(FOTO) Să înceapă sezonul pozelor în lavandă! Ce lanuri s-au deschis pentru vizitatori și prețurile de intrare

17 Iun. 2022, 13:36
 // Categoria: Slider // Autor:  Dumitrita Culiuc
17 Iun. 2022, 13:36 // Slider //  Dumitrita Culiuc

La sigur ai așteptat și tu sezonul lavandei pentru pozele pline de culoare. Trebuie să știi că unele câmpuri s-au deschis deja pentru vizitatori și altele te vor aștepta peste câteva zile. Așadar, în curând, rețelele sociale vor fi colorate în mov.

Dacă îți dorești și tu să fii printre primii norocoși care vor vizita câmpurile de lavandă, noi ți-am pregătit o listă a locațiilor și prețurile de acces.

Lavanda.md

Câmpul de lavandă din satul Colonița, municipiul Chișinău s-a deschis pentru vizitatori din data de 15 iunie curent. Prețul de intrare este de 50 de lei pentru o persoană, iar dacă mergeți cu familia sau prietenii puteți beneficia de un preț special. De reduceri vor beneficia și pensionarii, studenții și elevii peste 13 ani, ei vor achita doar 40 de lei. De asemenea, copiii cu vârsta cuprinsă între 7 și 13 ani vor achita 30 de lei, iar cei cu vârsta de până la 6 ani vor avea acces gratuit. Dacă veți merge cu un fotograf profesionist el va beneficia de intrare gratis.

Lanul este deschis de la răsăritul soarelui până la apus. Pentru sesiuni foto la răsăritul soarelui este necesară coordonarea la numărul de telefon 0788 56 111.

  • 2 persoane – 90 de lei;
  • 3 persoane – 130 de lei;
  • 4 persoane – 170 de lei;
  • 5-6 persoane – 210 lei;
  • 7-8 persoane 250 de lei;
  • 9-10 persoane – 290 de lei.

Câmpul de lavandă este amplasat la doar 5 km de Chișinău, la marginea satului Colonița. Poți să ajungi și cu transportul public: autobuzul 24 și cobori la prima stație la intrare în satul Colonița. Pe câmp veți avea posibilitatea să admirați două soiri de lavandă: albă și violetă.

Foto: Facebook/LAVANDA.md

Foto: Facebook/LAVANDA.md

Foto: Facebook/LAVANDA.md

Lavandița

Începând de mâine 18 iunie, câmpul de lavandă „Lavandița” se deschide pentru vizitatori. Lanul este deschis între 09:00-21:00, iar în cazul în care vă doriți să întâlniți răsăritul puteți contacta proprietarii. Intrarea costă 50 de lei de persoană, copiii până la 7 ani au acces gratuit. Pe câmpul de lavandă se permite și organizarea picnicurilor. Aveți nevoie doar de o păturică și gustări. În ceea ce privește decorul propriu este permis cel ușor care nu va deteriora tufele de lavandă. De asemenea, veți avea posibilitatea să procurați buchete de lavandă și alte produse ce conțin planta.

Foto: Facebook/Lavandița

Foto: Facebook/Lavandița

 

 

 

Foto: Facebook/Lavandița

Aromenature

Câmpul de lavandă de la Novaci, Călărași se va deschide aproximativ peste o săptămână, întrucât unele rânduri sunt încă verzi, au declarat proprietarii pentru Bani.md. Cu această ocazie te anunțăm că pe 2 iulie vor organiza un eveniment inedit „Apusul Mov”. Astfel, vei posibilitatea să întâmpini cel mai frumos apus din viața ta într-un câmp de lavandă. Evenimentul va începe la ora 16:00. Prețul de intrare este de 100 de lei până la eveniment și 150 de lei în ziua evenimentului. În prețul biletului este inclus un buchet de lavandă cadou, decor inedit și poze făcute de Andrian Rusu Photographer, pe toată perioada evenimentului, ce vor fi încărcate ulterior pe pagina de Facebook Aromenature. Pe parcursul evenimentului vei avea posibilitatea să savurezi coktailuri, diverse gustări și vinuri de la producătorul autohton „Crama Tataru”.

Foto: Facebook/Aromenature

Realitatea Live

15 Aug. 2022, 18:00
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
15 Aug. 2022, 18:00 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Prețurile pentru chirie au crescut în întreaga lume. Astfel, am pregătit un top pentru cele mai mai scumpe chirii din Europa.

Parisul este orașul cu cele mai scumpe chirii din Europa. Francezii și nu numai plătesc peste 29 de euro pe metru pătrat. Tot peste 20 de euro plătesc și cei din Oslo, Londra, Barcelona și Copenhaga – acestea sunt, așadar, cele mai scumpe orașe, dacă ne gândim să stăm în chirie.

În Barcelona, prețurile chiriilor au crescut din 2021 cu aproape 28%. Iar într-un oraș din Ungaria cu aproximativ 27%. O creștere semnificativă este și în Varșovia. Chiriașii scot din buzunar în 2022 cu 18% mai mulți bani față de anul trecut.

Chiriile din România sunt printre cele mai mici din Europa. Cele mai scumpe chirii din România sunt în București și Cluj, 7,5 euro pe metru pătrat. În Brașov prețurile sunt ceva mai mici, 6,60 de euro pe metru pătrat, scrie Digi24.

Chirii mai ieftine decât în România se găsesc în Bulgaria. În capitala Bulgariei prețul este ceva mai mare, 4,60 de euro pe metru pătrat. Și Slovenia se află la coada clasamentului, cu cele mai mici chirii – aici se plătesc pe lună, pentru metrul pătrat, mai puțin de 7 euro.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău