Emma Raducanu va câștiga milioane după victoria US Open. Ce prezic experții în marketing

13 Sept. 2021, 16:57
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
13 Sept. 2021, 16:57 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Emma Raducanu va câștiga milioane prin acorduri de sponsorizare și aprobări profitabile, spun experții, după ce a câștigat uimitor la US Open.

Tânăra în vârstă de 18 ani a luat acasă premii în valoare de 2,5 milioane de dolari pentru titlu, depășind 303.000 de dolari pe care i-a câștigat anterior în timpul scurtei sale cariere.

Cu toate acestea, experții în marketing prezic că este pregătită să câștige milioane în plus, mărcile făcând coadă pentru a obține oferte în afara terenului.

Jucătoarele de tenis domină cele mai bogate clasamente pentru sportive, cele nouă sportive cele mai bine plătite din lume fiind toate jucătoare de tenis, potrivit revistei de afaceri Forbes,

Acest lucru sugerează că există o posibilitate substanțială pentru Raducanu, care are deja un contract de sponsorizare pentru pantofi și îmbrăcăminte cu Nike și o sponsorizare pentru rachete cu Wilson.

Nigel Currie, consultant în sponsorizare și marketing, a declarat pentru BBC că Raducanu are potențialul de a câștiga niveluri similare cu unele dintre cele mai bine plătite vedete sportive feminine de pe teren, atâta timp cât își continuă forma.

“Cerul este cu adevărat limita pentru ea. Ea este în sportul potrivit, unul dintre cele mai profitabile sporturi pentru sportivele de sex feminin”, a spus el.

“Este evident că trebuie să continue să câștige, are dreptate la începutul carierei sale. Nu există niciun motiv să presupunem că nu va continua să câștige alte evenimente.”

„Un vis de marketing”

Currie a declarat că Raducanu are o „unicitate” pentru mărci, deoarece Marea Britanie nu a avut o femeie campioană de Grand Slam de mai bine de 40 de ani. El a adăugat că momentul succesului adolescentei a fost „perfect” datorită superstarului Serena Williams care a ajuns la sfârșitul carierei sale.

Pentru un jucător nereclasat, a spus Currie, două acorduri de sponsorizare erau tipice, dar următoarea rundă de tranzacții pe care noul număr britanic o negociază va fi „absolut imensă, cu Nike și Adidas luptându-se pentru ea”.

“Este foarte simpatică, foarte strălucitoare. Răspunde bine la întrebări. Spune lucrurile corecte – din punct de vedere al marketingului, care este un vis”, a adăugat el.

Naomi Osaka, în vârstă de douăzeci și trei de ani, este cea mai bine plătită atletă din lume în acest moment, depășind-o pe Serena Williams în mai 2020.

Câștigurile sale totale se ridică la 37,4 milioane de dolari (27,2 milioane de lire sterline), potrivit Forbes, iar Osaka a doborât recordul din 2015 al Mariei Sharapova pentru cei mai mulți bani câștigați vreodată de o sportivă de sex feminin într-un an. Osaka este locul 28 în rândul sportivilor cu cel mai mare câștig din lume, inclusiv jucători de sex masculin.

În urma titlurilor de Grand Slam din Osaka în 2018 și 2019, Nike a plătit aproximativ 10 milioane de dolari pentru a o lua de la Adidas și acum are în total 15 sponsori ai companiei.

Roger Federer este cel mai bogat jucător de tenis din lume, fiind cel de-al șaptelea cel mai bogat atlet pentru 2021. Are o valoare netă estimată la 450 milioane USD.

Realitatea Live

24 Sept. 2021, 22:04
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
24 Sept. 2021, 22:04 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Carlos Ghosn vrea să clarifice lucrurile în memoriile sale ce urmează să fi publicate săptămâna aceasta: nu mai este acţionar la constructorul auto japonez Nissan Motor Co. şi este nerăbdător să îşi vândă participaţia pe care o deţine la grupul auto francez Renault SA, transmite Bloomberg.

Fostul CEO al alianţei Renault-Nissan, un fugar urmărit de justiţia japoneză, a devenit mai pesimist cu privire la perspectivele alianţei în ultimele 11 luni care au trecut de la publicarea primei sale cărţi în limba franceză. Într-un capitol ce acoperă pachetul său salarial, Ghosn susţine că a dovedit loialitate şi încredere în companiile pe care le-a condus prin faptul că a păstrat acţiunile pe care le deţinea şi după arestarea sa în luna noiembrie 2018, scrie Agerpres.

“Nu mai sunt acţionar la Nissan, mulţumesc lui Dumnezeu”, a spus Ghosn într-un interviu realizat la Beirut, oraşul unde trăieşte după ce a fugit din Japonia la finele lui 2019 pentru a evita un proces în care este acuzat de diverse nereguli financiare.

Alianţa Renault-Nissan, înfiinţată în 1999 când Carlos Ghosn a fost trimis de Renault să salveze Nissan, care la acea dată era în pragul falimentului, este “condamnată” din cauza luptelor interne pentru putere, susţine fostul preşedinte director general.

Ghosn a precizat că mai are o participaţie la Renault via acţiunile pe care Guvernul francez le-a sechestrat în cadrul unei investigaţii în derulare privind rezidenţa fiscală.

“Nu fac acest lucru pentru că nu am încredere în echipa managerială. Este pentru că nu am altă alegere”, precizează Ghosn.

Valoarea de piaţă combinată a celor două companii a scăzut cu aproape 30 de miliarde de dolari după arestarea lui Carlos Ghosn. Nissan a înregistrat doi ani consecutivi de pierderi şi anul trecut a prezentat un plan de relansare care presupune închiderea unor linii de producţie şi sacrificarea cotei de piaţă pentru profitabilitate. La rândul său Renault a luat şi el măsuri drastice după plecarea lui Ghosn, eliminând mii de locuri de muncă şi reducând capacitatea de producţie după ce anul trecut a înregistrat pierderi record.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală