(FOTO) Top țări din Europa în care să te muți în 2021. În listă se regăsește și cea mai fericită țară din lume

08 Sept. 2021, 21:23
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
08 Sept. 2021, 21:23 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

După o lungă perioadă de incertitudine în privința călătoriilor, multe persoane amână visul de a se muta în străinătate și a începe o nouă viață. În timp ce țări precum Spania, Franța și Portugalia sunt de mult destinația preferată, alte țări europene încep să atragă interesul oamenilor. Iată un top al țărilor europene în care să te muți în 2021, potrivit Euronews.

Islanda

Vulcani, ghețari și gheizere – nu numai că Islanda este un loc fascinant pentru a trăi geografic, dar se clasează în unul dintre orașele cu cea mai bună calitate a vieții.

Capitala Reykjavik este vibrantă și plină de cultură. Există o mulțime de baruri și restaurante pentru cei care preferă viața de noapte, dar și peste 60 de muzee, spații de expoziție și galerii pentru pasionații de cultură. Pe parcursul anului au loc și foarte multe festivaluri de muzică și de film.

Nu este un secret că Islanda poate fi scumpă, iar costul mediu de viață pentru o singură persoană este cu siguranță mai mare decât în alte orașe europene. Dar salariile sunt și mai generoase. Cei care lucrează în capitală câștigă, în medie, cu peste 1.000 de euro mai mult în fiecare lună decât cei din Madrid sau Roma.

Costurile de întreținere de bază sunt unele dintre cele mai ieftine din Europa deoarece aproape toată energia electrică provine de la hidrocentrale.

Finlanda

Cine nu și-ar dori să trăiască în cea mai fericită țară din lume? Finlanda a rămas pe locul 1 drept în Raportul Mondial Gallup timp de patru ani consecutivi. Principalii factori luați în calcul au fost PIB-ul pe cap de locuitor, sprijin social, speranța de viață, libertate, generozitate și corupție.

Țara se mândrește cu școli de top, asistență medicală universală și a fost numită cea mai sigură țară din lume în Raportul Forumului Economic Mondial din 2017.

Capitala Helsinki este un loc fantastic pentru a experimenta minunile Finlandei. Este un oraș modern, cu legături excelente de transport către restul țării, precum și cu restul Europei și nu numai.

Estonia

Tallin, capitala Estoniei, se mândrește cu Patrimoniul Mondial UNESCO și este unul dintre cele mai bine conservate orașe din Europa. Deși are un aer medieval, este de fapt un centru tehnologic înfloritor și extrem de avansat digital, ocupând locul trei pentru titlul de orașul cu cele mai multe start-up-uri din Europa.

Mai mult, costul vieții este într-adevăr accesibil. Potrivit Expatistan, Tallinn este mai ieftin de locuit în mai mult de 63% din orașele din lume. Costul mediu pentru închirierea unui apartament este de 400 euro, iar transportul public este gratuit.

Polonia

Polonia este o țără cu istorie bogată, arhitectură uimitoare și economie în creștere rapidă. Frumosul oraș port Gdansk devine o destinație din ce în ce mai populară pentru străini. Clădiri mărețe, muzee și magazinele de chihlimbar sunt atracția orașului. Aici veți găsi o mulțime de restaurante cu fructe de mare, precum și baruri și cafenele pitorești.

Asemănător cu Tallinn, piața locurilor de muncă din Gdansk se află într-un moment interesant, cu numeroase start-up-uri care se extind, totuși salariile nu sunt la fel de mari ca în alte orașe europene. Dar costul general al vieții este mai ieftin față de multe alte orașe din Europa de Vest.

Realitatea Live

25 Sept. 2021, 11:44
 // Categoria: Slider // Autor:  Dumitrita Culiuc
25 Sept. 2021, 11:44 // Slider //  Dumitrita Culiuc

La început de noiembrie, trenul Chișinău-București își va relua circulația, după o pauză de 20 de luni. Cursa a fost sistată în martie 2020, din cauza pandemiei COVID-19.

Directorul Căii Ferate din Moldova, Oleg Tofilat, a precizat pentru IPN că, inițial, vor fi două curse pe săptămână, marți și vineri, iar mai târziu, în funcție de numărul de pasageri, numărul curselor ar putea fi suplimentat. Durata călătoriei cu trenul Chișinău-București este în jur de 13 ore.

Oleg Tofilat a spus că relansarea cursei Chișinău-București depinde de mai multe aspecte.

„E nevoie ca CFR (Compania „Căile Ferate Române” – n.red.)  să ne confirme disponibilitatea rețelei. Trebuie să reușim, totuși, cu reparația vagoanelor în termen. Poate să se întâmple ca unele componente n-o să vină la timp”, a specificat directorul CFM.

Oleg Tofilat a adăugat că, tot de la începutul lunii noiembrie, este preconizată și relansarea curselor spre Iași și Odesa, pe trenuri modernizate.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală