Simți că nu mai ești la fel de eficient? Schimbă-ți locul! Iată unde să stai în birou pentru a fi mai productiv

25 Mai 2021, 05:00
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
25 Mai 2021, 05:00 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Unele companii încep deja să-și cheme muncitorii la birou, odată cu ridicarea restricțiilor pandemice. Iată ce sfaturi oferă experții despre alegerea locului potrivit pentru a vă ajuta să fiți mai productivi la birou.

Pandemia a transformat complet locul de muncă, companiile adoptând modele de lucru hibride și chiar au redus numărul de muncitori care lucrează din birou.

Iată ce spun experții atunci când vine vorba de alegerea locului perfect pentru a lucra la birou.

„Comportament uman înrădăcinat”

Un studiu publicat recent de academicieni de la University College London a constatat că așezarea la un birou cu fața către cameră cu un număr mic de oameni la vedere „a dus la șanse semnificativ mai mari pentru evaluări pozitive ale muncii concentrate și a productivității percepute”.

Cu toate acestea, un loc care se confruntă prea mulți oameni „a făcut mai puțin probabil ca mediul să fie considerat sprijinitor pentru identitatea echipei, schimbul de informații, întâlnirea cu alții în moduri planificate, concentrarea asupra sarcinilor și lucrul productiv”

Studiul a sondat 172 de muncitori la sediul unei companii globale de tehnologie din Londra și a fost realizat înainte de pandemie.

Kerstin Sailer, unul dintre autorii studiului, a declarat că, psihologic, dacă un muncitor vede o mulțime de colegi stând la birourile din fața lor, „nu vor să-i deranjeze, deci există acel sentiment de solidaritate în locul de munca.”

Există, de asemenea, distrageri vizuale și de zgomot mai mari cu atât cu cât mai mulți oameni stau într-un birou.

Între timp, studiul a sugerat, de asemenea, că îndreptarea spre cameră era desconcertantă pentru lucrători, deoarece le împiedica capacitatea de a comunica cu ceilalți.

Sailer a spus că acest lucru este legat de „comportamentul uman profund înrădăcinat” de a simți nevoia de a avea un „spate protejat”.

„Din punct de vedere psihologic se leagă de sentimentul de control, sentimentul că pot controla camera vizual, mai degrabă decât există o mulțime de surprize în spatele meu”, a spus ea.

Micul studiu a indicat, de asemenea, că scaunele la fereastră erau de preferat în ceea ce privește posibilitatea lucrătorilor de a se concentra mai mult, în comparație cu un scaun de lângă perete.

Din nou, Sailer a spus că acest lucru este probabil legat de o preferință umană înrădăcinată de a avea expunere la mai multă zi.

Un studiu efectuat în SUA anul trecut a constatat că lucrătorii de birou cu expunere la lumina naturală au dormit cu 37 de minute mai mult noaptea și, de asemenea, au fost mai buni la luarea deciziilor.

„Poziția de putere”

Linda Chu, fondatoarea consultanței profesionale pentru soluții de organizare Out of Chaos, a declarat că există principii legate de Feng Shui despre beneficiile de a fi într-o „poziție de putere”.

„Te simți mult mai puternic atunci când ai un sprijin puternic, deci cu un perete în spate, de exemplu, care este un semnal de forță, dar ceea ce înseamnă cu adevărat intuitiv este că nimeni din spatele tău nu poate veni să se strecoare pe tine, fără să știe, ”A explicat Chu.

În mod similar, Lily Bernheimer, director fondator la consultanța de psihologie a mediului Space Works Consulting, a sugerat ca oamenii să stea în ceea ce ea numește „scaune rezistente la ninja” ori de câte ori este posibil.

Ea a explicat că un scaun rezistent la ninja este unul cu spatele la perete, „oferind un sentiment de refugiu și securitate”.

Bernheimer a mai spus că lucrătorii ar trebui să urmărească să încerce să se poziționeze cu o „vedere bună a ferestrei în aer liber, deoarece acest lucru poate spori funcția mentală cu până la 25%”.

Realitatea Live

27 Sept. 2021, 17:24
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
27 Sept. 2021, 17:24 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, investește 50 de milioane de dolari într-un un start-up care dezvoltă roboți care cultivă plante într-un mod sustenabil. De asemenea, omul de afaceri deține o suprafață considerabilă de terenuri agricole, ceea ce demonstrează încă o dată interesul lui pentru acest domeniu.

Astfel, Start-up-ul Iron Ox din Silicon Valley a atras o finanțare de 50 milioane dolari de la fondul de investiții Breakthrough Energy, deținut de Bill Gates.

Compania construiește roboți care pot cultiva plante cu ajutorul unui sistem hidroponic. Acest sistem presupune ca rădăcinile plantelor să fie scufundate într-o soluție nutritivă pe bază de apă și nutrienți sau plante într-un mediu poros, care reține soluția nutritivă, permite oxigenarea rădăcinilor și oferă suport de creștere plantelor, scrie WallStreet.

Roboții au senzori care permit măsurarea nitrogenului și aciditatea solului pentru a cultiva plante sănătoase. Prin această tehnologie dezvoltată de start-up se vor pute crește plante precum căpșune, busuioc thailandez, roșii, coriandru și pătrunjel.

Iron Ox are în grijă o fermă în nordul Californiei, iar începând cu acest an start-up-ul a început construcția unei noi ferme în Lockhart, Texas.

Recent, Bill Gates a reușit să strângă un miliard dolari pentru a dezvolta energie verde și regenerabilă pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice și a poluării.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală