Joburi de viitor: (83) Data Commodities Broker

30 Mart. 2021, 05:00
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Fetco Veronica
30 Mart. 2021, 05:00 // Oameni şi Idei //  Fetco Veronica

Datele sunt foarte valoroase. În viitor, va fi o obișnuință, să informezi fiecare sferă a activității umane, inclusiv marketing, produse și servicii dezvoltare, asistență medicală și servicii guvernamentale.

Data Commodities Broker: Responsabilități/Atribuții

Brokerii de mărfuri de date vând date colectate în numele oamenilor, comunităților și corporațiilor, care vor fi apoi hrănite cu algoritmi de învățare automată pentru diferite
scopuri. În trecut, oamenii ofereau date gratuit. Datele care au fost capturate prin comportamentul lor online (de exemplu, web site-urile pe care le-au vizitat, interacțiunile cu altele oameni) a fost luat și folosit pentru vânzări și comercializarea produselor înapoi către acei oameni.
În zilele de astăzi, datele sunt vândute diferitor agenții. Oamenii pot decide ce tipuri de date vor fi vândute către agenții, care vor fi utilizate și pentru câți bani sunt pregătiți să le vândă. De exemplu, o comunitate conține senzori de mediu care colectează informații despre locuitorii săi, despre mediu, utilizarea energiei și tiparele de consum. Comunitatea angajează un Broker de mărfuri de date pentru a negocia vânzarea acestor date.

Data Commodities Broker: Abilități

Brokerii de mărfuri de date vor avea un background în vânzări sau comerț, cu interese specifice în domeniul financiar și al datelor de management. Vor avea puternice
abilități de matematică, logică și rezolvare de probleme, și capacități de cercetare bazate pe date pentru a înțelege cererea pieței pentru un anumit tip de date. Vor avea nevoie de abilități puternice de negociere și înțelegere a datelor.

Realitatea Live

04 Aug. 2021, 13:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
04 Aug. 2021, 13:38 // Actual //  Otilia Cotruța

Primarul General, Ion Ceban, face apel către instituțiile statului să intervină și să întreprindă acțiuni de stopare a deposedării ilegale a bugetului municipal de suma de 17 milioane de lei. 

În cadrul unui comunicat emise de Direcţia Relaţii Publice și Buget Civil, Primăria mun. Chişinău se spune că Primarul General, Ion Ceban, solicită instituțiilor statului, inclusiv Ministerului Finanțelor al Republicii Moldova, să stopeze procesul de deposedare a bugetului municipal de suma de 17 milioane de lei, prin scheme dubioase, pe ultima sută de metri a activității Guvernului în exercițiu.

Este vorba despre proiectul SA „Locuințe pentru toți”, cu implicarea mai multor persoane fizice și juridice, inclusiv ale instanțelor de judecată, precum și ale persoanelor cu funcții de răspundere, care prin acțiunile/inacțiunile lor au admis favorizarea procesului de deposedare a bugetului municipal de suma enunțată.

Ion Ceban a calificat situația creată drept crimă împotriva locuitorilor capitalei.

Totodată, edilul face apel către conducerea de vârf a statului: Președintele Republicii Moldova, Parlamentul Republicii Moldova, Procuratura Generală, Serviciul de Informații și Securitate, să întreprindă acțiuni pentru stoparea ilegalităților sesizate, iar cazul enunțat să fie examinat de noua componență a Executivului.

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală