Înveți engleză cu Google Search. Noi funcţii, bazate pe AI

20 Oct. 2023, 11:55
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
20 Oct. 2023, 11:55 // Actual //  bani.md
Google, cel mai popular motor de căutare va integra funcţii de învăţare a limbii engleze, cu ajutorul inteligenţei artificiale, direct în paginile cu rezultatele căutărilor. Cu ajutorul AI, Google va oferi instrumente interactive de exersare a abilităţilor atunci când utilizatorii folosesc motorul de căutare pentru a traduce texte în sau din limba engleză.

Google, cel mai popular motor de căutare, intenționează să implementeze funcţii pe care utilizatorii le pot folosi pentru exersa şi a-şi îmbunătăţi abilităţile de vorbire a limbii engleze, în cel mai scurt timp cu putință.

Cu ajutorul AI, Google va oferi instrumente interactive de exersare a abilităţilor atunci când utilizatorii folosesc motorul de căutare pentru a traduce texte în sau din limba engleză.

Potrivit celor de la Google, un astfel de instrument este reprezentat de o sesiune de 3-5 minute în care utilizatorul este ajutat să dea răspunsurile. La final, utilizatorul primeşte o evaluare personalizată şi are posibilitatea de a activa notificările prin intermediul cărora i se va reaminti să parcurgă o astfel de lecţie zilnic

Noua funcție va fi implementată inițial în America de Sud 

Evaluarea include informaţii precum nivelul de relevanţă a răspunsurilor date şi informații despre corectitudinea pronunțării unui cuvânt, dar şi sugestii, respectiv exemple care să indice răspunsuri alternative.

La fel ca la Duolingo, utilizatorii pot apăsa pe orice cuvânt pe care nu-l cunosc pentru a vedea traducerea în contextul frazei în care a fost folosit.

În ciuda asemănărilor cu Duolingo, Google spune că funcţiile pe care urmează să le implementeze în motorul de căutare al companiei au doar rolul de a fi folosite împreună cu aplicaţiile dedicate de învăţare a limbilor străine.

Noua funcţionalitate va fi implementată în zilele următoare în câteva ţări din America de Sud, urmând ca ulterior, disponibilitatea acestora să fie extinsă. Potrivit celor de la google se are în vedere ca aceste funcții bazate pe inteligență artificială să elimine orice tip de concurență în ceea ce privește învățarea unei limbi străine prin intermediul unor astfel de servicii. Cel mai mare motor de căutare vine în întâmpinarea comanșilor și în condițiile  în care tot mai mulți angajatori condiționează potențialii angajați de cunoașterea unei limbi străine.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM

Realitatea Live

01 Iul. 2025, 11:16
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Ursu Victor
01 Iul. 2025, 11:16 // Bănci şi Finanţe //  Ursu Victor

Datoria externă brută a Republicii Moldova a crescut cu 3 %, până la 10,52 miliarde USD, în primul trimestru al anului 2025, pe fondul avansului îndatorării sectorului privat (+270,8 milioane USD) și al unei creșteri moderate a datoriei publice (+33 milioane USD). Raportul datorie externă/PIB s-a majorat cu 1,3 puncte procentuale față de sfârșitul lui 2024, arată datele Băncii Naționale a Moldovei.

Datoria pe termen lung rămâne dominantă (74,9 % din total), urcând cu 1,1 % față de finele anului trecut. Împrumuturile scadente în următoarele 12 luni indică o scadență medie implicită de 7,1 ani, semn al creșterii plăților de serviciu ale datoriei și al temperării accesului la noi împrumuturi. Datoria pe termen scurt (25,1 % din total) a urcat cu 8,9 %, reflectând presiuni suplimentare de refinanțare.

Datoria publică externă s-a cifrat la 4,34 miliarde USD (41,3 % din total), aproape integral pe termen lung. În structura pe scadență reziduală, 391 milioane USD din împrumuturile pe termen lung ajung la maturitate în următoarele 12 luni, administrația publică concentrând 97 % din aceste obligații.

Fondul Monetar Internațional este principalul creditor al statului, cu 31,7 % din portofoliu (1,38 miliarde USD), urmat de Grupul Băncii Mondiale (25,7 %) și de Banca Europeană pentru Investiții (10,7 %). Împrumuturile, alocările de DST și titlurile de datorie însumează 7,35 miliarde USD (69,9 % din datoria externă), în ușoară creștere față de sfârșitul lui 2024, ponderea covârșitoare aparținând datoriilor de stat directe față de organisme financiare internaționale și guverne străine.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO