(FOTO) TOP 5 Capitale pe care să le vizitezi! De ce sunt atât de renumite printre turiști

05 Aug. 2022, 17:26
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
05 Aug. 2022, 17:26 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Călătoriile sunt o metodă ideală pentru a descoperi culturi și oameni noi. În mod normal, pentru a cunoaște o țară, turiștii aleg capitalele. În acest sens, am pregătit o listă cu 5 capitale care merită a fi vizitate neapărat. Cu siguranță, pentru a descoperi o țară și tradițiile ei, nu este suficient să-i vizitezi pur și simplu Capitala.

Paris

Da, Parisul este întotdeauna o idee bună! De neratat, capitala Franței îmbină minunat cultura și divertismentul. Pe lângă marile case de modă, Parisul găzduiește și nenumăratele sale muzee – de la vastul Luvru la somptuosul Musée d’Orsay și monumentele sale recunoscute internațional, cum ar fi celebra Doamnă de Fier. Un oraș simbolic pe care îl descoperim și îl redescoperim mereu cu pasiune.

Roma

Roma este de neratat! Oraș etern, leagăn al culturii occidentale, capitala Italiei este un muzeu în aer liber. De la Colosseum este în program o adevărată scufundare în Roma antică, înainte de a vă lua ochii plini de monumente mitice precum fântâna Trevi (și nu uitați să aruncați o monedă acolo pentru a fi sigur că veți reveni!). Ca bonus, plecăm cu câteva kilograme în plus, pentru că bucătăria este divină!

Tokyo

Dacă vă plac marile orașe pline de viață Tokyo este cu siguranță locul unde să mergeți! Dacă nu este cazul, fiți siguri: în capitala japoneză, modernismul și tradiția coexistă constant, iar zgârie-norii gigantici se întâlnesc cu case mici tipice și temple somptuoase.

La Paz

Cea mai înaltă capitală din lume, La Paz culminează la 3.600 m! Nu este singura capitală a Boliviei, ea  este cunoscută sub titlul de capitală constituțională. La Paz este o capitală în relief pe care o descoperim după perifericele sale care duc la cele mai înalte cartiere cocoțate. Pentru o vedere la 360° a orașului, va trebui să mergi pe de altă parte la turnul de veghe Killi Killi.

Londra

Un oraș avangardist dacă a existat vreodată, Londra este o capitală de neratat. Aici, un dinamism incomparabil și o moștenire de excepție coexistă, Westminster sau Catedrala Saint Paul sunt exemple geniale. Muzeele sale sunt, de asemenea, pline de opere de artă de descoperit. Poți să o descoperi și redescoperi fără să obosești vreodată!

Realitatea Live

27 Mart. 2023, 12:35
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
27 Mart. 2023, 12:35 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Președintele Consiliului UE, Charles Michel, vine marți la Chișinău. Informația despre vizită a fost făcută de autoritățile europene, scrie Realitatea.md.

Instituțiile de la Chișinău nu au informat încă despre întrevederi. Conform Consiliului, urmează discuții cu Maia Sandu, Dorin Recean și Igor Grosu.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Vizita începe la ora 11:40, cu o întâlnire cu șefa statului. Va urma o conferință de presă la 12:50, discuții comune cu președinta și premierul, întrevederea cu șeful Legislativului și altă discuție cu premierul.

Ultima întrevedere este programată pentru ora 15:30. Care vor fi subiectele dialogului deocamdată nu se cunoaște. Conform Consiliului UE, luni, cu o zi înainte de vizita la Chișinău, Michel se va întâlni cu președintele și premierul României.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău