Igor Dodon critică „PASUL” Maiei Sandu: O catastrofă morală și umanitară

29 Mart. 2021, 16:59
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
29 Mart. 2021, 16:59 // Actual //  MD Bani

„Dacă Maia Sandu e gata să provoace prin anticipate o catastrofă morală și umanitară și să tripleze numărul de oameni care vor muri zilnic în plină campanie electorală, noi nu suntem de acord cu astfel de acțiuni cinice din partea președintelui, care este gata să supună unui risc iminent viața oamenilor, din ambiții personale și de partid”.Cu o asemenea reacție a venit liderul PSRM, Igor Dodon, care spune că nu este de acord cu decizia luată de Maia Sandu, de a se adresa la Curtea Constituțională, dacă poate dizolva Parlamentul, după consultarea repetată a partidelor, expirarea termenului de trei luni de la demisia Guvernului Chicu și imposibilitatea de a învesti un nou Executiv.

„Noi, socialiștii, vom înainta Curții Constituționale toate argumentele constituționale pentru aprobarea unei hotărâri care nu va fi contrară normei constituționale, recomandărilor Comisie de la Veneția din ultimii ani și sperăm ca acea decizie a CC să fie una nu doar corectă constituțional, ci și umană în raport cu societatea, care are nevoie acum de vaccinare masivă și de diminuarea indicilor pandemiei”, a scris Dodon pe Facebook.

Totodată, Dodon spune că socialiștii nu vor admite alegeri parlamentare anticipate, de parcă ar cunoaște din timp decizia Curții Constituționale, care ar spune că „președintele țării are dreptul să dizolve Parlamentul, întrucât se întrunesc circumstanțele necesare”.

„Declaram că socialiștii vor face uz de toate căile constituționale, legale și politice pentru a nu admite alegeri anticipate parlamentare în plină pandemie, pentru a proteja cetățenii și a-i asigura cu cel puțin 1 milion de vaccinuri. Noi considerăm că alegerile anticipate sunt extrem de periculoase dacă nu vom avea vaccinați cel puțin 300-400 de mii de oameni, în special din categoriile de risc și  vulnerabile. Dacă Maia Sandu e gata să provoace prin anticipate o catastrofă morală și în plină campanie electorală, noi nu suntem de acord cu astfel de acțiuni cinice din partea Președintelui”, conchide Igor Dodon.

Amintim că, Maia Sandu a anunțat astăzi, după ultimele consultări politice că sesizează Curtea Constituțională să vadă dacă se întrunesc condițiile pentru a putea dizolva Parlamentul, la trei luni de la demisia Guvernului Chicu și eșuarea a două tentative de a învesti un nou Guvern, scrie realitatea.md.

Realitatea Live

01 Mart. 2024, 16:35
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
01 Mart. 2024, 16:35 // Actual //  bani.md

Așteptarea a luat sfârșit! Cel mai anticipat film al anului – blockbusterul „Dune Partea II” a fost lansat, în avanpremieră, la Cineplex! Pe data de 28 februarie, primii spectatori au trăit experiența unică, pe care doar „Dune: Partea II”, o poate oferi.

Ecranizarea continuă firul narativ al primei părți, „Dune”, lansată în anul 2021 și deținătoare a 6 premii Oscar Academy Awards.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău