Emma Raducanu va câștiga milioane după victoria US Open. Ce prezic experții în marketing

13 Sept. 2021, 16:57
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
13 Sept. 2021, 16:57 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Emma Raducanu va câștiga milioane prin acorduri de sponsorizare și aprobări profitabile, spun experții, după ce a câștigat uimitor la US Open.

Tânăra în vârstă de 18 ani a luat acasă premii în valoare de 2,5 milioane de dolari pentru titlu, depășind 303.000 de dolari pe care i-a câștigat anterior în timpul scurtei sale cariere.

Cu toate acestea, experții în marketing prezic că este pregătită să câștige milioane în plus, mărcile făcând coadă pentru a obține oferte în afara terenului.

Jucătoarele de tenis domină cele mai bogate clasamente pentru sportive, cele nouă sportive cele mai bine plătite din lume fiind toate jucătoare de tenis, potrivit revistei de afaceri Forbes,

Acest lucru sugerează că există o posibilitate substanțială pentru Raducanu, care are deja un contract de sponsorizare pentru pantofi și îmbrăcăminte cu Nike și o sponsorizare pentru rachete cu Wilson.

Nigel Currie, consultant în sponsorizare și marketing, a declarat pentru BBC că Raducanu are potențialul de a câștiga niveluri similare cu unele dintre cele mai bine plătite vedete sportive feminine de pe teren, atâta timp cât își continuă forma.

“Cerul este cu adevărat limita pentru ea. Ea este în sportul potrivit, unul dintre cele mai profitabile sporturi pentru sportivele de sex feminin”, a spus el.

“Este evident că trebuie să continue să câștige, are dreptate la începutul carierei sale. Nu există niciun motiv să presupunem că nu va continua să câștige alte evenimente.”

„Un vis de marketing”

Currie a declarat că Raducanu are o „unicitate” pentru mărci, deoarece Marea Britanie nu a avut o femeie campioană de Grand Slam de mai bine de 40 de ani. El a adăugat că momentul succesului adolescentei a fost „perfect” datorită superstarului Serena Williams care a ajuns la sfârșitul carierei sale.

Pentru un jucător nereclasat, a spus Currie, două acorduri de sponsorizare erau tipice, dar următoarea rundă de tranzacții pe care noul număr britanic o negociază va fi „absolut imensă, cu Nike și Adidas luptându-se pentru ea”.

“Este foarte simpatică, foarte strălucitoare. Răspunde bine la întrebări. Spune lucrurile corecte – din punct de vedere al marketingului, care este un vis”, a adăugat el.

Naomi Osaka, în vârstă de douăzeci și trei de ani, este cea mai bine plătită atletă din lume în acest moment, depășind-o pe Serena Williams în mai 2020.

Câștigurile sale totale se ridică la 37,4 milioane de dolari (27,2 milioane de lire sterline), potrivit Forbes, iar Osaka a doborât recordul din 2015 al Mariei Sharapova pentru cei mai mulți bani câștigați vreodată de o sportivă de sex feminin într-un an. Osaka este locul 28 în rândul sportivilor cu cel mai mare câștig din lume, inclusiv jucători de sex masculin.

În urma titlurilor de Grand Slam din Osaka în 2018 și 2019, Nike a plătit aproximativ 10 milioane de dolari pentru a o lua de la Adidas și acum are în total 15 sponsori ai companiei.

Roger Federer este cel mai bogat jucător de tenis din lume, fiind cel de-al șaptelea cel mai bogat atlet pentru 2021. Are o valoare netă estimată la 450 milioane USD.

Realitatea Live

21 Ian. 2022, 17:57
 // Categoria: Slider // Autor:  Dumitrita Culiuc
21 Ian. 2022, 17:57 // Slider //  Dumitrita Culiuc

Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, a avut o întrevedere cu un grup de investitori polonezi din diferite domenii, care evaluează posibilitatea să-și extindă afacerile în Republica Moldova. În cadrul întâlnirii, polonezi s-au arătat interesați să investească în Republica Moldova.

„Reprezentanții polonezi și-au manifestat interesul sporit pentru a investi în țara noastră, menționând că exemplul lor ar putea fi urmat și de alți potențiali parteneri polonezi. Aceștia urmează, cu suportul Agenției de Investiții să identifice locații potrivite activităților ce urmează a fi desfășurate.”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Economiei.

Ministrul Gaibu, a menționat că Guvernul țării noastre se arată deschis de a oferi tot suportul necesar pentru ca investitorii să se bucure de condiții echitabile pe piața Republicii Moldova, care vor spori relațiile comerciale și diplomatice cu Republica Polonă.

La întrevedere au participat Președintele FASING Group din Polonia, unul din liderii mondiali în producerea lanțurilor și echipamentelor utilizate în diferite industrii, în special în cea a mineritului și VOLTA, interesată de dezvoltarea aplicațiilor informatice și componente pentru construcția parcurilor fotovoltaice. Delegația poloneză este condusă de Consulul Onorific al Republicii Moldova în Polonia, Pavel Scura.

În Republica Moldova activează 92 de întreprinderi cu capital polon, investițiile însumând 227,297 milioane lei. După volumul capitalului investit, Polonia se află pe locul 15 printre principalii investitori ai Republicii Moldova.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău