Hackerii au atacat site-ul CCRM. Bazele de date publice au fost distruse. Marian Lupu: Nu cred că este întâmplător

15 Iul. 2021, 13:24
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
15 Iul. 2021, 13:24 // Actual //  MD Bani

Pagina electronică a Curții de Conturi (CCRM) a fost atacată cibernetic, fiind distruse toate bazele de date publice, anunță astăzi instituția.

Potrivit CCRM, este pentru prima oară când instituția supremă de audit se confruntă cu o asemenea situație.

„Distrugerea paginii publice a avut loc în contextul unor audituri de rezonanță și cu impact în societate, la etapa raportării și mediatizării celor mai importante misiuni de audit planificate în activitatea instituției. Investigațiile de rigoare vor identifica dacă atacul a fost organizat de hackeri arbitrar, în scopuri de șantajare, sau este vorba de o comandă planificată pentru a crea impedimente în activitatea instituției supreme de audit din țară”, anunță CCRM.

Curtea de Conturi afirmă că lucrează la restabilirea paginii electronice, iar acest proces va dura o perioadă, fiind depuse toate eforturile necesare pentru ca pagina să fie funcțională cât de curând posibil.

„În acest context, vă informăm că, Curtea de Conturi va utiliza, pentru mediatizarea rapoartelor de audit, în continuare, conturile publice de pe rețelele de socializare și vă îndemnăm să ne urmăriți pe conturile menționate. Astfel, comunicatele de presă, anunțurile și altă informație importantă vor fi distribuite pe contul https://www.facebook.com/Curtea.de.Conturi.  Live-urile ședințelor de examinare a rapoartelor de audit, precum și înregistrările ședințelor vor fi și sunt disponibile pe  https://www.youtube.com/user/CurteadeConturi”, mai anunță CCRM.

Președintele Curții de Conturi, Marian Lupu consideră că atacul cibernetic nu este întâmplător anume când CCRM s-a apucat de analizat rapoartele și activitatea unor instituții publice, unde au fost depistate grave încălcări.
„Nu cred deloc întâmplătoare această acțiune și acest atac, fiind pentru prima dată în istoria Curții de Conturi și în special acum, în ultimii ani, când instituția s-a focusat pe mai multe probleme legate de gestionarea resurselor publice. Situația se va supune unei investigații a instituțiilor competente și vom reveni cu detalii”, crede Marian Lupu.

Amintim că, astăzi au căzut și serverele Serviciului Vamal, iar la punctele de control s-au format ambuteiaje. Până la ora publicării știrii, site-ul oficial al Serviciului Vamal customs.gov.md este nefuncțional.

Realitatea Live

26 Feb. 2024, 16:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Feb. 2024, 16:59 // Actual //  Lupu Eduard

Jacob Rothschild, un finanțator britanic și membru senior al uneia dintre cele mai cunoscute dinastii bancare din Europa, a încetat din viață la vârsta de 87 de ani, a anunțat familia sa într-o declarație dată luni, scrie Reuters.

Familia Rothschild, prin intermediul unei declarații pentru agenția de știri Press Association din Marea Britanie, l-a numit pe Jacob Rothschild „o prezență uriașă în viața multor oameni”.

El a fost descris drept „un finanțator extraordinar, un campion al artelor și culturii, un funcționar public devotat, un susținător pasionat al cauzelor caritabile în Israel și cultura evreiască, un ecologist pasionat și prieten, tată și bunic foarte iubit”.

Jacob Rothschild s-a născut în Anglia în 1936 și și-a început cariera la banca familiei, NM Rothschild & Sons, în 1963. Ulterior, a cofondat J Rothschild Assurance Group, care a devenit St James’s Place, un important administrator de avere cu sediul în Londra.

A fost implicat în numeroase activități de afaceri, inclusiv în fondarea trustului de investiții RIT Capital Partners, care a susținut o varietate de companii, de la fonduri speculative până la start-up-uri cu tehnologie curată.

Pe lângă activitatea sa în domeniul financiar, Rothschild a fost un mecenat de lungă durată al artelor, servind ca administrator al Galeriei Naționale a Marii Britanii între 1985 și 1991.

Omul de afaceri a primit omagii și recunoaștere din partea comunității culturale și filantropice, fiind descris drept unul dintre cei mai mari filantropi culturali ai Marii Britanii. Waddesdon Manor, o proprietate de țară engleză administrată de Fundația Rothschild, a exprimat profundul regret al morții sale, numindu-l pe Rothschild „om de afaceri, antreprenor, filantrop și lider cultural”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău