FOTO//Jeff Bezos și iubita sa, Lauren Sánchez, își cumpără de 78 de milioane de dolari intimitate în Hawaii

04 Nov. 2021, 04:37
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
04 Nov. 2021, 04:37 // Actual //  Lupu Eduard

Maui? Mais oui: fondatorul Amazon a cumpărat, cu 78 de milioane de dolari, o proprietate de 56.000 de metri pătrați în Maui, a doua insulă ca mărime a arhipelagului Hawaii.

Jeff Bezos și iubita sa, prezentatoarea TV Lauren Sánchez, au achiziționat cu 78 de milioane de dolari o proprietate de 14 acri (peste 56.000 de metri pătrați) pe insula Maui din Hawaii, scrie Pacific Business News, care dezvăluie că fondatorul Amazon ar fi cumpărat de fapt compania care deține terenul. În orice caz, dacă suma plătită de Bezos este cea vehiculată, atunci este un record pentru piața imobiliară din Maui.

Dacă Bezos își dorea intimitate, atunci are din belșug: noua sa proprietate, denumită La Perouse Bay, are în vecinătate un parc național și câmpii brăzdate de lavă. Reședința se află la aproape 15 kilometri sud de Kihei, al doilea oraș important de pe Maui, și în extremitatea opusă față de Kahului, cea mai mare așezare de pe insulă.

La Perouse Bay este unică întrucât conține șapte parcele învecinate, fapt care îi permite lui Bezos să se bucure de propria plajă cu nisip alb. Fostul proprietar este americanul Doug Schatz, care a făcut avere în Colorado din afaceri cu energie. Schatz a cumpărat La Perouse în 1998, pentru 4,2 milioane de dolari, și, în decursul timpului, a investit sume mari în amenajare.

Vila principală are o suprafață utilă de 420 de metri pătrați. Pe lângă ea mai există o casă de oaspeți de 140 metri pătrați și câteva anexe. Toate clădirile de pe proprietate au un singur nivel. O piscină perfect circulară, de 65 de metri pătrați și o terasă cu bucătărie exterioară sunt o invitație la relaxare în grădina bogată în plante exotice și străjuită de numeroși palmieri uriași.

Potrivit tabloidelor, Jeff Bezos și Lauren Sánchez sunt împreună din vara lui 2018. Câțiva membri ai echipei executive de la Amazon au remarcat atunci că Bezos devenise subit interesat de elicoptere, un mijloc de transport pe care pînă nu demult îl detesta, dar pe care, mai nou, îl folosea frecvent. Lauren Sánchez are brevet de pilot de și este fondatoarea companiei Black Ops Aviaiton, care asigură transport rapid cu elicoptere private.

Pe 9 ianuarie 2019, la câteva ore după anunțul divorțului de MacKenzie pe Twitter, Bezos a prezentat-o lumii pe noua sa iubită, Lauren Sánchez.

Ca și Bezos, aceasta tocmai inițiase divorțul de Patrick Whitesell, agent al vedetelor de la Hollywood, cu care era căsătorită din 2005 și cu care are doi copii. Sánchez mai are un băiat de 20 de ani din relația cu fotbalistul Tony Gonzalez.  La rândul său, Bezos a fost căsătorit 25 de ani cu MacKenzie, cu care are patru copii.

În vârstă de 51 de ani, Lauren Sánchez are o carieră interesantă ca actriță: în toate filmele sau producțiile de televiziune în care a apărut joacă rol de reporter sau de prezentator TV. Este postura în care o regăsim în Fight Club, The Day After Tomorrow, We Bought A Zoo sau Ted 2, dar și în serialul Days of Our Lives.

 

 

Realitatea Live

06 Feb. 2023, 17:29
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
06 Feb. 2023, 17:29 // Actual //  Lupu Eduard

Toți consumatorii noncasnici vor primi compensații pentru primii 500 metri cubi (m.c.) de gaze consumați lunar, în perioada ianuarie-martie anul curent, în valoare de 12,27 lei (fără TVA) per 1 m.c.

Mecanismului de compensare, potrivit Ministerului Economi, sunt supuse și unele companii cu activități de bază, stabilite conform Clasificatorul Activităților din Economia Moldovei (CAEM).

Agenții economici selectați după acest clasificator vor primi compensații, în cazul în care factura lunară la gaze (fără TVA) reprezintă cel puțin 5% din valoarea livrărilor de mărfuri și servicii din luna respective. Valoarea totală pentru un consumator noncasnic, pe o perioadă de o lună, nu trebuie să depășească suma de 1,5 milioane lei. Din suma compensată se va exclude compensarea doar pentru primii 500 m.c.

Depunerea ultimei cereri la compensații, trebuie să aibă loc până la data de 12 mai 2023.

Agenții economici pot solicita compensațiile pentru gaze prin intermediul ghișeului unic de raportare electronică: https://raportare.gov.md/, completând formularul de solicitare.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău