(FOTO) Cireșe și căpșuni la doar 20 de lei kilogramul! Ce altceva mai găsești astăzi la Piața Centrală

07 Iun. 2022, 12:50
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
07 Iun. 2022, 12:50 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Întreprinderea Municipală „Piața Centrală” publică în fiecare zi prețul la fructe, legume, verdeață, dar și alte produse alimentare. Ca de obicei, astăzi veți găsi un asortiment larg de produse la prețuri accesibile.

Vedetele sezonului, cireșele și căpșunii pot fi cumpărate începând de la 20 de lei kilogramul. La același preț pot fi găsite și vișine.

Tot la Piața Centrală veți găsi mărar la prețul de 4 lei legătura, pătrunjel și ceapă verde – 5 lei legătura. De asemenea, 3 legături de rucola pot fi cumpărate cu 10 lei.

Prețul cartofilor noi începe de la 9 lei și poate ajunge până la 15 lei. Castraveții pot fi cumpărați cu minim 15 lei pentru un kilogram. Tot astăzi, 7 iunie 2022, puteți găsi roșii cu 26 de lei kilogramul. În dependență de sort și producător prețul lor poate ajunge și la 50 de lei. Un kilogram de ridiche costă 25 de lei.

Dovleceii se vând cu 6 lei/kg, iar usturoiul cu 70 de lei/kg, de asemenea, există posibilitatea de a cumpăra 4 bucăți cu 15 lei.

Cumpărătorii pot găsi și ciuperci, prețul cărora variază între 35 și 42 de lei.

Realitatea Live

01 Apr. 2023, 07:16
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Apr. 2023, 07:16 // Actual //  Lupu Eduard

În prezent relațiile dintre Statele Unite și Rusia sunt la cel mai scăzut nivel de după sfârșitul Războiului Rece.

Dar de-a lungul secolelor, legăturile au fost mai strânse, dovadă că acum 156 de ani, Rusia a vândut Americii cu suma de 7,2 milioane de dolari, Alaska, tranzacție care este considerată de experți cea mai mare greșeală din istorie a Moscovei.

Pe 30 martie 1867. Statele Unite și Rusia au ajuns la un acord privind achiziționarea teritoriului de nord al Alaskăi, care cuprindea aproape 600.000 de mile pătrate, potrivit TVP World.

În 1866, guvernul rus a analizat oferta Statelor Unite de a cumpăra pământul din Alaska. William H. Seward, secretarul de stat al SUA, a mediat acordul în numele Washingtonului, în timp ce ministrul rus Edouard de Stoeckl a condus negocierile în numele Moscovei.

Cele două națiuni au ajuns la un acord la 30 martie 1867, prin care Statele Unite trebuia să plătească Rusiei suma de 7,2 milioane de dolari pentru Alaska.

Tranzacția a fost intermediată de Edouard de Stoeckl, care a primit un cec de 7,2 milioane de dolari. Tratatul de cesiune, care a fost semnat de țarul Alexandru al II-lea și a încheiat oficial înțelegerea de cumpărare a Alaska din Rusia.

Președintele Statelor Unite de atunci Andrew Johnson a semnat tratatul pe 28 mai, iar Senatul american a validat acordul pe 9 aprilie, iar Alaska a fost transferată oficial la Statele Unite pe 18 octombrie 1867. Această achiziție a pus capăt prezenței Rusiei în America de Nord și a asigurat accesul SUA la marginea nordică a Pacificului.

Statele Unite au cumpărat aproape 600.000 de mile pătrate cu mai puțin de 2 cenți pe acru, deși mulți politicieni de la Washington s-au opus achiziției.

Abia după marea goană a aurului din Klondike, Alaska a fost văzută de toți americanii ca o adăugare demnă la teritoriul american. În plus, locația strategică a terenului achiziționat dădea drept SUA la revendicările teritoriale din Arctica.
Importanța strategică a Alaska a fost în cele din urmă recunoscută în cel de-Al Doilea Război Mondial. Alaska a devenit stat la 3 ianuarie 1959.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău