Încă o lovitură pentru gigantul gazier al rușilor din Moldova! Bursa de mărfuri a devenit operațională

08 Apr. 2024, 15:43
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Apr. 2024, 15:43 // Actual //  Lupu Eduard

BURSA ROMÂNĂ DE MĂRFURI, prin compania sa de la Chișinău -BRM EAST ENERGY, anunță operaționalizarea cu succes a primei platforme electronice destinată achiziționării de gaze naturale pentru consumatorii non-casnici din  Republica Moldova.

„Prin acest instrument, orice consumator non-casnic își poate asigura achiziționarea de gaze naturale printr-un proces de licitație electronică la care pot participa toți furnizorii de gaze naturale înscriși la platforma de tranzacționare”, anunță compania

Primul consumator care a inițiat o tranzacție de cumpărare pe platforma gestionată de BRM în Moldova este SA „CET-Nord” , licitația fiind programată pentru 11.04.2024, ora 14.00.

Operațiunile se vor efectua într-un mod transparent, corect și eficient, în conformitate cu procedura de organizare și funcționare a platformei OTC, prin care toate datele tranzacției sunt făcute publice, inclusiv contractul de furnizare și caietul de sarcini.

Mecanismul de tranzacționare este simplu competitiv, conform procedurii de organizare și funcționare a platformei pieței OTC administrată de societatea Brm East Energy.

Bursa Română de Mărfuri, prin filiala sa – BRM East Energy, își propune să participe în continuare la procesul de liberalizare a pieței gazelor naturale din Republica Moldova și a parcursului european de modernizare a economiei moldovenești.

În dimineața zilei de astăzi, 8 aprilie, membrul Consiliului Energocom, Alexandr Slusari anunța că moldova gaz în disperare atacă Energocom. Acest lucru se întâmplă după ce compania națională a ieșit pe piața furnizării gazelor pentru consumători industriali. Recent Energocom a câștigat licitația privind livrarea gazului pentru fabrica de sticlă și în continuare negociază furnizarea metanului către alte întreprinderi mari la prețuri avantajoase. „Extinderea activităților Energocom-ului a stârnit furia companiei afiliate Gazpromului, care în ultimii 2 ani a pierdut atât funcția de furnizor de gaze pentru malul drept al Nistrului, cât și controlul asupra tranzitului.”

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

25 Mai 2024, 07:00
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Lupu Eduard
25 Mai 2024, 07:00 // Bănci şi Finanţe //  Lupu Eduard

Citigroup, HSBC şi Barclays le vor cere angajaţilor să revină la birou 5 zile pe săptămână, pe măsură ce noile reglementări din domeniul financiar îngreunează lucratul remote, scrie Bloomberg.

Aceste bănci sunt cunoscute ca fiind cele mai flexibile în privinţa muncii de la distanţă, însă Financial Industry Regulatory Authority (FINRA), principalul organ de supraveghere al industriei, vrea să reinstaureze anumite reguli utilizate de pandemie.

Este vorba de nişte reglementări cu privire la supravegherea angajaţilor şi inspecţii la locul de muncă. Regulile au fost relaxate la începutul pandemiei pentru a putea oferi flexibilitate angajaţilor din industria financiară, însă acum FINRA vrea ridicarea acestor excepţii.

Mişcarea îî va afecta cel mai mult pe angajaţii Barclays, unde câteva mii de lucrători din investment banking vor trebui să se întoarcă la birou sau să călătorească pentru a se întâlni cu clienţii. Totodată, aproximativ 600 de angajaţi ai Citigroup şi 530 ai HSBC vor fi nevoiţi să revină la serviciu fizic.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău