Guvernul pune punct dezmățului cu mașinile de serviciu! Demnitarii, monitorizați la sânge

21 Dec. 2023, 15:02
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
21 Dec. 2023, 15:02 // Actual //  Lupu Eduard

Guvernul a elaborat un proiect de hotărâre destinat reglementării utilizării eficiente a autovehiculelor de serviciu de către autoritățile administrației publice, cu obiectivul principal de a optimiza cheltuielile bugetare și a asigura un proces echilibrat de activitate în rândul conducătorilor auto din cadrul Instituției Publice „Baza auto a Cancelariei de Stat”.

„Există un filtru foarte clar cine și unde pleacă”, a explicat Daniel Vodă, subliniind necesitatea de a implementa mecanisme care să ofere un control precis și o gestionare transparentă a utilizării autovehiculelor de serviciu. Această măsură face parte dintr-un efort mai amplu al Guvernului de a eficientiza activitățile și de a asigura o administrare responsabilă a resurselor publice.

Măsurile propuse în cadrul roiectului vizează asigurarea unei utilizări strict conforme cu necesitățile atribuțiilor de serviciu ale personalului de conducere de nivel superior din administrația publică, cu scopul de a diminua cheltuielile legate de alimentarea și întreținerea autovehiculelor de serviciu, implementarea unui mecanism eficient, flexibil și transparent de gestionare și utilizare a autovehiculelor de serviciu, concentrat pe nevoile reale de serviciu ale personalului de conducere, noi mecanisme pentru utilizarea autovehiculelor de serviciu în lipsa conducătorilor auto și a autoturismelor personale, cu accent pe eficiența resurselor financiare și reducerea cheltuielilor salariale, posibilitatea ca un singur conducător auto să deservieze minimum două persoane cu același autovehicul, contribuind astfel la optimizarea regimului de muncă peste program și la reducerea cheltuielilor de salarizare și asigurarea disponibilității autovehiculelor bazată pe un program flexibil și pe nevoile concrete, evitând alocarea automată către fiecare demnitar sau responsabil din instituție.

Proiectul este parte a eforturilor Guvernului de a eficientiza activitățile și de a asigura o gestionare mai responsabilă a resurselor publice. Această inițiativă urmărește să ofere flexibilitate și transparență în utilizarea autovehiculelor de serviciu, eliminând redundantul și promovând o utilizare eficientă și responsabilă a acestora în administrația publică.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

27 Mai 2024, 16:22
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Mai 2024, 16:22 // Actual //  Lupu Eduard

Serviciul Fiscal de Stat anunță desfășurarea unor acțiuni speciale de monitorizare a contribuabililor activi în domeniul comerțului cu flori în perioada 29-31 mai 2024. Aceste acțiuni vizează asigurarea respectării legislației fiscale în ceea ce privește documentarea corectă a tranzacțiilor și prevenirea comerțului ilicit cu flori vii.

În comunicatul emis, Serviciul Fiscal de Stat a precizat că aceste acțiuni de monitorizare nu implică aplicarea unor sancțiuni la adresa agenților economici, ci au ca scop principal prevenirea și descurajarea practicilor neloiale în domeniul comerțului cu flori. De asemenea, monitorizarea vine în contextul creșterii cererii pentru aceste servicii, generate de evenimentele de încheiere a anului școlar.

Oficialii fiscali subliniază importanța respectării prevederilor legale în efectuarea tranzacțiilor comerciale și îndeamnă atât comercianții, cât și cumpărătorii să solicite bonul de casă la procurarea florilor. Acest lucru nu numai că asigură conformitatea cu legislația fiscală, dar contribuie și la combaterea economiei subterane și la majorarea nivelului de conformare.

În cazul în care vor fi depistate încălcări ale legislației fiscale pe durata monitorizării, contribuabilii vor fi avertizați cu privire la responsabilitatea lor conform prevederilor legale în vigoare.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău