(FOTO) Îți lasă gura apă: A început recoltarea căpșunilor autohtoni din sere

06 Mai 2022, 17:36
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
06 Mai 2022, 17:36 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Căpșunii autohtoni sunt gata să te uimească prin gustul delicios și aroma deosebită. Producătorii au început recoltarea căpșunilor din seră. În curând va începe și recoltarea căpșunilor din câmp. În acest an, producătorii au așteptări mari.

Printre cei care au început recoltarea se numără și unii membri din Asociația Utilizatorilor de Apă pentru Irigații – Blindești. În acest an, producătorii de căpşune din cadrul AUAI „Blindești” se așteaptă la o roadă de circa 400 de tone.

Plantația cooperativei Berries Group se întinde pe o suprafață de circa 40 de hectare, la 10 kilometri de municipiul Ungheni. Căpșunele de pe această plantație sunt destinate atât pentru piața internă cât și pentru piața externă.

Soiurile alese sunt Marmolada și Asia, crescute chiar în pepiniera modernă din Blindești, specializată în producerea materialului săditor de căpșun, scrie Fondul de Dezvoltare Durabilă Moldova într-o postare pe Facebook.

„Încercăm să fim mereu în pas cu noile tehnologii în agricultură pentru a ne putea dezvolta și asigura o calitate înaltă a producției, fiind mai competitivi atât pe piața locală cât și pe cea internațională. Ne dorim practicarea unei agriculturi în care influența factorului uman să fie redusă la minim.”, a menționat Zinaida Plămădeală, administratoarea Cooperativei Berries Group pentru Fondul de Dezvoltare Durabilă Moldova.

La începutul lunii iunie va începe recoltarea căpșunilor din câmp.

În prezent, un kilogram de căpșuni se vinde la prețuri cuprinse între 95-130 de lei, în dependență de soi și producător.

Realitatea Live

27 Mai 2022, 14:02
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Mai 2022, 14:02 // Actual //  Lupu Eduard

Maia Sandu susține că a aflat de reținerea fostului președinte Igor Dodon când a ajuns în SUA, la Boston. „Eu sper foarte mult că Procuratura nu face jocuri politice, nici la indicația cuiva și nici din inițiativă proprie, iar dacă domnul vizat în acest caz (n.r. Igor Dodon) crede că este cinstit nu are de ce să-și facă griji”.

Maia Sandu a spus că, „acest dosar trebuie să fie transparent la maxim, pentru a nu discredita Procuratura și reformele inițiate” și speră că „nu sunt jocuri politice ale cuiva”.

„Eu îmi doresc să avem o justiție independentă și profesionistă, care respectă legea în primul rând. Pentru asta am militat, pentru asta și-au dat votul cetățenii, pentru asta m-au susținut și la asta lucrez eu și colegii mei. Corupția este o problemă majoră în Republica Moldova. Din cauza corupției am ajuns să avem sărăcie, un stat slab, subminat. Din cauza corupției au ajuns atâția cetățeni să plece din țară, pentru că nu au avut opțiuni economice acasă. Așa cum am spus, lupta cu corupția și reforma justiției sunt extrem de importante pentru noi. O justiție corectă și independentă este soluția. Eu sper foarte mult că Procuratura nu face jocuri politice, nici la indicația cuiva și nici din inițiativă proprie, pentru că orice joc politic, orice abuz, orice încălcare a legii, indiferent dacă vine din partea presiunii publice sau din alte motive ar duce la discreditarea Procuraturii reformelor și a parcursului nostru european. Apelul meu ca de fiecare dată este ca Procuratura și celelalte instituții să-și facă lucrul în strictă conformitate cu legea”, a spus Sandu în cadrul unei conferințe de presă după ședința CSS.

Totodată, șefa statului, a precizat că, după cum scrie realitatea.md, Procuratura trebuie să investigheze modul cum a fost gestionat acest dosar pornit pe numele lui Igor Dodon, dar și a probelor și dovezilor scurse în presă.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău