Insula scoțiană „uimitoare”, scoasă la licitație la un preț de start de 112.000 de dolari

30 Mart. 2021, 12:43
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
30 Mart. 2021, 12:43 // Au Bani //  MD Bani

Așa cum oamenii petrec mai mult timp decât oricând în interior, din cauza restricțiilor de sănătate, mulți și-au reevaluat alegerile ce țin de confort și au căutat să se mute în spații mai largi.

Și locuitorii orașelor care doresc să fugă la țară ar putea avea noroc.

O casă de licitații vinde o întreagă insulă scoțiană accidentată la o ofertă de start de 80.000 de lire sterline (echivalentul a 111.700 de dolari), o sumă pentru care nici măcar nu ai putea cumpăra un mic apartament în Londra.

Insula Deer, din Highlands Scoțiene, se mândrește cu 11 acri de teren și este „cuibărită” într-un lac „uimitor și liniștit” de pe coasta de vest „dramatică” a Scoției, au declarat licitații Future Property în anunțul de vânzare.

Insula nelocuită, pe Loch Moidart, este un spațiu în care poți fi „bucurat cu șanse zero de intruziune” datorită locației sale îndepărtate, declară Future Property.

Acesta este vândut după ce a fost deținut de o singură familie timp de 500 de ani, a declarat joi managerul imobiliar Stephen McCluskey pentru CNN.

Viitorul proprietar va fi un vecin îndepărtat al familiei omului de afaceri britanic Richard Branson, a cărui soră Vanessa Branson deține Eilean Shona – cea mai apropiată insulă de Deer Island, a spus McCluskey.

„Eilean Shona, care este sora mai mare a lui Richard Brandson, folosește insula ca și afacere. Acolo ei au cabane care an de an sunt vizitate de vedetele în căutarea unui loc de relaxare”, a adăugat McCluskey.

Vecinii mai apropiați vor include veverițe roșii, foci și, ocazional, delfini.

De asemenea, în apropiere este situat castelul Tioram, construit în secolul al XIII-lea și care acum reprezintă ruine.

„În prezent, acest castel este piatră și copaci – nu există nimic pe el – și nu a fost niciodată nimic [construit] pe el”, a spus McCluskey despre Deer Island.

„Timp de 500 de ani a fost complet nelocuit.”

Licitația online va avea loc pe 26 martie, însă McCluskey a înregistrat deja interes, inclusiv de la cineva care dorește să își parcheze iahtul aici și de la o altă persoană care dorește să folsoească folosească insula ca bază pentru caiac, a spus el.

Cumpărătorul va trebui să solicite permisiuni de planificare relevante pentru a construi orice pe insulă, a adăugat McCluskey.

El se așteaptă ca terenul să se vândă între 150.000 și 200.000 de lire sterline (209.000 – 279.000 dolari).

„Cu așa nunuri atragi toate tipurile de cumpărători – ai investitori din străinătate, proprietari bigați de terenuri și romantici care se îndrăgostesc de ideea de a deține o insulă scoțiană”, a spus el.

Brokerii și experții din industria turismului au declarat anul trecut CNN că, de la începutul pandemiei, au văzut o creștere a potențialilor cumpărători și a chiriașilor care doresc să evadeze pe o insulă exclusivă.

Insulele scoase la vânzare în ultimul an au inclus Little Ragged Island din Bahamas, care se mândrește cu 730 de acri de dealuri împădurite și plaje albe curate, listate la un preț minim de 19,5 milioane de dolari.

În iulie, un cumpărător european numele căruia a rămas necunoscut a cucerit o insulă de 157 acri la sud-vest de continentul irlandez pentru 6 milioane de dolari. Este vorba despre Insula Cailor, cu vedere la Oceanul Atlantic.

Realitatea Live

25 Iul. 2024, 14:33
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Iul. 2024, 14:33 // Actual //  Lupu Eduard

Aproape jumătate dintre moldoveni susțin că vor o republică prezidențială în care președintele are toată puterea și poartă întreaga răspundere, arată datele sondajului prezentat de IMAS, „Barometrului Socio-Politic – iulie 2024”.

Potrivit sondajului, 42% dintre respondenți au optat pentru o republică parlamentară.

Sondajul a fost realizat în perioada 8-21 iulie 2024, pe un eșantion de 1.093 de persoane din 90 de localități, având o marjă de eroare de plus-minus 3%.

Până în anul 2016, președintele Republicii Moldova era ales de către deputați cu cel puțin 50% plus unu din voturi. Curtea Constituțională de la Chișinău a decis ulterior că procedura de alegere a președintelui în Parlament este neconstituțională, ceea ce a dus la alegerea președintelui Igor Dodon de către popor.

 

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău