VIDEO CUB, despre Legea taxelor: Nu-i moral să tratezi instanțele ca motoare de generare a veniturilor în stat

11 Ian. 2023, 17:46
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
11 Ian. 2023, 17:46 // Actual //  bani.md

Coaliției pentru Uniate și Bunăstare (CUB) critică modificările la Legea taxelor, votate în prima lectură de majoritatea parlamentară. În cadrul unei conferințe de presă, membrii CUV au explicat de ce această lege devine păguboasă.

Dacă ai bani, apelezi la justiție, nu ai bani, stai acasă și suporți abuzurile, indiferent de câtă dreptate poți avea. Deși am observat mai multe reacții negative față de proiect, observăm că majoritatea legislativă insistă pe adoptarea lui în a doua lectură a declarat Igor Munteanu, președintele CUB.

Membrii CUB sunt indignați și de faptul că proiectul a fost adoptat fără o consultare publică prealabilă cu societatea civilă și asociațiile profesioniste din domeniu. Potrivit lor, documentul include prevederi care va îngrădi accesul la justiție pentru cetățenii cu venituri modeste.

Igor Munteanu a scris și pe pagina sa de Facebook că nu-i corect, nu-i moral să tratezi instanțele ca motoare de generare a veniturilor în stat. Justiția este un serviciu garantat de Constituție. Asemenea proiecte nesăbuite lovesc în cei mai nevoiași și nicidecum nu rezolvă soarta dosarelor întârziate sau chiar blocate în instanțe și procuratură.

Realitatea Live

27 Mai 2023, 16:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Mai 2023, 16:53 // Actual //  Lupu Eduard

Beyoncé și Jay-Z au doborât multe recorduri în muzică, dar acum au stabilit unul nou: au cumpărat cea mai scumpă locuință din istoria Californiei.

Beyoncé Knowles și Jay-Z, pe numele lui real Shawn Carter, au cumpărat o proprietate de 200 de milioane de dolari în Malibu, California. Se pare că au primit și o reducere, pentru că inițial prețul domeniului era de 295 de milioane de dolari, potrivit Forbes.

Proiectat de renumitul arhitect japonez Tadao Ando, conacul se întinde pe 9.000 de metri pătrați și construcția lui a durat cam 10 ani și jumătate. Casa modernă a fost finalizată în 2014.

Vânzătorul este colectionarul de artă din Los Angeles Bill Bell Jr., care este moștenitorul unei averi făcute din telenovele. Tatăl său, William J. Bell, a produs celebrele telenovele The Young and the Restless (Tânăr și neliniștit) și The Bold and the Beautiful (Dragoste și Putere).

Potrivit L.A. Times, Bell a achiziționat proprietatea la sfârșitul anilor 1990 pentru 14,5 milioane de dolari și l-a angajat pe Ando să creeze o structură modernistă din sticlă și beton. Bell este considerat unul dintre cei mai mari colecționari de artă din lume, deținând numeroase opere de artă de Jeff Koons, Andy Warhol, Damien Hirst, Marcel Duchamp și mulți alții.

Casa de beton are vedere la Oceanul Pacific și are caracteristici uimitoare, o peluză întinsă pe ambele laturi, oferind multă intimitate pentru ultra-celebra familie de cinci persoane. Vânzarea a fost intermediată de Kurt Rappaport, un agent imobiliar foarte cunoscut, care a reprezentat atât cumpărătorul, cât și vânzătorul în tranzacție.
Casa uimitoare are și o plajă privată, o piscină infinită multe elemente Zen.

Casa a fost scoasă la vânzare într-un circuit închis și nu se știe câte dormitoare și băi are sau ce facilități, dar e simplu de intuit că dotările sunt pe măsura gusturile extravagante ale celor doi artiști.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău