(FOTO) Fostă secție de poliție transformată în muzeu. Poți vedea unforme, cătușe și boxa instanței

28 Mai 2021, 15:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
28 Mai 2021, 15:59 // Actual //  Dumitrita Culiuc

O secţie de poliţie din Londra, care la moment nu se mai utilizează a fost transformată în muzeu. Muzeul este dedicat Bow Street Runners, care este prima secție profesionistă din Londra, de asemenea activa și ca tribunal.

Bow Street Police Museum este situat în cartierul Covent Garden, într-un spaţiu care adăpostea o secţie de poliţie şi un tribunal unde au compărut, printre alţii, scriitorul Oscar Wilde şi sufragetele Emmeline şi Christabel Pankhurst.

Bow Street Runners a fost creată în 1749 şi ulterior unită cu Metropolitan Police. Exponatele spun povestea unei lungi istorii de crime şi de anchete.

”Clădirea acesta a fost inaugurată în 1881 ca secţie de poliţie, dar şi ca tribunal”, a declarat pentru Reuters curatoarea muzeului, Jen Kavanagh, adăugând că pe stradă a existat un tribunal de la 1740.

”Am vrut cu adevărat să ne asigurăm că o importantă pagină din istoria Londrei precum şi o astfel de clădire simbolică au fost readuse la viaţă oferindu-ne oportunitatea de a scoate în evidenţă ceea ce se petrecea între aceşti patru pereţi”, a mai spus ea.

Secţia de poliţie Bow Street a fost închisă în 1992. Tribunalul, unde au fost audiaţi infractori celebri precum gemenii Kray şi dictatorul chilian Augusto Pinochet, s-a închis în 2006.

Vizitatorii au acces la celulele şi birourile de la parterul secţiei de poliţie. Printre obiectele expuse se află uniforme, cătuşe şi boxa instanţei cu numărul doi.

Clădirea a fost restaurată, iar deasupra fostei secţii de poliţie se află acum un hotel.

Realitatea Live18 Iun. 2021, 18:40
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
18 Iun. 2021, 18:40 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Conform datelor statistice publicate de Biroul Național de Statistică (BNS), produsul intern brut (PIB) a însumat 46,5 miliarde lei și a înregistrat o creștere reală de 1,8%. Relansarea activității investiționale, a consumului intern și a activității economice în sectorul real al economiei sunt factorii determinanți care au favorizat această creștere. Unul dintre sectoarele care a înregistrat o creștere economică de 6,5 % este cel IT.

Astfel, potrivit datelor prezentate de BNS, sectorul IT a înregistrat o creștere de 6,5 %.

Evoluție se datorează, în mare parte, relansării cererii pentru serviciile IT și serviciile informatice, politicilor favorabile dezvoltării sectorului, în special, regimului fiscal distinct în care operează rezidenții parcului virtual  „Moldova IT Park” etc.