Horoscopul banilor: În luna mai cinci zodii se vor scălda în bani. Vezi dacă ești printre norocoși

29 Apr. 2022, 17:08
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
29 Apr. 2022, 17:08 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

În luna mai cinci zodii vor avea parte de prosperitate financiară. Ideile de afaceri ale unor nativi au șansa să devină realitate.

Berbec

Nativii Berbec trebuie să strângă cureaua în luna mai. Până acum au cheltuit fără socoteală de parcă sacul nu are să se termine. Dacă vrei să rămâi cu economii la sfârșitul lunii astrologii îți recomandă să fii mai chibzuit atunci când cheltui banii.

Taur

Horoscopul banilor pentru luna mai arată că nativii Taur sunt prosperi. Se pare că munca depusă de ei în sfârșit va da rezultate și vor fi răsplătiți așa cum se cuvine.

Gemeni

Nativii Gemeni se vor bucura de o mare încredere din partea unor persoane potente din punct de vedere financiar. Acum este momentul să le prezinți ideea ta de a face bani. Poate chiar sar cu fondurile necesare să îți finanțeze proiectul. Toți vor avea doar de câștigat.

Rac

În luna mai, racii vor să înceapă a economisi. O idee foarte bună ar fi să deschizi un cont de economii.

Leu

Simți nevoia să afli mai multe despre bani, așa că te apuci să citești cărți de educație financiară. Cel mai important este să aplici ceea ce vei învăța.

Fecioara

În luna mai, Fecioarele au oportunități mari pe plan financiar. Dacă ai o idee de afacere, este momentul să o pui în practică, pentru că poate da roade.

Balanță

Balanțele traversează o perioadă mai grea din punct de vedere financiar. Trebuie să faci un plan al cheltuielilor și să vezi unde se duc banii, de fapt, lună de lună.

Scorpion

Ar fi bine să discuți mai mult cu partenerul de viață despre veniturile familiei pentru că deja au început să existe frustrări între voi din această cauză.

Săgetător

Goana după bani ți se pare absolut stupidă. Tu ai idealuri mărețe în viață, dar nu te axezi pe partea financiară.

Capricorn

Pentru Capricorni luna mai este cea mai bună lună de până acum pentru în ceea ce privește câștigurile financiare. Scapi de eventualele datorii și te răsplătești cu un shopping ca la carte!

Vărsător

Ai cheltuit nesăbuit în ultima vreme, iar acum trebuie să mai restrângi din stilul de viață aproape luxos cu care te-ai obișnuit.

Pești

Pune niște bani deoparte pentru că se apropie vara și mereu ți-ai dorit o călătorie exotică. Îndeplinește-ți visul și folosește banii pentru a-l vedea devenit realitate.

Realitatea Live

25 Mart. 2023, 09:40
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Mart. 2023, 09:40 // Actual //  Lupu Eduard

Intermediarii profită în timp ce țițeiul rusesc găsește rute indirecte către piața europeană, susțin politicienii și oamenii din industrie, citați de politico.eu.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că dependența Europei de petrolul și gazele rusești „aparține trecutului”.

Dar alții, de la înalți oficiali ucraineni la europarlamentari și persoane din industrie, spun că acest capitol al istoriei nu s-a încheiat.

Cantități semnificative de hidrocarburi rusești, în special de petrol, continuă să fenteze sancțiunile și pe piața europeană, spun aceștia, obținând bani care finanțează mașinăria de război a lui Vladimir Putin.

Este cunoscut faptul că petrolul brut e dificil de urmărit pe piețele globale. Acesta poate fi ușor combinat cu alte transporturi în țările de tranzit, creând efectiv un lot mai mare de petrol ale cărui origini nu pot fi determinate. Procesul de rafinare, necesar pentru orice aplicație practică, elimină, de asemenea, orice urmă a originii materiei prime.

O rețea complexă de companii de transport maritim, care poartă steaguri ale unor jurisdicții offshore insesizabile, adaugă un strat suplimentar de mister; unele au fost acuzate că ajută Rusia să ascundă originea exporturilor sale de țiței folosind o varietate de mijloace.

UE a interzis în mare parte combustibilii fosili ruși de la declanșarea invaziei încoace, cu excepții pentru cantități limitate de țiței prin conducte, gaze prin conducte, gaze naturale lichefiate (GNL) și produse petroliere.

Rute spre Europa

Dar volume mari de țiței rusesc – o sursă de venituri mai mare decât gazele – sunt încă expediate pe piețele globale, ceea ce îi face pe unii experți să suspecteze că acestea ajung pe piața europeană pe ușa din spate.

„De la introducerea sancțiunilor, volumele de țiței pe care Rusia le exportă au rămas mai mult sau mai puțin constante”, a declarat Saad Rahim, economist-șef al firmei globale de tranzacționare a mărfurilor Trafigura. „Este posibil ca petrolul rusesc să fie vândut în continuare către UE și națiunile occidentale prin intermediari.”

O rută potențială către Europa este prin Azerbaidjan, care se învecinează cu Rusia și este punctul de plecare al conductei Baku-Tbilisi-Ceyhan (BTC), operată de BP. Portul Ceyhan, din Turcia, este un important centru de aprovizionare din care se expediază țițeiul către Europa; de asemenea, primește cantități mari din Irak prin conducta Kirkuk-Ceyhan.

François Bellamy, un europarlamentar francez și membru al Comisiei pentru industrie, cercetare și energie a Parlamentului European, a exprimat suspiciuni cu privire la această rută într-o întrebare recentă adresată Comisiei. Datele arată că Azerbaidjanul a exportat cu 242.000 de barili pe zi mai mult decât a produs între aprilie și iulie anul trecut, a spus el – o marjă mare față de producția internă, care a fost de 648.000 de barili pe zi luna trecută și care este în declin pe termen lung, potrivit cifrelor ministerului.

„Cum poate o țară să își diminueze producția și să își crească exporturile în același timp? Există ceva complet inconsecvent în cifre, și această inconsecvență creează suspiciuni că sancțiunile sunt eludate”, a declarat Bellamy.

În același timp, însă, Turcia și-a dublat anul trecut importurile directe de petrol rusesc și a refuzat să impună sancțiuni asupra țițeiului rusesc, în ciuda faptului că a oferit simultan sprijin militar și umanitar Ucrainei.

Centrul finlandez pentru cercetare în domeniul energiei și al aerului curat (CREA) a avertizat la sfârșitul anului trecut că „o nouă rută pentru petrolul rusesc către UE apare prin Turcia, o destinație în creștere pentru țițeiul rusesc”, unde acesta este rafinat în produse petroliere care nu fac obiectul sancțiunilor, fiind vândut mai departe.

„Avem suficiente dovezi că unele companii internaționale cumpără produse de rafinare realizate din petrol rusesc și le vând mai departe în Europa”, a declarat Ustenko, consilierul lui Zelenski. „Este complet legal, dar complet imoral. Doar pentru că este permis, nu înseamnă că nu trebuie să facem nimic în această privință.”

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău