Istorie de succes: Veronica Roșca a deschis primul „coffee to go” din municipiul Edineț

26 Apr. 2022, 13:35
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
26 Apr. 2022, 13:35 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Veronica Roșca din municipiul Edineț a încercat să aducă cafeaua de calitate înaltă și aromă de neuitat în orașul său natal. Conceptul de „coffee to go”, care este cunoscut în întreaga lume deja de mai mulți ani, a devenit accesibil și la Edineț. Administratoarea SRL Tribum, marca comercială TRIB Coffee, spune că afacerea sa a pornit la sfârșitul anului 2020 și în acest timp a devenit una de succes.

„Suntem primul „coffee to go” din municipiul Edineț. Am pornit de la conceptul de a aduce cafea de calitatea înaltă, preparată după standardele italiene, în orașul nostru”. 

Ideea de afacere a Veronicăi Roșca a apărut ea fiind în concediul de îngrijire a copilului. În timp ce se plimba cu micuțul său prin oraș, nu avea de unde să cumpere o cafea. Necesitatea a creat soluția.

„Am reușit să creăm o comunitate prietenoasă de consumatori de cafea, deși până a începe mereu ni s-a spus că ideea noastră nu are viitor”, mai precizează Veronica. 

Femeia de afaceri din Edineț mărturisește că de la începutul acestui proiect a avut multe nopți nedormite, însă succesul afacerii le compensează.

„Au fost luni întregi în care am lucrat fără zile de odihna și nu simțeam oboseala… Pentru că nu poți să obosești, făcând ceea ce-ți aduce plăcere”.

Istoria de succes a fost realizată cu sprijinul Proiectului „Consilierea Guvernului Republicii Moldova în politici economice”, implementat de către GIZ Moldova cu suportul financiar al Ministerului Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare al Germaniei (BMZ) și al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).

Realitatea Live

19 Apr. 2024, 12:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Apr. 2024, 12:18 // Actual //  Lupu Eduard

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a făcut public faptul că pentru a remedia situația restanțelor salariale ale angajaților de la Calea Ferată a Moldovei, guvernul va recurge la un credit în valoare de 35 de milioane de lei. Acest credit va fi obținut de la Loteria Moldovei, o întreprindere cu capital majoritar de stat, cunoscută în principal pentru activitățile sale de jocuri de noroc.

Acești bani sunt pentru achitarea salariilor timp de o lună.

Potrivit declarațiilor ministrului Spînu, făcute în cadrul emisiunii „Cutia neagră”, această mișcare financiară este parte a unui plan de achitare a salariilor, însă nu a oferit detalii despre condițiile împrumutului oferit de Loteria Moldovei. A precizat că doar că e o decizie a consiliilor celor două companii și că există un contract. Cu toate acestea, decizia de a lua un împrumut de la Loteria Moldovei a stârnit întrebări și discuții în mediul public, cu privire la raționalitatea acestei alegeri și la implicațiile pe termen lung.

În timp ce oficialii guvernamentali au asigurat că această mișcare este parte a unei strategii gândite cu atenție pentru a asigura viabilitatea financiară a Căii Ferate a Moldovei, mulți rămân curioși să vadă cum se va derula acest proces și care vor fi efectele pe termen lung ale acestei decizii neconvenționale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău