(FOTO) Antreprenorii din Republica Moldova participă la un eveniment dedicat producătorilor de fructe și legume

04 Mai 2022, 15:08
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
04 Mai 2022, 15:08 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

În perioada 03 – 06 mai 2022, la invitația Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM), 21 agenți economici din țara noastră, reprezentanți ai companiilor: Arena Fruct SRL, Biochemtech SRL, Dadu Farm SRL, Mecgrato SA, Speranța Apostol GȚ, Triagrolux SRL, Agroidea SRL, Agrologistica SRL, Fresh-Climat SRL, GG Prim SRL, Lender Agroprim SRL, Lucventas SRL, Razdolie SRL, Forli Dnestr SRL, Evolar SRL, Cristal Concept SRL, Vetreac SRL, Starîi Melnic SRL, Agropartener SRL, se află într-o vizită de studiu la expoziția internațională „Macfrut – Fruit & Veg Professional Show”, care se desfășoară la Rimini (Italia).

„Macfrut – Fruit & Veg Professional Show”- un eveniment dedicat profesioniștilor din sectorul fructelor și legumelor, o expoziție ce prezintă întregul lanț valoric de aprovizionare cu 8 sectoare: producere și comerț, echipamente și plante, ambalaj și materiale, utilaje pentru cultivare, sere și irigare, pepiniere, semințe, condimente și plante aromatice, soluții biologice, transport și logistică.

Conform Ingăi Leontean, șef Direcția Relații Internaționale a CCI a RM, „Macfrut – Fruit & Veg Professional Show” este o oportunitate foarte bună pentru producătorii autohtoni de a-și extinde piețele de desfacere prin identificarea a noi parteneriate pe piața UE, în special, în contextul dificultăților create de evenimentele din regiune și limitării accesului către piețele din Ucraina, Belarus și Federația Rusă.

Programul deplasării prevede vizita expoziției și întrevederi de afaceri cu  importatorii și distribuitorii de fructe și legume proaspete, condimente și plante aromatice, agenții economici implicați în domeniul alimentației și agriculturii italieni și europeni.

Realitatea Live

19 Mai 2022, 11:33
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
19 Mai 2022, 11:33 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Filiala Google din Rusia a anunţat miercuri că intenţionează să declare faliment după ce autorităţile i-au confiscat conturile bancare. Astfel, compania întâmpină dificultăți la plata salariilor angajaților și a furnizorilor, scrie DPA.

„Confiscarea de către autorităţile ruse a contului bancar al Google Rusia a făcut imposibilă funcţionarea biroului nostru din Rusia, inclusiv angajarea şi plata angajaţilor cu sediul în Rusia, plata furnizorilor şi a vânzătorilor şi îndeplinirea altor obligaţii financiare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Google.

Un purtător de cuvânt al Google a declarat că serviciile gratuite, inclusiv căutarea şi YouTube, vor funcţiona în regim normal, în pofida anunţului privind falimentul.

Potrivit sursei citate, filiala rusă este sub presiune de luni de zile pentru că nu şterge conţinuturi pe care autorităţile ruse le consideră ilegale şi pentru că a restricţionat accesul unor mijloace de comunicare ruseşti pe YouTube, însă Kremlinul a oprit până acum doar accesul la serviciile companiei.

Este pentru prima dată când gigantul căutărilor a recunoscut că i-a fost confiscat întregul cont bancar.

Baza de date a Serviciului Federal al Executorilor Judecătoreşti din Rusia menţionează două popriri de la mijlocul lunii martie, fără precizarea sumelor, precum şi alte amenzi şi taxe de executare. Serviciul a confirmat că a confiscat toate activele şi proprietăţile Google.

După invadarea Ucrainei de către Rusia, Google și-a mutat mai mulți angajați în afara Rusiei.

Potrivit unei note postate miercuri pe registrul oficial rus, filiala rusă plănuia să declare faliment şi din 22 martie a prezis o „incapacitate de a-şi îndeplini obligaţiile monetare”, inclusiv indemnizaţii de concediere, remuneraţiile pentru actualii şi foştii angajaţi şi plăţile obligatorii la timp.

Gigantul american de căutare, care a întrerupt vânzările de anunţuri şi majoritatea celorlalte operaţiuni comerciale în Rusia, a declarat că serviciile sale gratuite, inclusiv Gmail, Maps, Android şi Play, vor rămâne disponibile pentru utilizatorii ruşi.

Guvernul rus a anunţat mai înainte că nu intenţionează să blocheze YouTube, în ciuda ameninţărilor şi amenzilor repetate, spunând că o astfel de măsură îi va face probabil pe utilizatorii ruşi să sufere şi de aceea nu ar trebui luată.

În 2021, veniturile filialei ruse au fost de 134,3 miliarde de ruble, arată baza de date Spark a agenţiei de presă Interfax privind companiile ruseşti. Google a declarat în aprilie că Rusia a reprezentat 1% din veniturile sale anul trecut, sau aproximativ 2,6 miliarde de dolari.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău