(FOTO) Cel mai urmărit avion din istorie! Câți oameni au văzut aeronava care a transportat sicriul Reginei Elisabeta

14 Sept. 2022, 11:20
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
14 Sept. 2022, 11:20 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Aeronava care a transportat sicriul Reginei Elisabeta a II-a de la Edinburgh la Londra a devenit cel mai urmărit avion din istorie, doborând recordul stabilit de aeronava care a adus-o pe Nancy Pelosi în Taiwan, scrie CNN.

Potrivit site-ului Flightradar24, aproximativ cinci milioane de oameni au urmărit online aeronava care a adus sicriul Reginei Elisabeta a II-a la Londra, în urmă cu o zi.

Cel mai urmărit avion din istorie

Astfel, 4,79 milioane de persoane au urmărit cursa pe site-ul și aplicația mobilă Flightradar24, iar 296.000 au urmărit avionul pe YouTube.

Cifra este una istorică și doboară recordul anterior, atins chiar luna trecută în timpul vizitei lui Nancy Pelosi, în Taiwan. Călătoria ei cu avionul către Taipei a fost urmărită de aproximativ 2,9 milioane de oameni.

Avionul care a adus sicriul Reginei a zburat o oră și 12 minute și a aterizat la Northolt.

Angajații Flightradar24 au intuit că această călătorie de acum o zi avea potențialul de a deveni extrem de populară. Deși echipa a încercat să asigure cât mai multă stabilitate site-ului, numărul uriaș de utilizatori s-a dovedit a fi o provocare tehnică.

„Această creștere imediată, masivă, a depășit ceea ce am anticipat”, a scris directorul de comunicare al site-ului, într-o postare pe blog. El a adăugat: „În total, am procesat 76,2 milioane de solicitări numai legate de acest zbor – aceasta însemnând orice tip de acțiune a unui utilizator, cum ar fi clickuri pe pictograma zborului sau pe informațiile legate de aeronavă”.

Flightradar24 este unul dintre cele mai populare instrumente de urmărire a avioanelor, devenind accesibil publicului din 2009.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

09 Dec. 2023, 18:42
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
09 Dec. 2023, 18:42 // Actual //  Lupu Eduard

Catedrala Notre Dame din Franța ar trebui să se redeschidă pentru vizitatori și slujbe catolice la sfârșitul anului 2024, transmite Euronews. Va fi la mai puțin de șase ani după ce un incendiu șocant a distrus acoperișul clădirii.

Proiectul de restaurare este în prezent în curs de a respecta termenul de redeschidere de 8 decembrie 2024, stabilit de președintele Emmanuel Macron imediat după incendiu. Din păcate, nu va fi chiar gata pentru Jocurile Olimpice de la Paris, programate pentru vara anului 2024.

“Treaba mea este să fiu gata să deschid această catedrală în 2024 – și o vom face”, a declarat generalul Georgelin, generalul de armată responsabil de proiectul de reconstrucție, în martie.

“Ne luptăm în fiecare zi pentru asta și suntem pe un drum bun”.

Ministrul Culturii, Abdul-Malak, a declarat că, deși catedrala va fi deschisă publicului, acest lucru “nu înseamnă că toate lucrările de renovare se vor încheia”. El a adăugat că “în 2025 vor mai exista încă lucrări de renovare”.

Reconstrucția icoanei pariziene a fost o sarcină enormă. Ea a început în 2022, după mai bine de doi ani de muncă pentru a face monumentul suficient de stabil și sigur pentru ca meșterii să înceapă reconstrucția.

Autoritățile au făcut alegerea de a reconstrui capodopera de artă gotică din secolul al XII-lea, așa cum era înainte. Aceasta include recrearea turlei de 96 de metri înălțime din secolul al XIX-lea, proiectată de arhitectul Eugene Viollet-le-Duc.

Piesa centrală emblematică a catedralei, care s-a prăbușit în incendiu, va reapărea deasupra monumentului în acest an, într-un semnal puternic de renaștere a acestuia.

“Întoarcerea turlei pe cerul Parisului va fi, în opinia mea, simbolul că suntem învingători în bătălia de la Notre Dame”, a declarat generalul Georgelin.

Se estimează că aproximativ 1.000 de persoane din întreaga Franță lucrează zilnic la restaurarea Notre Dame.

“Avem de realizat o mulțime de lucrări diferite: structura, pictura, pietrele, bolta, orga, vitraliile și așa mai departe”, a explicat Georgelin.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău