Curs valutar
 • EUR
  21.4725
  0.367%
 • USD
  17.7262
  0.0051%
 • RUB
  0.2394
  0.5013%
 • RON
  4.3594
  0.4037%
 • UAH
  0.6420
  0.0623%

Insula scoțiană „uimitoare”, scoasă la licitație la un preț de start de 112.000 de dolari

30 Mart. 2021, 12:43
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Irina Luca
30 Mart. 2021, 12:43 // Au Bani //  Irina Luca

Așa cum oamenii petrec mai mult timp decât oricând în interior, din cauza restricțiilor de sănătate, mulți și-au reevaluat alegerile ce țin de confort și au căutat să se mute în spații mai largi.

Și locuitorii orașelor care doresc să fugă la țară ar putea avea noroc.

O casă de licitații vinde o întreagă insulă scoțiană accidentată la o ofertă de start de 80.000 de lire sterline (echivalentul a 111.700 de dolari), o sumă pentru care nici măcar nu ai putea cumpăra un mic apartament în Londra.

Insula Deer, din Highlands Scoțiene, se mândrește cu 11 acri de teren și este „cuibărită” într-un lac „uimitor și liniștit” de pe coasta de vest „dramatică” a Scoției, au declarat licitații Future Property în anunțul de vânzare.

Insula nelocuită, pe Loch Moidart, este un spațiu în care poți fi „bucurat cu șanse zero de intruziune” datorită locației sale îndepărtate, declară Future Property.

Acesta este vândut după ce a fost deținut de o singură familie timp de 500 de ani, a declarat joi managerul imobiliar Stephen McCluskey pentru CNN.

Viitorul proprietar va fi un vecin îndepărtat al familiei omului de afaceri britanic Richard Branson, a cărui soră Vanessa Branson deține Eilean Shona – cea mai apropiată insulă de Deer Island, a spus McCluskey.

“Eilean Shona, care este sora mai mare a lui Richard Brandson, folosește insula ca și afacere. Acolo ei au cabane care an de an sunt vizitate de vedetele în căutarea unui loc de relaxare”, a adăugat McCluskey.

Vecinii mai apropiați vor include veverițe roșii, foci și, ocazional, delfini.

De asemenea, în apropiere este situat castelul Tioram, construit în secolul al XIII-lea și care acum reprezintă ruine.

„În prezent, acest castel este piatră și copaci – nu există nimic pe el – și nu a fost niciodată nimic [construit] pe el”, a spus McCluskey despre Deer Island.

„Timp de 500 de ani a fost complet nelocuit.”

Licitația online va avea loc pe 26 martie, însă McCluskey a înregistrat deja interes, inclusiv de la cineva care dorește să își parcheze iahtul aici și de la o altă persoană care dorește să folsoească folosească insula ca bază pentru caiac, a spus el.

Cumpărătorul va trebui să solicite permisiuni de planificare relevante pentru a construi orice pe insulă, a adăugat McCluskey.

El se așteaptă ca terenul să se vândă între 150.000 și 200.000 de lire sterline (209.000 – 279.000 dolari).

„Cu așa nunuri atragi toate tipurile de cumpărători – ai investitori din străinătate, proprietari bigați de terenuri și romantici care se îndrăgostesc de ideea de a deține o insulă scoțiană”, a spus el.

Brokerii și experții din industria turismului au declarat anul trecut CNN că, de la începutul pandemiei, au văzut o creștere a potențialilor cumpărători și a chiriașilor care doresc să evadeze pe o insulă exclusivă.

Insulele scoase la vânzare în ultimul an au inclus Little Ragged Island din Bahamas, care se mândrește cu 730 de acri de dealuri împădurite și plaje albe curate, listate la un preț minim de 19,5 milioane de dolari.

În iulie, un cumpărător european numele căruia a rămas necunoscut a cucerit o insulă de 157 acri la sud-vest de continentul irlandez pentru 6 milioane de dolari. Este vorba despre Insula Cailor, cu vedere la Oceanul Atlantic.

Realitatea LiveȘedința Consiliului de Integritate, din 17 mai 2021
Conferință de presă organizată de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)
Dezbateri IPN „Atitudinea societății față de UE: motive obiective și manipulări politice și geopolitice”
Evenimentul de donare a echipamentelor personale de protecție pentru personalul medical, din partea UE și a Germaniei
Eveniment Public Online: Politica externă a Republicii Moldova: o diplomație inteligentă pentru o țară mai puternică
Conferință de presă cu genericul “ODIMM – 14 ani în susținerea sectorului IMM”
Ședința operativă a serviciilor Primăriei Chișinău, din 17 mai 2021
Jazz’n Chișinău International Festival, ediția lX (Ziua III)
Jazz’n Chișinău International Festival, ediția lX (Ziua II)
17 Mai 2021, 15:49
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
17 Mai 2021, 15:49 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a precizat luni într-un tweet că producătorul de vehicule electrice „nu a vândut niciun Bitcoin”.

„Pentru a clarifica speculațiile, Tesla nu a vândut niciun Bitcoin”, a spus Musk într-un tweet.

Prețul bitcoin a înregistrat o recuperare parțială, tranzacționându-se la 44.680 USD începând cu ora 2:35 a.m. ET, conform datelor de la Coin Metrics, scrie CNBC.

Anterior, prețul Bitcoin scăzuse sub 43.000 de dolari, după ce Musk a sugerat duminică după-amiază într-un schimb pe Twitter că producătorul de vehicule electrice a vândut sau ar putea vinde restul deținerilor sale de bitcoin.

Un utilizator de Twitter care trece pe lângă @CryptoWhale a spus: „Bitcoinerii se vor pălmui în trimestrul următor când vor afla că Tesla și-a abandonat restul deținerilor. Odată cu urarea pe care o primește @elonmusk, nu l-aș învinovăți … ”

Musk a răspuns: „Într-adevăr”.

Schimbul a avut loc la doar câteva zile după ce Musk a declarat că compania plănuia să dețină mai degrabă decât să vândă bitcoinul pe care îl are deja și intenționa să-l folosească pentru tranzacții de îndată ce mineritul trece la o energie mai durabilă. Tesla nu a răspuns imediat la o cerere de comentarii.


Musk a fost un mare susținător al criptomonedelor, ajutând la ridicarea prețurilor monedelor digitale, inclusiv a bitcoinului, de mai multe ori în ultimul an. Într-o înregistrare SEC din februarie, Tesla a dezvăluit că a cumpărat bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari. Compania a declarat ulterior că a înregistrat un câștig net de 101 milioane de dolari din vânzările de bitcoin în trimestru, contribuind la creșterea profiturilor nete la un nivel record în primul trimestru.

Cu toate acestea, Musk pare să fi inversat cursul în ultimele săptămâni în favoarea dogecoinului, criptomoneda inspirată de meme. Săptămâna trecută, Tesla a „suspendat achizițiile de vehicule folosind bitcoin”, din motive de îngrijorare pentru „utilizarea în creștere rapidă a combustibililor fosili pentru extracția bitcoinului” Prețul bitcoin a scăzut cu aproximativ 5% în primele minute după anunțul lui Musk.

De atunci, Musk a reacționat pe Twitter împotriva utilizatorilor care critică poziția sa criptomonedă. Fred Wilson, partener fondator al Union Square Ventures, a scris pe Twitter vineri:

„Se joacă. Este greu să iei în serios pe oricine face asta. Am pierdut un respect enorm pentru el în ultimul an din cauza asta. ”

Wilson a adăugat: „Respect profund pentru ceea ce face cu talentele sale. Mai puțin pentru ceea ce face cu tweet-urile sale.”

Musk împinge, de asemenea, mai mult în dogecoin. Întreprinderea sa aerospațială, SpaceX, a anunțat săptămâna trecută că va accepta dogecoinul ca plată pentru lansarea „misiunii DOGE-1 pe Lună”. Aprobările sale au contribuit la creșterea prețului monedei, împingând acceptarea în rândul unor comercianți.

Platforma de schimb criptografic Coinbase a declarat că va oferi moneda digitală în următoarele șase până la opt săptămâni. Alte platforme de tranzacționare populare printre investitorii de retail, Robinhood și Binance, permit deja utilizatorilor să tranzacționeze dogecoin.


 
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso