Continuă procesul dintre Facebook și Comisia Federală de Comerț din SUA. FTC acuză platforma de monopol asupra pieței

15 Iul. 2021, 13:43
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
15 Iul. 2021, 13:43 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Facebook continuă meciul de șah cu Comisia Federală de Comerț din Statele Unite. Ultima mutare a lui Mark Zuckerberg are un scop clar: distrugerea procesului prin care FTC vrea să despartă Facebook de WhatsApp și Instagram.

Miercuri, avocații rețelei de socializare au făcut o cerere de recuzare a Linei Khan, cea aleasă de Joe Biden ca șef la Comisia Federală de Comerț. Dacă cererea va fi aprobată, Facebook speră ca procesul să fie abandonat: fără Khan, votul din cadrul Comisiei are toate șansele să fie egal, iar procesul să fie abandonat, scrie Aleph News.

„Renunțarea la două dintre cele mai descărcate aplicații la nivel global înseamnă practic ruperea gigantului care este Facebook în prezent. Poate că ar părea extrem, însă este unul dintre puținele cazuri când republicanii și democrații sunt de acord: creația lui Mark Zuckerberg este prea mare. Prea puternic. Însă nu se va întâmpla peste noapte”, a spus Jose Cayasso, youtouber din zona tech.

FTC trebuie să decidă dacă va mai încerca să ducă Facebook în instanță după ce un judecător a respins dosarul în luna iunie. Comisia Federală acuză Facebook de monopol asupra pieței prin cumpărarea WhatsApp și Instagram. În total, cele trei au aproape 6 miliarde de utilizatori.

Realitatea Live

02 Aug. 2021, 14:24
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
02 Aug. 2021, 14:24 // Actual //  Otilia Cotruța

Anatolie Lichii, director general interimar al „Apă-Canal Chișinău” SA, a dat  asigurări că, pe timp de caniculă, în capitală nu va apărea miros neplăcut de la stația de epurare a apelor reziduale. „Administrația „Apă-Canal Chișinău” SA monitorizează zilnic procesul tehnologic, instalațiie sunt pregătite și pentru activitate în condiții de temperaturi ridicate ale aerului. Depunem maxim efort ca să nu fie miros după zona de protecție de 500 de metri”, a spus Anatolie Lichii astăzi, 2 august, la ședința operativă a serviciilor municipale.

Potrivit responsabilului de la ACC, stația de epurare a apelor reziduale funcționează în regim normal, iar instalațiile tehnologice funcționează conform cerințelor tehnice. Debitul zilnic la stația de epurare constituie 140 de mii de metri cubi și deversările în râul Bâc sunt conform actelor normative în vigoare.

În ceea ce privește reconstrucția stației de epurare în șantier, în perioada 26-30 iulie la aceste lucrări au fost antrenați circa 50 de muncitori. La momentul actual contiunuă lucrările la clădirea de admisie și la clădirea de pretratare și evacuare a nămolului în exces. Permanent în șantier este monitorizată calitatea lucrărilor, a specificat Anatolie Lichii.

În săptămâna trecută, ACC a efectuat 33 de controale, dintre care 8 – inopinate și 25 – ordinare. În prezent probele de apă prelevate sunt cercetate în laborator. În funcție de rezultatele testelor, agenților economici le vor fi înaintate prescripții.

Mâine, 3 august, la „Apă-Canal Chișinău” SA va avea loc o ședință, la care va fi discutat mersul lucrărilor de reconstrucție la stația de epurare a apelor reziduale. Proiectul se realizează din bani oferiți de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Banca Europeană de Investiții.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală