Frăția oligarhilor fugari! Guvernarea calcă prin străchini. Sturza: Omul stă în fața problemelor și așteaptă

20 Iun. 2022, 13:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
20 Iun. 2022, 13:14 // Actual //  Lupu Eduard

Fostul premier și actualul om de afaceri Ion Sturza constată într-o postare pe Facebook frăția oligarhilor. Șor – cu masovka, Platon – cu „concertul”, Plaha – cu boevicii, Natașa – cu manifestul. Sub înaltul patronaj al procuraturilor, devenite între timp agenți politici independenți, care nu văd sacii de bani alocați pentru „eveniment”.

Se întâmplă ceva important în soarta fugarilor, dacă tatăl copilului a aruncat-o pe ambrazură și pe mamă. Dar… să nu simplificăm, spune Sturza.

„Devin evidente și slăbiciunile guvernării. Pe fundalul unor succese extraordinare în materie de politică externă, guvernul moldovean devine tot mai reactiv. Cu o structură moștenită de la Plaha, care la timpul său a „simplificat” funcțiile la maximum pentru a controla de unul singur fluxurile de bani. Cu (unii) miniștri incompetenți, iar alții aroganți și nocivi pentru opinia publică”, scrie Sturza.

El spune că putem noi la infinit să dăm vina pe război, inflație importată, conjunctură nefastă etc. și să creăm speranțe că „zagranița nam pomojet”. Omul stă în fața problemelor și așteaptă, dacă nu soluții imediate, măcar un gest de solidaritate și empatie. Dacă nu vine de la guvern, îl va căuta în altă parte. Lucru de care se vor folosi tot felul de „fugari” și opozanți de duzină.

„În față ne așteaptă imensa lucrare de ajustare la criteriile de aderare la UE. Nimeni nu va crede în lacrimile noastre. Nici „prietenii” din Est nu stau relaxați. Dacă nu cu tancul, cu multe altele vom fi șantajați. Așa că să nu va ardă de vacanță. La treabă. Azi! Dragostea poporului este un fenomen temporar și infidel”, a punctat Sturza.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

25 Iun. 2022, 19:21
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Iun. 2022, 19:21 // Actual //  Lupu Eduard

Moscova consideră că acordarea statutului de candidat la UE pentru Ucraina și Republica Moldova este o afacere internă a Europei. Este reacția pe care a avut-o Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, încercând să minimalizeze importanța acestei decizii pentru Moscova. Trebuie spus că intențiile Ucrainei de a adera la Uniunea Europeană și de a ieși de sub influența rusă a fost una din cauzele care au declanșat actualul conflict.

Acordarea statutului de state candidate la aderarea la Uniunea Europeană pentru Ucraina și Republica Moldova este o afacere internă a Europei susține Moscova. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, încearcă să minimalizeze importanța acestei decizii, adoptată în toiul războiului de invazie pe care rusia îl duce pe teritoriului vecinului său ucrainean, relatează AFP.

„Aceasta este o afacere internă a Europei”, a declarat Dmitri Peskov.

El a precizat, însă, că pentru Moscova este important ca aceste procese „să nu aducă mai multe probleme Rusiei (…), în relaţiile acestor ţări cu Rusia”. De asemenea, Peskov și-au exprimat speranţa că acest lucru nu va duce la o deteriorare a relaţiilor Moscovei cu Bruxellesul. Acestea se află, în prezent, la un nivel atât de scăzut „încât este foarte dificil să fie degradate mai mult”.

Tot în acest context, Dmitri Peskov a denunțat voinţa Republicii Moldova de a „deveni mai europeană ca europenii înşişi”. El a subliniat, că Turcia, stat candidat la UE de aproximativ 20 de ani, „nu a putut niciodată să înainteze mai mult. Însă, în acelaşi timp, a devenit o ţară suverană şi independentă”.

Joi, 23 iunie, într-un summit UE, la Bruxellesul a acordat statutul de state candidate la aderarea la Uniunea Europeană pentru Ucraina şi Republica Moldova. Această decizie marchează începutul unui proces îndelungat şi complex, în vederea unei aderări la UE.

Georgia, care intenționează, de asemenea, să adere la UE trebuie să realizeze reforme pentru a primi statutul de stat candidat. O manifestaţie de susţinere a aspiraţiilor europene ale acestei ţări din Caucaz a fost programată în capitala georgiană, Tbilisi.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău