Emma Raducanu va câștiga milioane după victoria US Open. Ce prezic experții în marketing

13 Sept. 2021, 16:57
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
13 Sept. 2021, 16:57 // Au Bani //  MD Bani

Emma Raducanu va câștiga milioane prin acorduri de sponsorizare și aprobări profitabile, spun experții, după ce a câștigat uimitor la US Open.

Tânăra în vârstă de 18 ani a luat acasă premii în valoare de 2,5 milioane de dolari pentru titlu, depășind 303.000 de dolari pe care i-a câștigat anterior în timpul scurtei sale cariere.

Cu toate acestea, experții în marketing prezic că este pregătită să câștige milioane în plus, mărcile făcând coadă pentru a obține oferte în afara terenului.

Jucătoarele de tenis domină cele mai bogate clasamente pentru sportive, cele nouă sportive cele mai bine plătite din lume fiind toate jucătoare de tenis, potrivit revistei de afaceri Forbes,

Acest lucru sugerează că există o posibilitate substanțială pentru Raducanu, care are deja un contract de sponsorizare pentru pantofi și îmbrăcăminte cu Nike și o sponsorizare pentru rachete cu Wilson.

Nigel Currie, consultant în sponsorizare și marketing, a declarat pentru BBC că Raducanu are potențialul de a câștiga niveluri similare cu unele dintre cele mai bine plătite vedete sportive feminine de pe teren, atâta timp cât își continuă forma.

„Cerul este cu adevărat limita pentru ea. Ea este în sportul potrivit, unul dintre cele mai profitabile sporturi pentru sportivele de sex feminin”, a spus el.

„Este evident că trebuie să continue să câștige, are dreptate la începutul carierei sale. Nu există niciun motiv să presupunem că nu va continua să câștige alte evenimente.”

„Un vis de marketing”

Currie a declarat că Raducanu are o „unicitate” pentru mărci, deoarece Marea Britanie nu a avut o femeie campioană de Grand Slam de mai bine de 40 de ani. El a adăugat că momentul succesului adolescentei a fost „perfect” datorită superstarului Serena Williams care a ajuns la sfârșitul carierei sale.

Pentru un jucător nereclasat, a spus Currie, două acorduri de sponsorizare erau tipice, dar următoarea rundă de tranzacții pe care noul număr britanic o negociază va fi „absolut imensă, cu Nike și Adidas luptându-se pentru ea”.

„Este foarte simpatică, foarte strălucitoare. Răspunde bine la întrebări. Spune lucrurile corecte – din punct de vedere al marketingului, care este un vis”, a adăugat el.

Naomi Osaka, în vârstă de douăzeci și trei de ani, este cea mai bine plătită atletă din lume în acest moment, depășind-o pe Serena Williams în mai 2020.

Câștigurile sale totale se ridică la 37,4 milioane de dolari (27,2 milioane de lire sterline), potrivit Forbes, iar Osaka a doborât recordul din 2015 al Mariei Sharapova pentru cei mai mulți bani câștigați vreodată de o sportivă de sex feminin într-un an. Osaka este locul 28 în rândul sportivilor cu cel mai mare câștig din lume, inclusiv jucători de sex masculin.

În urma titlurilor de Grand Slam din Osaka în 2018 și 2019, Nike a plătit aproximativ 10 milioane de dolari pentru a o lua de la Adidas și acum are în total 15 sponsori ai companiei.

Roger Federer este cel mai bogat jucător de tenis din lume, fiind cel de-al șaptelea cel mai bogat atlet pentru 2021. Are o valoare netă estimată la 450 milioane USD.

Realitatea Live

02 Dec. 2024, 14:44
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
02 Dec. 2024, 14:44 // Actual //  Ursu Victor

Sancțiunile impuse de SUA asupra băncilor rusești au forțat companiile din Rusia să adopte scheme mai complicate și uneori dubioase pentru efectuarea plăților către furnizorii chinezi, în condițiile în care China rămâne principalul partener comercial al Rusiei.

Pe 21 noiembrie, peste 50 de bănci rusești, inclusiv cele care mai permiteau transferuri directe către China, au fost incluse pe lista de sancțiuni a SUA. Ca răspuns, au devenit tot mai populare serviciile agenților chinezi de plată, care facilitează transferurile prin metode neconvenționale.

„O companie chineză îți propune să plătești în ruble în baza unui contract de agent, iar de restul procesului de transfer se ocupă ei”, explică un importator rus care a adoptat această metodă încă din octombrie. El susține că plățile pentru bunuri precum haine și încălțăminte din fabricile chineze au fost finalizate în doar două zile, notează The Moscow Times.

Consultanții în comerț exterior explică faptul că aceste scheme implică de obicei compensări reciproce între agenții chinezi și exportatorii ruși. În acest caz, transferurile sunt gestionate prin acorduri între părți, minimizând riscurile. Comisioanele percepute de agenți variază între 2,5% și 3% pentru bunuri nesancționate, ajungând până la 15% pentru produse sancționate sau cu utilizare dublă.

Pentru unele bănci rusești sancționate, agenții chinezi oferă comisioane de doar 1%, utilizând veniturile din exportul de materii prime rusești. Totuși, această schemă este aplicabilă doar în anumite regiuni ale Chinei și în anumite bănci care gestionează astfel de tranzacții.

O parte dintre agenți operează prin așa-numitele „scheme cargo”, aducând bunuri în Rusia fără documente legale sau prin metode de contrabandă. După sancțiunile din noiembrie, aceste metode au devenit aproape inevitabile pentru importatorii de produse sancționate sau cu dublă utilizare.

Pentru a reduce riscurile, agenții oferă asigurări împotriva pierderii sau confiscării mărfurilor, însă costul acestora poate ajunge la 15% din valoarea bunurilor. „Dacă vrei să aduci un drone avansat din China, aceasta ar putea fi cea mai sigură opțiune”, a declarat un importator.

Pentru cei care importă produse nesancționate, o altă problemă este deprecierea abruptă a rublei. Devalorizarea monedei rusești cu peste 10% a dus la oprirea temporară a livrărilor din partea unor platforme comerciale chineze și la întârzieri anunțate de furnizori, ceea ce complică și mai mult situația importurilor în Rusia.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală