Insula scoțiană „uimitoare”, scoasă la licitație la un preț de start de 112.000 de dolari

30 Mart. 2021, 12:43
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Irina Luca
30 Mart. 2021, 12:43 // Au Bani //  Irina Luca

Așa cum oamenii petrec mai mult timp decât oricând în interior, din cauza restricțiilor de sănătate, mulți și-au reevaluat alegerile ce țin de confort și au căutat să se mute în spații mai largi.

Și locuitorii orașelor care doresc să fugă la țară ar putea avea noroc.

O casă de licitații vinde o întreagă insulă scoțiană accidentată la o ofertă de start de 80.000 de lire sterline (echivalentul a 111.700 de dolari), o sumă pentru care nici măcar nu ai putea cumpăra un mic apartament în Londra.

Insula Deer, din Highlands Scoțiene, se mândrește cu 11 acri de teren și este „cuibărită” într-un lac „uimitor și liniștit” de pe coasta de vest „dramatică” a Scoției, au declarat licitații Future Property în anunțul de vânzare.

Insula nelocuită, pe Loch Moidart, este un spațiu în care poți fi „bucurat cu șanse zero de intruziune” datorită locației sale îndepărtate, declară Future Property.

Acesta este vândut după ce a fost deținut de o singură familie timp de 500 de ani, a declarat joi managerul imobiliar Stephen McCluskey pentru CNN.

Viitorul proprietar va fi un vecin îndepărtat al familiei omului de afaceri britanic Richard Branson, a cărui soră Vanessa Branson deține Eilean Shona – cea mai apropiată insulă de Deer Island, a spus McCluskey.

„Eilean Shona, care este sora mai mare a lui Richard Brandson, folosește insula ca și afacere. Acolo ei au cabane care an de an sunt vizitate de vedetele în căutarea unui loc de relaxare”, a adăugat McCluskey.

Vecinii mai apropiați vor include veverițe roșii, foci și, ocazional, delfini.

De asemenea, în apropiere este situat castelul Tioram, construit în secolul al XIII-lea și care acum reprezintă ruine.

„În prezent, acest castel este piatră și copaci – nu există nimic pe el – și nu a fost niciodată nimic [construit] pe el”, a spus McCluskey despre Deer Island.

„Timp de 500 de ani a fost complet nelocuit.”

Licitația online va avea loc pe 26 martie, însă McCluskey a înregistrat deja interes, inclusiv de la cineva care dorește să își parcheze iahtul aici și de la o altă persoană care dorește să folsoească folosească insula ca bază pentru caiac, a spus el.

Cumpărătorul va trebui să solicite permisiuni de planificare relevante pentru a construi orice pe insulă, a adăugat McCluskey.

El se așteaptă ca terenul să se vândă între 150.000 și 200.000 de lire sterline (209.000 – 279.000 dolari).

„Cu așa nunuri atragi toate tipurile de cumpărători – ai investitori din străinătate, proprietari bigați de terenuri și romantici care se îndrăgostesc de ideea de a deține o insulă scoțiană”, a spus el.

Brokerii și experții din industria turismului au declarat anul trecut CNN că, de la începutul pandemiei, au văzut o creștere a potențialilor cumpărători și a chiriașilor care doresc să evadeze pe o insulă exclusivă.

Insulele scoase la vânzare în ultimul an au inclus Little Ragged Island din Bahamas, care se mândrește cu 730 de acri de dealuri împădurite și plaje albe curate, listate la un preț minim de 19,5 milioane de dolari.

În iulie, un cumpărător european numele căruia a rămas necunoscut a cucerit o insulă de 157 acri la sud-vest de continentul irlandez pentru 6 milioane de dolari. Este vorba despre Insula Cailor, cu vedere la Oceanul Atlantic.

Realitatea Live

08 Dec. 2023, 17:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Dec. 2023, 17:00 // Actual //  Lupu Eduard

Administrația fiscală elenă va invita peste 20.000 de contribuabili greci să explice cum reușesc să cheltuiască mai mult decât câștigă la începutul anului 2024, în condițiile în care verificările încrucișate extinse la peste 3,8 milioane de contribuabili cu venituri declarate sub 10.000 de euro au dus la depistarea unor discrepanțe între venituri și cheltuieli, scrie Kathimerini.

Contribuabilii în cauză vor fi nevoiți să ofere câteva detalii fiscului, întrucât surse din Ministerul Economiei și Finanțelor Naționale și din administrația fiscală afirmă că este imposibil să trăiești, de exemplu, cu 250.000 de euro pe an și să declari un venit de 10.000 de euro.

Potrivit informațiilor, în această etapă, administrația fiscală a solicitat mai multe detalii de la instituțiile bancare, deoarece în unele cazuri discrepanțele înregistrate sunt uluitoare. De exemplu, au fost identificați unii contribuabili cu venituri zero, care, pe baza datelor bancare, prezintă cheltuieli mari prin intermediul cardurilor, având în același timp remitențe mari în conturile pe care le dețin în străinătate.

După finalizarea verificărilor suplimentare, unii contribuabili vor primi o fișă de verificare, iar altora li se va cere să demonstreze că nu există încălcări fiscale.

Cei care nu vor reuși, se vor confrunta cu verificări pentru veniturile și cheltuielile pe cinci ani, în timp ce vor fi aplicate impozitele și amenzile prevăzute în cazurile de ascundere a materiei impozabile.

După cum a spus șeful Autorității Independente pentru Venituri Publice (AADE), Giorgos Pitsilis, un total de 80 de milioane de date au fost încrucișate în 3,8 milioane de declarații fiscale pentru 2022 cu venituri familiale anuale de până la 10.000 de euro. Au fost identificați în total 440.000 de contribuabili cu discrepanțe, dintre care 420.000 aveau discrepanțe minore și pot fi verificați într-o a doua fază.

Prin compararea veniturilor declarate cu costul vieții, înregistrat electronic, AADE a urmărit să îi identifice pe cei care își ascund veniturile reale. Datele din conturile bancare, plățile cu cardul, facturile de electricitate, telefonia mobilă și o serie de informații privind diverse plăți au fost comparate cu veniturile declarate de contribuabili.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău