Greşeală colosală: Google a şters din greşeală contul de cloud al unui fond de pensii de 125 de miliarde de dolari

16 Mai 2024, 12:13
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
16 Mai 2024, 12:13 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Google a făcut recent o mare greşeală. Compania a şters din greşeală contul privat Google Cloud al unui fond de pensii australian de 125 de miliarde de dolari, UniSuper, scrie Quartz.

Rezultatul: mai mult de jumătate de milion de membri ai fondului UniSuper nu au avut acces la conturile lor timp de aproximativ o săptămână, a relatat The Guardian săptămâna trecută. UniSuper avea un cont de rezervă la un alt furnizor de cloud, iar serviciul a fost restabilit pe 2 mai.

„Acesta este un eveniment izolat, «unic în felul său», care nu a mai avut loc niciodată cu niciunul dintre clienţii Google Cloud la nivel global”, au declarat Thomas Kurian, directorul general al Google Cloud, şi Peter Chun, directorul general al UniSuper, într-o declaraţie comună obţinută de The Guardian pe 8 mai. „Acest lucru nu ar fi trebuit să se întâmple. Google Cloud a identificat evenimentele care au dus la această întrerupere şi a luat măsuri pentru a se asigura că acest lucru nu se va mai întâmpla.”

În timp ce Google a declarat că greşeala nu s-a mai întâmplat niciodată în cloud, posibilitatea unor defecţiuni şi întreruperi este un motiv de îngrijorare pentru companiile şi guvernele care îşi mută din ce în ce mai mult datele către furnizorii de software în cloud. Google Cloud numără printre clienţii săi aproximativ 60% dintre cele mai mari 1.000 de companii din lume şi 90% dintre unicornii generativi de inteligenţă artificială, a declarat compania în acest an. Iar aproape o jumătate de milion de companii din întreaga lume folosesc Google Cloud ca „platformă ca serviciu”, sau ca instrument orientat către client, inclusiv Volkswagen şi Royal Bank of Canada.

Guvernul SUA şi comunităţile de informaţii au utilizat din ce în ce mai mult serviciile cloud pentru stocarea datelor. Agenţia Naţională de Securitate a încheiat un contract de 10 miliarde de dolari cu Amazon pentru a transfera datele de supraveghere a serviciilor de informaţii în cloud-ul companiei. Iar Pentagonul are un contract de 9 miliarde de dolari cu Microsoft, Google, Oracle şi Amazon pentru servicii de cloud computing.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

21 Iun. 2024, 11:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
21 Iun. 2024, 11:56 // Actual //  Lupu Eduard

Ministrul Educației, Dan Perciun, a anunțat o serie de schimbări semnificative în procesul de admitere la învățământul superior pentru anul 2024 în Republica Moldova. Admiterea se va desfășura în premieră online, pe platforma eadmitere.gov.md, începând cu data de 22 iulie.

Potrivit declarațiilor oficialului, pentru anul în curs vor fi disponibile 8697 de locuri bugetare în total, o ușoară scădere față de anul anterior. Dintre acestea, 5307 locuri sunt destinate studiilor de licență, 2864 pentru studii de masterat, iar 420 pentru rezidențiat. Un aspect remarcabil este alocarea a 106 locuri bugetare pentru cetățenii din Ucraina.

Pentru a spori atractivitatea admiterii la buget, s-a decis ca nota minimă de admitere în domeniul educației să fie de 6,5. De asemenea, vor fi acceptați și candidații pentru studii fără frecvență.

În ceea ce privește distribuția locurilor bugetare pe domenii, 25% dintre acestea sunt destinate Științelor Educației, în timp ce 1641 de locuri sunt dedicate Ingineriei și activităților inginerești.

Dan Perciun a subliniat importanța adaptării planului de admitere la cerințele pieței muncii și necesitățile sociale actuale, precum și continuarea eforturilor pentru ocuparea posturilor vacante din învățământul general, inclusiv cele pentru educatori și profesori în diverse domenii.

Perioada de admitere se va desfășura în două sesiuni: 22-29 iulie și 10-14 august, conform proiectului hotărârii Guvernului, care urmează să fie aprobat oficial.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău