Descoperă care sunt cele mai ieftine transferuri de bani în Republica Moldova

07 Iun. 2022, 11:43
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
07 Iun. 2022, 11:43 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Nevoia de a avea mereu bani la îndemână este firească și apare de fiecare dată când trebuie să achiziționezi anumite obiecte, alimente sau să investești în dezvoltarea ta profesională. Prin urmare, deoarece nu poți să prevezi orice situație care poate surveni, e potrivit să poți avea la îndemână modalități de transfer în regim online eficiente și comode în utilizare. Acum ai pentru asta Paynet și află din rândurile ce urmează care sunt beneficiile transferurilor bănești de la cont la cont pe care le poți efectua prin aplicația dată.

  1. Cel mai mic comision posibil

Unul dintre impedimentele de care frecvent se ciocnește persoana care trimite bani online este mărimea comisionului, care, în cazul instituțiilor bancare, poate fi chiar exorbitant.

Te întrebi care sunt cele mai ieftine transferuri în Republica Moldova?

În comparație cu transferurile locale între carduri ale diferitelor instituții financiare, transferurile de pe cont pe contul sunt cele mai ieftine tipuri de transferuri. Costul este în jur de 3-3,5 lei pentru un transfer în comparație cu transferul între carduri: min 20 lei.

Paynetul nu percepe comision pentru alimentarea contului. Orice persoana poate transfera bani pe contul Paynet. Îl costa doar 3-3,5 lei, comisionul perceput de banca emițătoare.

În această ordine de idei, costul mic al comisionului vă permite să faceți transferuri ieftine, mai ales când aveți o afacere la început de cale sau, de exemplu, când faceți shopping online. Banii economisiți pot fi ușor folosiți în orice alt scop.

2. Intrarea banilor pe contul Paynet e absolut gratuită

Acum poți primi bani fără costuri suplimentare, gratuit, dacă ai un cont Paynet. Activarea acestui cont se face extrem de simplu. Tot de ce ai nevoie e un act de identitate valabilă și, indiferent de locul aflării tale, în țară sau peste hotare, poți să ți-l activezi în regim online. Fiind și un portofel digital, Paynet îți permite să achiți din banii primiți un spectru de servicii comunale, de la energie electrică la telefonie mobilă sau achitări de întreținere a blocului locativ.

3. Primești banii rapid

În cazul transferurilor prin intermediul Paynet, primești banii în aceeași zi lucrătoare când s-a efectuat transferul, ceea ce poate servi drept un colac de salvare în perioadele când ai stringentă nevoie de resurse financiare Transferurile pe carduri sunt  mai complicate și adesea necesită o vizită la bancă, la una din filialele fizice, iar atunci când sunt posibile transferurile online – ele vin cu comisioane. Transferurile efectuate prin Paynet sunt rapide și nu necesită deplasări – acest aspect este vital atât pentru persoanele fizice, cât și pentru persoanele juridice, care   Cu transferuri operative, vor putea acoperi cheltuielile neplanificate, efectua achiziții rapide fără a aștepta în rânduri la bancă sau a pierde timpul în așteptarea unor aprobări bancare.

Paynet este o regândire a sistemului de plăți online. Acum poți transfera bani online în doar câteva clickuri, spre orice destinație, cu minime cheltuieli sau chiar gratuit. Alege să-ți valorifici timpul de care dispui.

Paynet – rapid, sigur și convenabil!

P.

Realitatea Live

25 Mart. 2023, 09:40
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Mart. 2023, 09:40 // Actual //  Lupu Eduard

Intermediarii profită în timp ce țițeiul rusesc găsește rute indirecte către piața europeană, susțin politicienii și oamenii din industrie, citați de politico.eu.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că dependența Europei de petrolul și gazele rusești „aparține trecutului”.

Dar alții, de la înalți oficiali ucraineni la europarlamentari și persoane din industrie, spun că acest capitol al istoriei nu s-a încheiat.

Cantități semnificative de hidrocarburi rusești, în special de petrol, continuă să fenteze sancțiunile și pe piața europeană, spun aceștia, obținând bani care finanțează mașinăria de război a lui Vladimir Putin.

Este cunoscut faptul că petrolul brut e dificil de urmărit pe piețele globale. Acesta poate fi ușor combinat cu alte transporturi în țările de tranzit, creând efectiv un lot mai mare de petrol ale cărui origini nu pot fi determinate. Procesul de rafinare, necesar pentru orice aplicație practică, elimină, de asemenea, orice urmă a originii materiei prime.

O rețea complexă de companii de transport maritim, care poartă steaguri ale unor jurisdicții offshore insesizabile, adaugă un strat suplimentar de mister; unele au fost acuzate că ajută Rusia să ascundă originea exporturilor sale de țiței folosind o varietate de mijloace.

UE a interzis în mare parte combustibilii fosili ruși de la declanșarea invaziei încoace, cu excepții pentru cantități limitate de țiței prin conducte, gaze prin conducte, gaze naturale lichefiate (GNL) și produse petroliere.

Rute spre Europa

Dar volume mari de țiței rusesc – o sursă de venituri mai mare decât gazele – sunt încă expediate pe piețele globale, ceea ce îi face pe unii experți să suspecteze că acestea ajung pe piața europeană pe ușa din spate.

„De la introducerea sancțiunilor, volumele de țiței pe care Rusia le exportă au rămas mai mult sau mai puțin constante”, a declarat Saad Rahim, economist-șef al firmei globale de tranzacționare a mărfurilor Trafigura. „Este posibil ca petrolul rusesc să fie vândut în continuare către UE și națiunile occidentale prin intermediari.”

O rută potențială către Europa este prin Azerbaidjan, care se învecinează cu Rusia și este punctul de plecare al conductei Baku-Tbilisi-Ceyhan (BTC), operată de BP. Portul Ceyhan, din Turcia, este un important centru de aprovizionare din care se expediază țițeiul către Europa; de asemenea, primește cantități mari din Irak prin conducta Kirkuk-Ceyhan.

François Bellamy, un europarlamentar francez și membru al Comisiei pentru industrie, cercetare și energie a Parlamentului European, a exprimat suspiciuni cu privire la această rută într-o întrebare recentă adresată Comisiei. Datele arată că Azerbaidjanul a exportat cu 242.000 de barili pe zi mai mult decât a produs între aprilie și iulie anul trecut, a spus el – o marjă mare față de producția internă, care a fost de 648.000 de barili pe zi luna trecută și care este în declin pe termen lung, potrivit cifrelor ministerului.

„Cum poate o țară să își diminueze producția și să își crească exporturile în același timp? Există ceva complet inconsecvent în cifre, și această inconsecvență creează suspiciuni că sancțiunile sunt eludate”, a declarat Bellamy.

În același timp, însă, Turcia și-a dublat anul trecut importurile directe de petrol rusesc și a refuzat să impună sancțiuni asupra țițeiului rusesc, în ciuda faptului că a oferit simultan sprijin militar și umanitar Ucrainei.

Centrul finlandez pentru cercetare în domeniul energiei și al aerului curat (CREA) a avertizat la sfârșitul anului trecut că „o nouă rută pentru petrolul rusesc către UE apare prin Turcia, o destinație în creștere pentru țițeiul rusesc”, unde acesta este rafinat în produse petroliere care nu fac obiectul sancțiunilor, fiind vândut mai departe.

„Avem suficiente dovezi că unele companii internaționale cumpără produse de rafinare realizate din petrol rusesc și le vând mai departe în Europa”, a declarat Ustenko, consilierul lui Zelenski. „Este complet legal, dar complet imoral. Doar pentru că este permis, nu înseamnă că nu trebuie să facem nimic în această privință.”

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău