(FOTO) La doar 18 ani a devenit cel mai tânăr miliardar din lume. Cine este și cum i-a reușit

08 Apr. 2021, 16:16
 // Categoria: Uncategorized // Autor:  Dumitrita Culiuc
08 Apr. 2021, 16:16 // Uncategorized //  Dumitrita Culiuc

Cel mai tânăr miliardar din lume este Kevin David Lehmann, care are vârsta de 18 ani și este originar din Germania. Averea lui este de 3,3 miliarde de dolari, datorită căreia a ajuns în lista milirdarilor publicată de Forbes, pe data de 6 aprilie. El ocupă poziția 925 în acest top.

Kevin David Lehmann deține 50% din principalul lanț de farmacii din Germania, dm (drogerie markt), care aduce venituri anuale de peste 12 miliarde de dolari. Lehmann a moștenit de la tatăl său, Guenther Lehmann.

Potrivit Forbes, Compania a început în 1973 când Goetz Werner și-a deschis primul magazin în Karlsruhe, Germania. Astăzi, dm are aproximativ 3.700 de locații.
În 1974, tatăl lui Kevin David Lehmann, Guenther, care conducea apoi lanțul alimentar Pfannkuch al familiei sale, a investit în dm. Guenther a transferat proprietatea acțiunii sale de 50% dm către Kevin David în 2017. Nici Kevin David, nici tatăl său nu au fost implicați operațional în DM. Se știe puțin despre ele.

Al doilea cel mai tânăr miliardar al lumii este Wang Zelong din China, are 24 de ani și o avere de 1,5 miliarde de dolari.

 

Pe locul 3 și 4 se află surorile norvegiene Alexandra și Katharina Andresen, care au 24 și 25 de ani, ambele cu o avere de câte 1,4 miliarde de dolari.

Realitatea Live

10 Aug. 2022, 17:33
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
10 Aug. 2022, 17:33 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

XY Partners anunță despre deschiderea aplicărilor pentru cea de a cincea ediție a Programului dedicat startup-urilor, XY Accelerator. Programului se va desfășura în perioada 12 septembrie – 13 decembrie 2022 și are drept scop instruirea antreprenorilor și dezvoltarea afacerilor. Astfel, proaspeții antreprenori care vor să-și dezvolte ideile de afaceri și fondatori de startup-uri au timp să aplice până la 21 august.

Iată câteva beneficii pe care le poți obține dacă aplici la program:

  • Participare la ateliere tematice pentru antreprenori și acces nelimitat la 12 cursuri despre antreprenoriat în cadrul Academiei Online.
  • Acces la o rețea extinsă de persoane care gestionează cele mai de succes companii din R. Moldova.
  • Abordare individuală a afacerii tale, suport operațional și acces gratuit la instrumente digitale necesare.
  • Mentorat din partea specialiștilor locali și internaționali.

Companiile selectate în cadrul programului vor avea posibilitatea să-și prezinte ideile și afacerea în fața investitorilor privați din cadrul comunității Business Angels Moldova (BAM), precum și a investitorilor internaționali. Eventual, cei care vor reuși să convingă investitorii ar putea obține finanțare pentru dezvoltarea ulterioară a afacerilor. 

În cadrul primelor patru ediții ale programului, companiile Teleportravel, Floral Soul, KIDDO și Unde.io au obținut investiții financiare, mentorat din partea specialiștilor locali din diverse domenii și acces la sesiuni cu experți internaționali.

Vrei să participi la cea de a cincea ediție a Programului XY Accelerator? Aplică aici

Acest program este realizat de XY Partners în cadrul EU4Moldova: Start City Cahul,  proiect finanțat de Uniunea Europeană în parteneriat cu Suedia. 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău