Granturi de până la 2000 EUR pentru startupuri. Cum poți participa

18 Mart. 2022, 09:59
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
18 Mart. 2022, 09:59 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Yep!Moldova lansează a 8-a ediție a programului internațional Yep!Startup Pre-accelerator pe data de 31 martie. Programul de pre-accelerare sprijină antreprenorii care vor să lanseze produse scalabile pe piața externă, oferind granturi, expertiză și acces la o rețea internațională de mentori și investitori. Programul este destinat antreprenorilor.

Yep!Moldova organizează un batch comun pentru Moldova și Ucraina, startupurile având ocazia să lucreze împreună, să creeze o comunitate, să dezvolte networking și să facă schimb de idei. La program pot aplica echipe care doresc să scaleze produsul, să facă upgrade afacerilor și să ridice investiții.

Pentru a participa la program vă puteți înregistra AICI.

Yep!Startup Pre-accelerator are o durată de 2 luni, iar participanții pot primi:

  • Granturi nerambursabile de până la 2000 EUR;
  • Suport și feedback din partea mentorilor YEP – manageri de top din companii precum Cisco, Genesis Investment Fund, Deloitte, și fondatori de startupuri precum Axon Partners, Gravitec etc.;
  • Pregătirea pitch deck cu mentori și traineri specializați;
  • Acces mai ușor în acceleratorul Startup Wise Guys – partenerul YEP, unde pot fi ridicate investiții de până la 100k EUR;
  • Networking cu experți din Europa, Israel, SUA.

Participarea la Yep!Startup Pre-accelerator este gratuită, toate costurile fiind acoperite de finanțatori. De asemenea, nu percepem cotă parte din afacere.

În ultimii 3 ani, startupurile YEP au reușit să ridice granturi și investiții de peste 500 000 $. În total prin programele noastre au fost dezvoltate 350 de startupuri din Ucraina și Moldova din domenii precum: aviație, fintech (cryptocurrency, NFT), medtech (psihologie, echipamente medicale inovative), agtech (produse hardware), createch (animație, muzică), edtech, turism etc.

Realitatea Live

18 Apr. 2024, 13:42
 // Categoria: Slider // Autor:  Soroceanu Olga
18 Apr. 2024, 13:42 // Slider //  Soroceanu Olga

În data de 12 aprilie, localitatea Anenii Noi a găzduit Târgul locurilor de muncă și meșteșugărit, un eveniment ce a reunit atât angajatori, cât și meșteșugari, în efortul lor de a facilita accesul la locuri de muncă și de a promova meșteșugurile tradiționale, atât pentru populația locală cât și pentru refugiații din Ucraina stabiliți aici.

Printre participanți s-a numărat și șefa ANOFM din raionul Anenii Noi, Zinaida Iordachescu, care a subliniat diversitatea agenților economici implicați și importanța acestui eveniment pentru economia locală și națională:

„Avem agenți economici din Anenii Noi, avem de la Congresul Ucrainenilor, avem de la inspectoratul general de poliție, carabinieri, agenți economici din Chișinău fiindcă nu suntem la o distanță atât de mare și angajăm foarte multe persoane și în municipiul Chișinău.”

Evenimentul a reunit aproximativ 12 angajatori și 22 de meșteșugari, iar participanții au avut oportunitatea să afle informații despre piața muncii, să primească ghidare în carieră și să participe la cursuri de formare profesională. Printre beneficiarii acestor servicii s-a numărat și Laurenția Starciuc, care a apreciat eforturile depuse pentru a le oferi oamenilor perspective noi în câmpul muncii:

„M-am apropiat de orice căsuță, mi-am luat diverse cărți pentru a fi informată. Sunt oportunități care oferă posibilitatea de a te angaja în câmpul muncii.”

Evenimentul face parte din proiectul „Creșterea Rezilienței prin Angajare și Coeziune Socială”, implementat în consorțiu de Helvetas Moldova și HEKS – EPER Moldova, cu suportul financiar al Guvernului Elveției. Partener strategic de implementare: ANOFM.

Directorul de țară al HEKS – EPER Moldova, Peter Fenoy, a subliniat importanța coeziunii sociale și a dezvoltării economice sustenabile pentru comunitatea din Anenii Noi:

„HEKS – EPER Moldova a fost implicată în mai multe activități legate de atenuarea consecințelor conflictului din țara vecină, Ucraina. În Moldova, din păcate, influența refugiaților din Ucraina a generat mai multe necesități în baza dificultăților noastre obișnuite cu care ne confruntăm înainte de acest conflict. Ne dorim să aducem împreună oameni din diverse medii și să le oferim șanse egale de dezvoltare, indiferent de originea sau situația lor actuală.”

Târgul locurilor de muncă și meșteșugăritul reprezintă un pas important în direcția dezvoltării economice și sociale a comunității din Anenii Noi, evidențiind potențialul local și promovând oportunitățile de angajare și de creștere profesională pentru toți participanții.

Următoarele evenimente cu aceeași tematică vor avea loc pe 19 aprilie la Ialoveni și pe 29 mai la Chișinău.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău