Emma Raducanu va câștiga milioane după victoria US Open. Ce prezic experții în marketing

13 Sept. 2021, 16:57
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
13 Sept. 2021, 16:57 // Au Bani //  MD Bani

Emma Raducanu va câștiga milioane prin acorduri de sponsorizare și aprobări profitabile, spun experții, după ce a câștigat uimitor la US Open.

Tânăra în vârstă de 18 ani a luat acasă premii în valoare de 2,5 milioane de dolari pentru titlu, depășind 303.000 de dolari pe care i-a câștigat anterior în timpul scurtei sale cariere.

Cu toate acestea, experții în marketing prezic că este pregătită să câștige milioane în plus, mărcile făcând coadă pentru a obține oferte în afara terenului.

Jucătoarele de tenis domină cele mai bogate clasamente pentru sportive, cele nouă sportive cele mai bine plătite din lume fiind toate jucătoare de tenis, potrivit revistei de afaceri Forbes,

Acest lucru sugerează că există o posibilitate substanțială pentru Raducanu, care are deja un contract de sponsorizare pentru pantofi și îmbrăcăminte cu Nike și o sponsorizare pentru rachete cu Wilson.

Nigel Currie, consultant în sponsorizare și marketing, a declarat pentru BBC că Raducanu are potențialul de a câștiga niveluri similare cu unele dintre cele mai bine plătite vedete sportive feminine de pe teren, atâta timp cât își continuă forma.

„Cerul este cu adevărat limita pentru ea. Ea este în sportul potrivit, unul dintre cele mai profitabile sporturi pentru sportivele de sex feminin”, a spus el.

„Este evident că trebuie să continue să câștige, are dreptate la începutul carierei sale. Nu există niciun motiv să presupunem că nu va continua să câștige alte evenimente.”

„Un vis de marketing”

Currie a declarat că Raducanu are o „unicitate” pentru mărci, deoarece Marea Britanie nu a avut o femeie campioană de Grand Slam de mai bine de 40 de ani. El a adăugat că momentul succesului adolescentei a fost „perfect” datorită superstarului Serena Williams care a ajuns la sfârșitul carierei sale.

Pentru un jucător nereclasat, a spus Currie, două acorduri de sponsorizare erau tipice, dar următoarea rundă de tranzacții pe care noul număr britanic o negociază va fi „absolut imensă, cu Nike și Adidas luptându-se pentru ea”.

„Este foarte simpatică, foarte strălucitoare. Răspunde bine la întrebări. Spune lucrurile corecte – din punct de vedere al marketingului, care este un vis”, a adăugat el.

Naomi Osaka, în vârstă de douăzeci și trei de ani, este cea mai bine plătită atletă din lume în acest moment, depășind-o pe Serena Williams în mai 2020.

Câștigurile sale totale se ridică la 37,4 milioane de dolari (27,2 milioane de lire sterline), potrivit Forbes, iar Osaka a doborât recordul din 2015 al Mariei Sharapova pentru cei mai mulți bani câștigați vreodată de o sportivă de sex feminin într-un an. Osaka este locul 28 în rândul sportivilor cu cel mai mare câștig din lume, inclusiv jucători de sex masculin.

În urma titlurilor de Grand Slam din Osaka în 2018 și 2019, Nike a plătit aproximativ 10 milioane de dolari pentru a o lua de la Adidas și acum are în total 15 sponsori ai companiei.

Roger Federer este cel mai bogat jucător de tenis din lume, fiind cel de-al șaptelea cel mai bogat atlet pentru 2021. Are o valoare netă estimată la 450 milioane USD.

Realitatea Live

28 Mart. 2024, 13:02
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
28 Mart. 2024, 13:02 // Actual //  bani.md

Salariile mici, fluctuația mare de cadre și sistemul birocratic sunt doar câțiva din factorii care provoacă criza de cadre din administrația publică, au afirmat invitații emisiunii „Consens Național” difuzată luni, 25 martie curent, la RLIVE TV.

Veaceslav Ioniță, expert în domeniul administrației și finanțelor publice, și Stella Jemna, fostă șefă de Cabinet al prim-ministrei Natalia Gavrilița, reprezentantă de țară a Fondului regional de investiții WNISEF, sunt de părere că statul trebuie să își revadă politicile pentru a înțelege de câți funcționari are nevoie și care este nivelul lor de pregătire.

„Noi dispărem, ei se înmulțesc. Astăzi sunt mai puțini funcționari decât acum 20 de ani, dar raportați la numărul de populație care a mai rămas în țară ei sunt mai mulți pe cap de locuitor. Statul și-a redus din competențele sale și a digitalizat multe servicii și acum ar fi bine să fie regândit și sistemul de administrare la nivel central și local”, a menționat Veaceslav Ioniță.

Stella Jemna a afirmat că autoritățile trebuie să-și revadă structurile administrative și să investească mai mult în pregătirea noilor funcționari. Potrivit ei, tinerii nu sunt gata să acceadă în funcții manageriale, iar cei cu experiență nu sunt deschiși pentru cooperare.

„Ceea ce se întâmplă cu forța de muncă din administrație astăzi este radiograma la ceea ce nu s-a făcut în ultimii 30 de ani. Faptul că noi nu am investit în acești oameni, că mulți dintre cei care lucrează în ministere nu sunt calificați este rezultatul politicilor unui stat. Este foarte important să avem centre de calificare moderne deoarece ceea ce se învață acum nu mai este relevant”, a afirmat fost șefă de cabinet al prim-ministrei Natalia Gavriliţa.

Potrivit unui studiu realizat de Institutul pentru Inițiative Strategice, fiecare al cincilea post din Guvern este vacant. Cele mai afectate sunt ministerele Culturii și Mediului care duc lipsă de aproximativ 30 la sută din numărul de angajați. Fiecare al patrulea post este vacant și în cadrul ministerelor Sănătății, Finanțelor și Afacerilor Externe. Cel mai bine asigurat cu cadre este Ministerul Educației și Cercetării care are vacante 11 la sută din posturi.

Studiul IPIS a fost realizat în cadrul inițiativei „Administrarea social responsabilă a finanțării externe”, în parteneriat cu Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, cu suportul Fundației Soros Moldova.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău