Simți că nu mai ești la fel de eficient? Schimbă-ți locul! Iată unde să stai în birou pentru a fi mai productiv

25 Mai 2021, 05:00
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
25 Mai 2021, 05:00 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Unele companii încep deja să-și cheme muncitorii la birou, odată cu ridicarea restricțiilor pandemice. Iată ce sfaturi oferă experții despre alegerea locului potrivit pentru a vă ajuta să fiți mai productivi la birou.

Pandemia a transformat complet locul de muncă, companiile adoptând modele de lucru hibride și chiar au redus numărul de muncitori care lucrează din birou.

Iată ce spun experții atunci când vine vorba de alegerea locului perfect pentru a lucra la birou.

„Comportament uman înrădăcinat”

Un studiu publicat recent de academicieni de la University College London a constatat că așezarea la un birou cu fața către cameră cu un număr mic de oameni la vedere „a dus la șanse semnificativ mai mari pentru evaluări pozitive ale muncii concentrate și a productivității percepute”.

Cu toate acestea, un loc care se confruntă prea mulți oameni „a făcut mai puțin probabil ca mediul să fie considerat sprijinitor pentru identitatea echipei, schimbul de informații, întâlnirea cu alții în moduri planificate, concentrarea asupra sarcinilor și lucrul productiv”

Studiul a sondat 172 de muncitori la sediul unei companii globale de tehnologie din Londra și a fost realizat înainte de pandemie.

Kerstin Sailer, unul dintre autorii studiului, a declarat că, psihologic, dacă un muncitor vede o mulțime de colegi stând la birourile din fața lor, „nu vor să-i deranjeze, deci există acel sentiment de solidaritate în locul de munca.”

Există, de asemenea, distrageri vizuale și de zgomot mai mari cu atât cu cât mai mulți oameni stau într-un birou.

Între timp, studiul a sugerat, de asemenea, că îndreptarea spre cameră era desconcertantă pentru lucrători, deoarece le împiedica capacitatea de a comunica cu ceilalți.

Sailer a spus că acest lucru este legat de „comportamentul uman profund înrădăcinat” de a simți nevoia de a avea un „spate protejat”.

„Din punct de vedere psihologic se leagă de sentimentul de control, sentimentul că pot controla camera vizual, mai degrabă decât există o mulțime de surprize în spatele meu”, a spus ea.

Micul studiu a indicat, de asemenea, că scaunele la fereastră erau de preferat în ceea ce privește posibilitatea lucrătorilor de a se concentra mai mult, în comparație cu un scaun de lângă perete.

Din nou, Sailer a spus că acest lucru este probabil legat de o preferință umană înrădăcinată de a avea expunere la mai multă zi.

Un studiu efectuat în SUA anul trecut a constatat că lucrătorii de birou cu expunere la lumina naturală au dormit cu 37 de minute mai mult noaptea și, de asemenea, au fost mai buni la luarea deciziilor.

„Poziția de putere”

Linda Chu, fondatoarea consultanței profesionale pentru soluții de organizare Out of Chaos, a declarat că există principii legate de Feng Shui despre beneficiile de a fi într-o „poziție de putere”.

„Te simți mult mai puternic atunci când ai un sprijin puternic, deci cu un perete în spate, de exemplu, care este un semnal de forță, dar ceea ce înseamnă cu adevărat intuitiv este că nimeni din spatele tău nu poate veni să se strecoare pe tine, fără să știe, ”A explicat Chu.

În mod similar, Lily Bernheimer, director fondator la consultanța de psihologie a mediului Space Works Consulting, a sugerat ca oamenii să stea în ceea ce ea numește „scaune rezistente la ninja” ori de câte ori este posibil.

Ea a explicat că un scaun rezistent la ninja este unul cu spatele la perete, „oferind un sentiment de refugiu și securitate”.

Bernheimer a mai spus că lucrătorii ar trebui să urmărească să încerce să se poziționeze cu o „vedere bună a ferestrei în aer liber, deoarece acest lucru poate spori funcția mentală cu până la 25%”.

Realitatea LiveȘedința Comisiei Electorale Centrale, din 14 iunie 2021
Secțiile de vot în diasporă: Curtea de Apel a reluat procesul de judecată
Ședința Consiliului de Integritate, din 14 iunie 2021
Un nou protest în fața Guvernului de la Chișinău
Centrul pentru Jurnalism Independent lansează primul raport de monitorizare a presei audiovizuale în campania electorală
O nouă ședință la Curtea de Apel Chișinău cu privire la numărul secțiilor de votare deschise în străinătate
Protest organizat de Alianța pentru Unirea Românilor la Ministerul Afacerilor Interne
Ședința operativă a serviciilor Primăriei Chișinău, din 14 iunie 2021
Evenimentul de comemorare a 80 de ani de la primul val de deportări (13 iunie 1941)
14 Iun. 2021, 17:10
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
14 Iun. 2021, 17:10 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Victor Buzatu, un tânăr din raionul Ialoveni a început o afacere cu prepelițe încă în perioada studiilor de master. A lansat afacerea împreună cu alți 2 colegi din dorința de a face cât mai repede bani, însă după o perioadă a rămas singur, scrie AgroTV.

„A început demult, din 2014, atunci când eram studenți la master. Împreună cu doi colegi, am pornit afacerea, era un moment când ne-am regăsit la master cu mult timp liber și ne gândeam cu ce să ne ocupăm. A apărut această idee, după care a urmat o perioadă de analiză, două-trei săptămâni. Atunci eram mai tineri, ne doream cât mai repede să facem bani și aceasta era activitatea care ne promitea în cel mai scurt timp să ne întoarcem investițiile, respectiv, am decis să creștem prepelițe,”  afirmă Victor Buzatu, antreprenor.

Victor Buzatu a lansat afacerea împreună cu alți doi colegi, însă cei doi au renunțat și Victor a rămas singur. Acum este ajutat de familie.

„Atunci când noi am început, ele promiteau să-și întoarcă investiția în cel mai scurt timp, pentru că ele cresc relativ repede, în 45 de zile noi avem păsările mature pe care le putem sacrifica. Un alt avantaj este și spațiu mic pentru creșterea lor. Într-o încăpere de 40 m, se poate de crescut o mie de prepelițe, inclusiv loc pentru păsări mature și tineret.”

Victor Buzatu vinde carne și ouă de prepeliță, iar sezonier vinde și păsări și pui vii.

„Noi valorificăm din ele în primul rând carnea proaspătă și ouăle pentru consum. Sezonier vindem pasărea vie sau puii mici, de obicei primăvara persoanele care au gospodării pot crește și prepelițe, dar anul împrejur noi valorificăm carnea și ouăle lor.”

Antreprenorul menționează că ouăle de prepeliță au o valoarea nutrițională ridicată, în special dacă sunt consumate crude.

„Produsul acesta, pe care noi îl considerăm oușoarele de aur, recomandăm să fie consumate în stare crudă, așa poate să ne ofere toate calitățile pe care le posedă. Odată ce noi deja le preparăm, se pierde puțin din ceea ce au în interior.”

Potrivit lui Victor, creșterea de prepelițe este o afacere profitabilă, dar trebuie planificată foarte bine. De asemenea, crescătorul de prepelițe a fost afectat și de pandemia de Coronavirus.

„Da, în general este o afacere profitabilă, doar că pandemia ne-a afectat și pe noi foarte mult, pentru că activitatea noastră este una sezonieră. În primul rând, noi simțim posturile religioase. Atunci când e post, cererea la produsele noastre scade esențial, mai ales în Postul Mare și cel de Crăciun. Pe lângă asta, este o afacere care se bazează pe nunți și cumetrii, sezonul ceremoniilor,” menționează Victor Buzatu, antreprenor.

Victor Buzatu vinde carnea de prepeliță cu 130 de lei kilogramul, iar ouăle se vând cu un leu bucata.


 
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională
Patru turnuri de răcire din Marea Britanie, puse la pământ
Patru turnuri de răcire din Marea Britanie, puse la pământ
Veneția: proteste față de revenirea vaselor de croazieră în lagună
Veneția: proteste față de revenirea vaselor de croazieră în lagună
Protestul Die-in/Умирание, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Protestul Die-in/Умирание, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Concurs de desene, lansat de Ministerul Justiției
Concurs de desene, lansat de Ministerul Justiției
Activități pentru copii, la Școala Securității a IGSU
Activități pentru copii, la Școala Securității a IGSU
Maratonul de vaccinare pe roți continuă în Chișinău
Maratonul de vaccinare pe roți continuă în Chișinău
Rezidenții Goma revin acasă după erupția vulcanului Congo
Rezidenții Goma revin acasă după erupția vulcanului Congo