(FOTO) Cea mai rapidă maşină electrică. Cine a câştigat cursa dintre Audi, Porsche şi Tesla

24 Mai 2021, 18:25
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
24 Mai 2021, 18:25 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Viitorul este al maşinilor electrice, iar constructorii fac tot ce pot ca să le facă tot mai rapide.

Așa au ajuns trei dintre cele mai puternice mașini să se ia la întrecere. Audi RS e-tron GT, Porsche Taycan Turbo şi Tesla model S au împreună 2.111 cai putere. Iar cursa dintre ele a fost un spectacol.

”Liniuța” a fost câștigată de Tesla, cea mai ieftină dintre cele trei mașini.

Realitatea Live21 Iun. 2021, 16:41
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
21 Iun. 2021, 16:41 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

O replică a picturii de renume mondial „Mona Lisa” a lui Leonardo da Vinci s-a vândut vineri unui colecționar european pentru aproximativ 3,4 milioane de dolari la Casa de licitații Christie’s.

Copia, cunoscută sub numele de „Hekking Mona Lisa”, se aștepta să se vândă cu o sumă de 200.000 până la 300.000 de euro într-o licitație online. S-a vândut de aproximativ 10 ori mai mult.

„Aceasta este o nebunie, acesta este un record absolut pentru o replică „Mona Lisa”, a declarat un purtător de cuvânt al lui Christie pentru Reuters.

Numită după proprietarul său anterior, Raymond Hekking, se credea că replica a fost pictată la începutul secolului al XVII-lea de un pictor italian.

Hekking a spus că deține adevărata „Mona Lisa”, potrivit casei de licitații. El a spus că un aspect similar a fost returnat la Muzeul Luvru după ce tabloul adevărat a fost furat în 1914.

„Arta provoacă, fascinează, uneori obsedează”, a spus Pierre Etienne, director internațional de picturi Old Master la casa de licitații.

„Această lucrare și istoria sa ilustrează fascinația pe care Mona Lisa și aura lui Leonardo da Vinci le-au păstrat întotdeauna”, a spus casa de licitații.