Gigantul Google, dat în judecată în Canada pentru practici anticoncurenţiale

30 Nov. 2024, 11:34
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
30 Nov. 2024, 11:34 // Actual //  Ursu Victor

Biroul canadian pentru concurenţă a dat în judecată Google pentru practici anticoncurenţiale pe piaţa publicităţii, un domeniu în care a fost deja dat în judecată în alte ţări, a anunţat joi organismul de supraveghere, scrie AFP, conform News.ro.

În urma unei investigaţii, Biroul a ajuns la concluzia că grupul american, care este cel mai mare furnizor de tehnologie de publicitate pe internet din ţară, a abuzat de poziţia sa dominantă prin adoptarea unui „comportament menit să asigure menţinerea şi consolidarea puterii sale comerciale”.

Google îşi obligă concurenţii „să utilizeze propriile sale instrumente tehnologice de publicitate” şi „denaturează procesul concurenţial”, explică Biroul concurenţei într-un comunicat de presă.

La rândul său, grupul american a explicat că plângerea “nu ia în considerare concurenţa intensă în care cumpărătorii şi vânzătorii de reclame au de unde alege” şi s-a declarat “pregătit să-şi susţină cauza în faţa instanţelor”.

Biroul Concurenţei a deschis o investigaţie în 2020 pentru a stabili dacă gigantul motoarelor de căutare s-a angajat în practici care au afectat concurenţa în sectorul anunţurilor online, iar la începutul acestui an a extins investigaţia pentru a include serviciile de tehnologie publicitară ale Google.

De asemenea, grupul californian se află în prezent în faţa justiţiei din Statele Unite pentru abuz de poziţie dominantă în acest sector, într-un proces intentat de Departamentul american al Justiţiei.

Aceasta este a doua bătălie juridică majoră în Statele Unite pentru gigantul tehnologic. Într-un alt proces, un juriu al unui tribunal federal din Washington a găsit deja Google vinovat de practici anticoncurenţiale în domeniul căutării pe internet.

Practicile de publicitate ale Google fac, de asemenea, obiectul unor investigaţii sau proceduri în Regatul Unit şi în Uniunea Europeană.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

12 Dec. 2024, 14:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
12 Dec. 2024, 14:59 // Actual //  Ursu Victor

Camera Reprezentanților din Statele Unite a aprobat bugetul apărării (NDAA) pentru anul 2025, însă fără includerea programului de tip Lend-Lease pentru Ucraina. Această prevedere, inițial prezentă în proiectul de lege, a fost eliminată, potrivit ambasadoarei Ucrainei în SUA, Oksana Markarova. Ambasadoarea a declarat că diplomații ucraineni continuă să facă eforturi pentru menținerea acestui mecanism, inclus în alt proiect de lege, denumit Stand with Ukraine Act, susținut de ambele partide și camere legislative.

De asemenea, Markarova a menționat că bugetul adoptat nu prevede finanțare pentru Ukraine Security Assistance Initiative (USAI), întrucât suma de 300 de milioane de dolari a fost alocată în avans în bugetul anterior. Per total, NDAA pentru 2025 a fost aprobat de 281 de congresmeni, în timp ce 140 au votat împotrivă (16 republicani și 124 democrați). Documentul urmează să fie analizat săptămâna viitoare de Senat.

Programul de tip Lend-Lease pentru Ucraina a fost semnat de președintele Joe Biden pe 9 mai 2022, cu scopul de a simplifica procedurile pentru livrarea de arme către Kiev. Acest mecanism a fost utilizat anterior doar în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial, pentru sprijinirea Marii Britanii și a Uniunii Sovietice împotriva Germaniei naziste, fără plată anticipată și cu termene extinse de rambursare.

De la începutul invaziei ruse, Ucraina a primit ajutor militar american în valoare de 61,4 miliarde de dolari, potrivit unui raport al Pentagonului din 2 decembrie. Ulterior, SUA au anunțat un nou pachet de sprijin militar în valoare de aproape 1 miliard de dolari, ce include muniții pentru HIMARS, drone, echipamente și componente pentru reparații și modernizarea tehnicii de luptă. În plus, pe 10 decembrie, SUA au oferit un împrumut de 20 de miliarde de dolari Ucrainei, finanțat prin activele rusești înghețate.

Totodată, Ucraina își propune să obțină de la partenerii occidentali suma de 126 de miliarde de dolari pentru continuarea războiului în 2025, o valoare semnificativ mai mare față de angajamentele asumate la summitul NATO din Washington, unde s-a stabilit un minim de 43,3 miliarde de dolari.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat anterior că sprijinul occidental nu acoperă nevoile complete ale armatei ucrainene. De cealaltă parte, președintele ales al SUA, Donald Trump, a indicat intenția de a reduce sprijinul oferit Kievului, transferând această responsabilitate către statele Uniunii Europene.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală