Începe prăpădul! Fiscul face verificări la sânge. Ce caută inspectorii și cine sunt cei vizați

15 Aug. 2023, 14:44
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
15 Aug. 2023, 14:44 // Actual //  bani.md

Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a anunțat lansarea procesului de verificare a obligațiilor fiscale neonorate ale persoanelor fizice cetățeni pentru perioadele fiscale 2019-2022. Această inițiativă vizează identificarea și soluționarea situațiilor în care obligațiile fiscale nu au fost onorate conform legii.

Persoanele fizice vizate în această acțiune vor fi notificate de către Serviciul Fiscal de Stat prin intermediul scrisorilor de conformare, care vor fi expediate la adresele de domiciliu. SFS îndeamnă persoanele în cauză să fie atente la verificarea cutiilor poștale și, în cazul în care primesc astfel de scrisori, să ia măsurile necesare pentru a se conforma obligațiilor fiscale.

Pentru a primi ghidare în privința acțiunilor ce urmează a fi întreprinse pentru onorarea obligațiilor fiscale, persoanele vizate pot contacta Direcția deservire fiscală corespunzătoare razei de domiciliu, sau pot apela la numărul de telefon indicat în scrisoarea de conformare.

Procesul de verificare vizează următoarele categorii de contribuabili:

Persoanele care au obligații fiscale conform datelor din Sistemul Informațional al SFS.

Persoanele care nu au depus Declarația cu privire la impozitul pe venit pentru perioadele fiscale 2019-2022, dar erau obligate să o facă.

În total, 16,936 de persoane fizice vor fi supuse procesului de verificare, având obligații de achitare a impozitului pe venit. Valoarea estimativă totală a impozitului pe venit în aceste cazuri se ridică la 73.3 milioane de lei.

Potrivit Codului Fiscal, persoanele fizice care au obligații privind achitarea impozitului pe venit trebuie să prezinte Declarația persoanei fizice cu privire la impozitul pe venit (formularul CET18). Termenul de prezentare al declarației este 30 aprilie a anului următor anului fiscal de gestiune.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

03 Iul. 2025, 16:29
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
03 Iul. 2025, 16:29 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Mai multe companii-fanion ale Europei – între care constructorul auto Mercedes-Benz și grupul de lux LVMH – conduc o campanie corporativă menită să îmblânzească răspunsul Bruxelles-ului la noile amenințări comerciale lansate de Donald Trump, scrie Bloomberg. Executivi ai unor grupuri din industria auto, bunuri de lux și băuturi spirtoase au avut întâlniri neoficiale cu oficiali americani și au presat capitalele europene să ajungă rapid la un acord pentru a evita o escaladare tarifară.

Potrivit surselor citate, lobby-ul include solicitarea de a scoate produse-simbol ale Statelor Unite – precum bourbonul – de pe lista de exporturi vizate de represaliile Uniunii Europene, în speranța că Washingtonul va renunța la taxele anunțate de până la 50 % pe automobile și metale. Miza este deadline-ul din 9 iulie, dată la care Casa Albă ar putea oficializa noile tarife.

Comisia Europeană a pregătit o listă de contramăsuri ce ar putea taxa exporturi americane în valoare de circa 95 miliarde EUR, însă presiunile unor state membre și ale marilor grupuri industriale ar putea reduce pachetul de răspuns cu până la 70 miliarde EUR, spun sursele Bloomberg.

Industria europeană, îngrijorată de pierderile de piață și marjele tot mai subțiri pe piața americană, militează deschis – dar și pe canale diplomatice discrete – pentru un compromis rapid care să evite un nou război comercial transatlantic. Dacă negocierile eșuează, Bruxelles-ul ar putea activa setul de tarife de represalii chiar din luna august, lovind exporturi americane de agricultură, băuturi spirtoase și produse industriale.

De partea cealaltă, Trump susține că noile taxe sunt menite să „echilibreze” relațiile comerciale și să stimuleze producția în SUA, însă analiștii avertizează că un ciclu de tarife și contra-tarife ar afecta lanțuri de aprovizionare de miliarde și ar pune presiune pe creșterea economică de ambele părți ale Atlanticului.

Decizia finală a UE va depinde de rezultatul negocierilor de ultim moment, dar lobby-ul corporativ arată cât de mult cântărește sectorul privat în conturarea politicilor comerciale europene, atunci când locurile de muncă și profitabilitatea sunt puse în joc.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO