Întreprinderile trec la serviciile online ale Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova

28 Iun. 2021, 10:39
 // Categoria: Slider // Autor:  Otilia Cotruța
28 Iun. 2021, 10:39 // Slider //  Otilia Cotruța

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) continuă să-și dezvolte platforma online www.client.chamber.mdcu scopul de a-și moderniza și simplifica serviciile în domeniul expertizei mărfurilor, evaluării bunurilor și emiterii de certificate de origine preferențiale. Din iunie 2021, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova a început să emită rapoarte electronice privind expertiza și evaluarea, ceea ce va permite întreprinderilor să utilizeze toate serviciile disponibile pe platformă exclusiv online.

Astfel, suplimentar la depunerea cererilor online pe platforma client.chamber.md, beneficiarul va putea primi documentul solicitat în format electronic (semnat cu semnătura electronică), prin email. Raportul semnat cu semnătură electronică, are aceeași valoare juridică ca și cel eliberat anterior pe suport de hârtie.

Peste 50 de întreprinderi moldovenești au apreciat deja avantajele client.chamber.md

Astăzi, când antreprenorii și-au stabilit obiective de optimizare a costurilor, iar numărul tranzacțiilor online este în continuă creștere, noua platformă online devine un instrument necesar și solicitat pentru afaceri. Peste 50 de agenți economici din domeniul industriei și produselor agricole s-au conectat deja la Platforma www.client.chamber.md, apreciind avantajele:

Onceanu Irina, director “ZAM ZAM ACTIV” SRL, Ialoveni

Compania noastră a încercat platform online a CCI pentru a obține rapoartele de origine la nucile care le exportăm. Apreciem implementarea platformei, deoarece este performantă, eficientă, si salutăm trecerea la eliberarea rapoartelor si certificatelor în format electronic. În cabinetului personal al companiei creat putem în orice moment să vedem toate cererile și actele solicitate și la ce etapă de examinare sunt. Sperăm că în viitor toate serviciile CCI vor fi digitalizate.

Rojnov Eugen, manager logistica “Euro Yarns” SRL, Ungheni

Comod și rapid – acestea sunt două avantaje cheie ale tranziției companiei noastre către platforma online CCI. Încercăm să fim cât mai informați cu privire la toate inovațiile și vedem acest lucru ca fiind avantajul nostru competitiv. Cred că toți antreprenorii simt acest lucru și vor depăși rezistența angajaților lor la tot ce este nou.

La întreprinderea noastră, automatizarea și digitalizarea sunt cheia noastră de succes. Toate procesele de producție sunt automatizate, echipamentele sunt deservite de specialiștii noștri cu conexiune la distanță a colegilor din străinătate. Deci, în această privință, am fost pregătiți pentru constrângerile asociate cu pandemia COVID 19.

 

Utilizarea platformei client.chamber.md este foarte simplă

Pentru primul pas, trimiteți o cere de înregistrare pe platforma online prin expedierea unui email la adresa electronică client@chamber.md și client.cciarm@gmail.com sau la nr. de telefon: (022) 23 87 81, 079 476 109, 069 448 826 cu oferirea informației: Denumirea companiei și IDNO-ul Companiei.

Pentru mai multe detalii despre utilizarea platformei online, accesați link-ul: https://expertiza.chamber.md/servicii-online/.

Transformarea digitală a serviciilor Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova

În ultimii ani, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova implementează activ strategia pentru transformarea digitală a serviciilor sale. În contextul restricțiilor impuse de pandemia COVID-19, în 2020, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova a îndemnat mediul de afaceri să utilizeze serviciile digitale pentru a reduce impactul restricțiilor asupra activității comerciale. Antreprenorii pot participa deja la expoziții virtuale www.virtual-fairs.md seminare web, consultări pe diverse teme, forumuri de afaceri, dar și pot solicita expretiza, evaluarea mărfurilor și serviciilor online. Până la sfârșitul anului, este planificată adăugarea a încă trei servicii pe platforma online www.client.chamber.md: Carnet ATA pentru export temporar; Certificate electronice de origine; Avize de atestare a impedimentului justificator – forță majoră.

Lucrările continuă și la platforma de învățare la distanță Academy.chamber.md; precum și la Registrul membrilor Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova – https://chamber.md/membrii-cci.

 „Platforma www.client.chamber.md a fost lansată în luna septembrie 2020 cu suportul financiar al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) în cadrul Proiectului “Optim – Oportunități prin Tehnologii și Inovație în Moldova”, realizat de Helvetas Swiss Intercooperation în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova.”

Pentru a fi la curent cu toate evenimentele organizate de Camera de Comerț și Industrie a RM, precum și cu serviciile oferite mediului de afaceri, urmăriți actualizările pe site-ul CCI și paginile de pe rețelele sociale:

CCI RM                     Facebook                Twitter                     LinkedIn

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 14:03
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Iul. 2021, 14:03 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Cântăreața columbiană Shakira ar putea fi trimisă în judecată în Spania pentru evaziune fiscală. Un judecător a revizuit o serie de probe potrivit cărora artista nu ar fi plătit taxe în valoare de 14,5 milioane de euro pe veniturile pe care le-a obținut în perioada 2012-2014.

Potrivit judecătorului Marco Jesus Juberias, Shakira a locuit în Spania mai bine de 200 de zile în perioada menționată, fiind obligată să plătească taxe. Acesta a mai anunțat că documentele prezentate instanței sunt probe suficiente ale unor nereguli și a recomandat „continuarea procedurilor”, informează CNN.

Magistrații spanioli susțin că Shakira a locuit în Catalonia în perioada 2012-2014, la rândul lor, avocații cântăreței spun că aceasta nu a trăit în Spania deloc până în 2015. În plus, reprezentanții acesteia spun că Shakira s-shakiraa achitat de toate obligațiile sale fiscale.

Avocații artistei au afirmat, prin intermediul unui comunicat, că documentul instanței era „un pas de așteptat în cadrul procedurilor” și că echipa acesteia „rămâne încrezătoare și colaborează pe deplin cu autoritățile judiciare”.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală