Fundația lui George Soros concediază 40% din angajați după ce a transferat controlul fiului său

02 Iul. 2023, 06:23
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
02 Iul. 2023, 06:23 // Actual //  Lupu Eduard

Open Society Foundations a lui George Soros va concedia cel puțin 40% din personalul său la o lună după ce miliardarul de 92 de ani a anunțat că i-a înmânat frâiele fundației de mai multe miliarde de dolari fiului său, Alexander Soros.

Reducerile de locuri de muncă au fost anunțate într-un comunicat semnat de Alexander Soros și președintele fundației, Mark Malloch-Brown. Ei au precizat că fundația va suferi „modificări semnificative” la modelul de funcționare.

„Prin acest nou model, Consiliul își propune să transforme operațiunile din întreaga rețea globală, cu scopul de a genera o organizație mai agilă, mai capabilă să se bazeze pe realizările trecute și să se confrunte cu provocări urgente și emergente”, se arată în declarație.

Un purtător de cuvânt al Open Society Foundations a declarat pentru CNN că implementarea noii viziuni a organizației necesită „decizii dificile” și că plănuiește să-și reducă numărul de angajați cu nu mai puțin de 40% la nivel global.

Open Society Foundations are în prezent aproximativ 800 de angajați pe tot globul.
În iunie, seniorul Soros, un investitor miliardar de origine maghiară, filantrop și contribuitor la cauze liberale, a anunțat că l-a desemnat pe fiul în vârstă de 37 de ani, Alexander Soros, ca nou președinte al organizației. Într-un interviu în Wall Street Journal în care a anunțat decizia, Alexander Soros a spus că el și tatăl său „gândesc la fel”, dar că el era mai aplecat spre politic decât tatăl său. Alexander Soros a mai spus că, sub conducerea sa, a plănuit să concentreze fundația mai mult pe politica internă a SUA.
El sa întâlnit recent cu oficiali ai administrației Biden și lideri liberali din alte țări, inclusiv cu președintele Braziliei Luiz Inácio Lula da Silva și cu prim-ministrul Canadei Justin Trudeau.

Forbes estimează averea netă a lui George Soros la 6,7 ​​miliarde de dolari, dar el a donat mult mai mult decât atât – 32 de miliarde de dolari – fundației sale din 1984.

Organizația nonprofit a Soros este „cel mai mare finanțator privat din lume al grupurilor independente care lucrează pentru justiție, guvernare democratică și drepturile omului”, potrivit site-ului fundației.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

09 Dec. 2023, 18:42
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
09 Dec. 2023, 18:42 // Actual //  Lupu Eduard

Catedrala Notre Dame din Franța ar trebui să se redeschidă pentru vizitatori și slujbe catolice la sfârșitul anului 2024, transmite Euronews. Va fi la mai puțin de șase ani după ce un incendiu șocant a distrus acoperișul clădirii.

Proiectul de restaurare este în prezent în curs de a respecta termenul de redeschidere de 8 decembrie 2024, stabilit de președintele Emmanuel Macron imediat după incendiu. Din păcate, nu va fi chiar gata pentru Jocurile Olimpice de la Paris, programate pentru vara anului 2024.

“Treaba mea este să fiu gata să deschid această catedrală în 2024 – și o vom face”, a declarat generalul Georgelin, generalul de armată responsabil de proiectul de reconstrucție, în martie.

“Ne luptăm în fiecare zi pentru asta și suntem pe un drum bun”.

Ministrul Culturii, Abdul-Malak, a declarat că, deși catedrala va fi deschisă publicului, acest lucru “nu înseamnă că toate lucrările de renovare se vor încheia”. El a adăugat că “în 2025 vor mai exista încă lucrări de renovare”.

Reconstrucția icoanei pariziene a fost o sarcină enormă. Ea a început în 2022, după mai bine de doi ani de muncă pentru a face monumentul suficient de stabil și sigur pentru ca meșterii să înceapă reconstrucția.

Autoritățile au făcut alegerea de a reconstrui capodopera de artă gotică din secolul al XII-lea, așa cum era înainte. Aceasta include recrearea turlei de 96 de metri înălțime din secolul al XIX-lea, proiectată de arhitectul Eugene Viollet-le-Duc.

Piesa centrală emblematică a catedralei, care s-a prăbușit în incendiu, va reapărea deasupra monumentului în acest an, într-un semnal puternic de renaștere a acestuia.

“Întoarcerea turlei pe cerul Parisului va fi, în opinia mea, simbolul că suntem învingători în bătălia de la Notre Dame”, a declarat generalul Georgelin.

Se estimează că aproximativ 1.000 de persoane din întreaga Franță lucrează zilnic la restaurarea Notre Dame.

“Avem de realizat o mulțime de lucrări diferite: structura, pictura, pietrele, bolta, orga, vitraliile și așa mai departe”, a explicat Georgelin.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău