(FOTO) Kozak este în zbor spre Chișinău. Oficialul rus ar urma să aterizeze în Moldova, estimativ, la ora 17:15 minute

11 Aug. 2021, 16:16
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
11 Aug. 2021, 16:16 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Șeful adjunct al Administrației Președinției Rusiei, Dmitrii Kozak, ar urma să aterizeze la Chișinău, estimativ, în jurul orei 17:15 minute. Despre ora respectivă se operează și în cercurile puterii de la Chișinău, scrie Realitatea.md.

Kozak vine în Moldova cu o aeronavă de tip Dassault Falcon 7X, însă aceasta nu a pornit din Moscova, ci din Geneva, acolo unde a zburat în dimineața zilei de astăzi. Nu se știe dacă cel care a zburat la Geneva este chiar Kozak.

Potrivit surselor Realitatea, pe aeroportul din Chișinău ar urma să aterizeze aeronava înregistrată sub numărul RA-09007.

Realitatea.md amintește că autoritățile de la Chișinău au anunțat marți, 10 august, că Dmitrii Kozak ar urma să ajungă astăzi în Republica Moldova. Nici partea rusă, nici partea moldovenească nu au anunțat care este scopul vizitei.

Președinta Maia Sandu a precizat că aceasta ar urma să aibă o întrevedere cu reprezentantul rus. La acest întrevedere ar urma să participa ministrul Afacerilor Exterene și viceprim-ministru pentru Reintegrare.

De asemenea, întrevederea între partea rusă și reprezentanții Republicii Moldova va avea loc departe de ochii presei. În urma discuțiilor oficialii nu planifică să-și facă apariția în fața camerelor de luat vederi. Astfel, urmează ca instituțiile, MAEIE și Președinția să emită câte un comunicat de presă.

 

Realitatea Live

23 Sept. 2021, 14:30
 // Categoria: Slider // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Sept. 2021, 14:30 // Slider //  Dumitrita Culiuc

Membrii Consiliului Audiovizualului (CA) au acordat licența de emisie unanim în ședința de joi, 23 septembrie curent, pe un termen de 9 ani pentru postul de televiziune 3,14 TV. Proiectul a fost prezentat de Elena Pahomova, prezentatoarea emisiunii „Механизм Действия” de la NTV, postul tv afiliat socialiștilor. Potrivit acesteia, o echipă de jurnaliști profesioniști și cu experiență în spate de 10-20 de ani în domeniu s-au decis să aducă o altă abordare pe piață, cu fețe noi, scrie Realitatea.md.

Nicolae Dastic a prezentat subiectul, după care prin online Elena Pahomova a luat cuvânt și a prezentat proiectul. Jurnalista a anunțat că, mai întâi, a fost formată Asociația Obștească „Media Content” și după asta a fost fondat SRL-ul „Constanta Media” care va deține postul de televiziune 3,14 TV.

„Cine sunt fondatorii? Toți sunt profesioniști din mass-media, cu o experiență destul de mare, 10-20 de ani. Toți au trecut de la reporteri, cameramani, prezentatori, regizori până la editori în diferite redacții și vrem să facem o echipă nouă. De ce 3,14 TV? Este de la constanta „pi” din matematică. … Vrem să aducem o altă abordare a știrilor, a evenimentelor. Nu vrem să facem concurență altor posturi și nici să fim primii, ci să avem discuții profunde. Vrem să aducem alți oameni pe ecran, să apară experți din economie, politologie, dar și cultură. Ei să devină vedetele”, a spus Elena Pahomova.

Întrebată dacă postul tv va respecta regula de 80 la sută de produs în limba română, jurnalista a răspuns în următorul fel: „Da, desigur. Vedeți că și eu mă strădui să vorbesc. Pentru mine și echipă este important să vorbim în limba de stat, absolut”.

Membrii CA au apreciat că toate documentele sunt în regulă și, mai ales, că în conformitate cu proiectul tocmai 91% va fi produs propriu.

Într-un final, membrii CA au aprobat unanim pentru acordarea licenței de emisie.

Este de menționat că, la aceeași ședință, membrii CA au aprobat acordarea licenței de emisie și la solicitarea „BEST WAY MEDIA” SRL pentru postul de televiziune SPECIAL TV.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală