(FOTO) TOP 5 Capitale pe care să le vizitezi! De ce sunt atât de renumite printre turiști

05 Aug. 2022, 17:26
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
05 Aug. 2022, 17:26 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Călătoriile sunt o metodă ideală pentru a descoperi culturi și oameni noi. În mod normal, pentru a cunoaște o țară, turiștii aleg capitalele. În acest sens, am pregătit o listă cu 5 capitale care merită a fi vizitate neapărat. Cu siguranță, pentru a descoperi o țară și tradițiile ei, nu este suficient să-i vizitezi pur și simplu Capitala.

Paris

Da, Parisul este întotdeauna o idee bună! De neratat, capitala Franței îmbină minunat cultura și divertismentul. Pe lângă marile case de modă, Parisul găzduiește și nenumăratele sale muzee – de la vastul Luvru la somptuosul Musée d’Orsay și monumentele sale recunoscute internațional, cum ar fi celebra Doamnă de Fier. Un oraș simbolic pe care îl descoperim și îl redescoperim mereu cu pasiune.

Roma

Roma este de neratat! Oraș etern, leagăn al culturii occidentale, capitala Italiei este un muzeu în aer liber. De la Colosseum este în program o adevărată scufundare în Roma antică, înainte de a vă lua ochii plini de monumente mitice precum fântâna Trevi (și nu uitați să aruncați o monedă acolo pentru a fi sigur că veți reveni!). Ca bonus, plecăm cu câteva kilograme în plus, pentru că bucătăria este divină!

Tokyo

Dacă vă plac marile orașe pline de viață Tokyo este cu siguranță locul unde să mergeți! Dacă nu este cazul, fiți siguri: în capitala japoneză, modernismul și tradiția coexistă constant, iar zgârie-norii gigantici se întâlnesc cu case mici tipice și temple somptuoase.

La Paz

Cea mai înaltă capitală din lume, La Paz culminează la 3.600 m! Nu este singura capitală a Boliviei, ea  este cunoscută sub titlul de capitală constituțională. La Paz este o capitală în relief pe care o descoperim după perifericele sale care duc la cele mai înalte cartiere cocoțate. Pentru o vedere la 360° a orașului, va trebui să mergi pe de altă parte la turnul de veghe Killi Killi.

Londra

Un oraș avangardist dacă a existat vreodată, Londra este o capitală de neratat. Aici, un dinamism incomparabil și o moștenire de excepție coexistă, Westminster sau Catedrala Saint Paul sunt exemple geniale. Muzeele sale sunt, de asemenea, pline de opere de artă de descoperit. Poți să o descoperi și redescoperi fără să obosești vreodată!

Realitatea Live

10 Aug. 2022, 17:33
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
10 Aug. 2022, 17:33 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

XY Partners anunță despre deschiderea aplicărilor pentru cea de a cincea ediție a Programului dedicat startup-urilor, XY Accelerator. Programului se va desfășura în perioada 12 septembrie – 13 decembrie 2022 și are drept scop instruirea antreprenorilor și dezvoltarea afacerilor. Astfel, proaspeții antreprenori care vor să-și dezvolte ideile de afaceri și fondatori de startup-uri au timp să aplice până la 21 august.

Iată câteva beneficii pe care le poți obține dacă aplici la program:

  • Participare la ateliere tematice pentru antreprenori și acces nelimitat la 12 cursuri despre antreprenoriat în cadrul Academiei Online.
  • Acces la o rețea extinsă de persoane care gestionează cele mai de succes companii din R. Moldova.
  • Abordare individuală a afacerii tale, suport operațional și acces gratuit la instrumente digitale necesare.
  • Mentorat din partea specialiștilor locali și internaționali.

Companiile selectate în cadrul programului vor avea posibilitatea să-și prezinte ideile și afacerea în fața investitorilor privați din cadrul comunității Business Angels Moldova (BAM), precum și a investitorilor internaționali. Eventual, cei care vor reuși să convingă investitorii ar putea obține finanțare pentru dezvoltarea ulterioară a afacerilor. 

În cadrul primelor patru ediții ale programului, companiile Teleportravel, Floral Soul, KIDDO și Unde.io au obținut investiții financiare, mentorat din partea specialiștilor locali din diverse domenii și acces la sesiuni cu experți internaționali.

Vrei să participi la cea de a cincea ediție a Programului XY Accelerator? Aplică aici

Acest program este realizat de XY Partners în cadrul EU4Moldova: Start City Cahul,  proiect finanțat de Uniunea Europeană în parteneriat cu Suedia. 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău