Google s-a săturat de munca remote şi anunţă măsuri drastice împotriva angajaţilor care nu au venit la serviciu

09 Iun. 2023, 16:04
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
09 Iun. 2023, 16:04 // Actual //  Lupu Eduard

Google plănuieşte să ia măsuri drastice împotriva angajaţilor care nu vin la serviciu în mod constant.

Compania şi-a actualizat politica privind munca hibridă şi aceasta include urmărirea prezenţei la birou a legitimaţiilor, confruntarea angajaţilor care nu vin când trebuie şi includerea prezenţei în evaluările de performanţă ale angajaţilor, potrivit unor note interne consultate de CNBC.

Majoritatea angajaţilor sunt aşteptaţi în birouri, fizic, cel puţin trei zile pe săptămână.

Fiona Cicconi, directorul de personal al Google, le-a angajaţilor un un e-mail, care includea dublarea prezenţei la birou, motivând că „nu există niciun substitut pentru a fi împreună în persoană”.

„Bineînţeles, nu toată lumea crede în <conversaţiile magice de pe hol>, dar nu există nicio îndoială că munca împreună în aceeaşi cameră face o diferenţă pozitivă”, scria Cicconi. „Multe dintre produsele pe care le-am dezvăluit la I/O şi la Google Marketing Live luna trecută au fost concepute, dezvoltate şi construite de echipe care au lucrat cot la cot”.

În nota sa se precizează că firma va începe să includă cele trei zile pe săptămână ale acestora în cadrul evaluărilor de performanţă, iar echipele vor începe să trimită avertismente angajaţilor „care lipsesc în mod constant de la birou”.

Cicconi chiar le-a cerut angajaţilor cărora li s-a aprobat munca la distanţă să se răzgândească. „Pentru cei care sunt la distanţă şi care locuiesc în apropierea unui birou Google, sperăm că veţi lua în considerare trecerea la un program de lucru hibrid. Birourile noastre sunt locul în care veţi fi cel mai bine conectaţi la comunitatea Google.”

Un document intern separat a arătat că angajaţii care muncesc de acasă pot fi supuşi reevaluării dacă firma stabileşte „schimbări materiale în ceea ce priveşte nevoile de afaceri, rolul, echipa, structura sau locaţia”.

În Statele Unite, compania va urmări periodic dacă angajaţii respectă politica de prezenţă la birou folosind datele de pe legitimaţii, iar directorii analizează în prezent cerinţele locale pentru a le implementa în alte ţări, se arată într-unul dintre documente. În cazul în care angajaţii nu respectă politica după o perioadă de timp îndelungată, departamentul de resurse umane va lua legătura cu aceştia pentru „paşii următori”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

10 Dec. 2023, 13:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
10 Dec. 2023, 13:18 // Actual //  Lupu Eduard

În mulțimea de destinații turistice la suprapreț, iată că există și excepții. Locul respectiv este definit de o frumusețe absolută și prețuri foarte mici.

Lacul pitoresc OHRID este o destinație de vis. O turistă străină povestește cum a găsit acest colț de rai, situat pe granița muntoasă dintre Macedonia de Nord și Albina.

„De ce nimeni nu vorbește despre unul din cele mai subestimate și mai accesibile locuri ca preț din Europa? Locuri care sunt perfecte pentru o escapadă, fie și de weekend?”, a spus Natasha Whitley, pe TikTok, potrivit Daily Mail.

Lacul Ohrid este o minune a naturii, un sit UNESCO, un loc neaglomerat și liniștit.

Ce poți face în Ohrid

Lacul Ohrid este de două ori mai mare decât Lacul Como, spre exemplu. Apa este uimitoare, limpede precum lacrima.

Natasha a stat trei nopți la Sunset Lake Hostel din Ohrid, Macedonia de Nord, pe malul de nord-est al lacului. Prețul? Doar 7 LIRE pe noapte! Da, ați văzut bine.

Aventuri cu caiacul, vizite la Biserica Sf. Ioan, priveliști de vis, toate accesibile pentru turiști.

Vizitatorii au lăudat și „orașul vechi minunat”, cu un parc plin de broaște țestoase. Călătoria Natashei a durat 4 ore, cu vin nelimitat și a costat…8 lire sterline. Apa este uluitoare și turista a mers pe o mică terasă, departe de ochii lumii, cu prețuri foarte bune.

O altă surpriză este reprezentată de un pub irlandez cu băuturi fine, ieftine, și mâncarea pe măsură.

Delicatesa locală este „burek”, un produs de patiserie popular, vândut la tarabele de street food, savurat în general în Balcani.

Ohrida (în macedoneană Охрид) este un oraș din Macedonia de Nord și sediul comunei Ohrida. Reprezintă cel mai mare oraș de pe Lacul Ohrida și cel de-al optulea oraș din țară, care a avut peste 42.000 de locuitori la recensământul din 2002. Ohrida a avut odată 365 de biserici, câte una pentru fiecare zi a anului și a fost denumit „Ierusalimul Balcanilor”. Are numeroase case pitorești și monumente, iar turismul este predominant. Este situat la sud-vest de capitala Skopje și la vest de Resen și Bitola. În 1979, respectiv în 1980, Ohrida și Lacul Ohrida au fost acceptate împreună ca locuri din Patrimoniul Mondial, culturale și rezervații naturale, de către UNESCO. Ohrida este unul din cele doar 28 de situri care fac parte din patrimoniul mondial UNESCO.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău