Italienii, care controlează o bancă din Moldova, cumpără o instituție financiară de peste Prut

31 Oct. 2023, 12:32
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Lupu Eduard
31 Oct. 2023, 12:32 // Bănci şi Finanţe //  Lupu Eduard

Fondul american de investiţii J.C. Flowers & Co a ajuns la un acord cu grupul italian Intesa Sanpaolo pentru ca Intesa să cumpere First Bank România. Tranzacţia, care vizează achiziţionarea a 99,98% din acţiunile First Bank de la fondul privat de investiţii american J.C. Flowers & Co, este supusă aprobării autorităţilor de reglementare şi ale autorităţilor de concurenţă relevante şi este de aşteptat să fie finalizată în prima parte a anului 2024.

„Le urăm bun venit angajaţilor  şi clienţilor First Bank  în cadrul grupului Intesa Sanpaolo. Această  operaţiune ne dublează  prezenţa  în România, o  ţară  cu o creştere economică  importantă, cu legături puternice cu Italia,  şi este  în linie cu    strategia noastră  de a profita de    oportunităţi de valoare, menţinând  în acelaşi timp accentul pe creşterea organică  şi pe stimularea profitabilităţii“, a declarat   Marco Elio Rottigni,  şeful Diviziei Bănci Subsidiare Internaţionale a Intesa Sanpaolo.

Extinderea  în România consolidează  poziţia Intesa Sanpaolo  de bancă  solidă  în Europa Centrală  şi de Est  şi sprijină  în mod activ internaţionalizarea companiilor italiene, a completat Marco Elio Rottigni.

Ziarul Financiar a anunţat în septembrie că Intesa este din ce în ce mai aproape de a ajunge la o înţelegere cu fondul de investiţii american J.C. Flowers pentru achiziţia First Bank, o tranzacţie care ar aduce Intesa în top 10 pe piaţa bancară românească, cu o cotă de piaţă combinată de peste 2%.

Italienii de la Intesa Sanpaolo controlează ăîn Reppublica Moldova Eximbank. Instituția fianciară a avut un profit de 75,2 milioane de lei la sfârșitul lunii septembrie. Soldul creditelor însuma 2 miliarde de lei, iar volmul depozitelor atrase – 4,3 miliarde de lei. Activele totale ale băncii s-au cifrat la 5 miliarde de lei.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

15 Iun. 2024, 13:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
15 Iun. 2024, 13:46 // Actual //  Lupu Eduard

Un studiu recent realizat de publicaţia britanică MoneyWeek a scos la iveală care sunt cele mai scumpe destinaţii turistice pentru o escală de 24 de ore.

Într-un studiu realizat de publicaţia britanică MoneyWeek în colaborare cu o agenţie de turism, au fost analizate costurile pentru o zi şi o noapte în diverse oraşe turistice din lume. S-au luat în calcul preţurile pentru cazare la hotel, transport local, masă şi activităţi recreative.

Deloc surprinzător, cel mai scump oraş străin în care să mergi în vacanţă este New York, cu o medie de 645 de euro de persoană pentru o singură noapte. New York-ul se află în fruntea listei în mare parte datorită monumentelor sale, cum ar fi Statuia Libertăţii şi Empire State Building, şi a locurilor de neratat, precum Times Square şi Central Park. O vizită la aceste diverse monumente costă în jur de 169 de euro. O zi întreagă de mâncare costă 47 de euro, transportul public costă 45 de euro, iar o noapte de cazare costă în jur de 328 de euro.

Capitala Franţei este al doilea cel mai scump oraş din lume. Pentru o zi şi o noapte, va trebui să cheltuiţi la Paris în jur de 522 de euro. Înseamnă o medie de aproximativ 307 euro pentru o noapte la hotel, 22 de euro pentru transportul în comun, 42 de euro pentru mâncare şi 79 de euro pentru vizitarea diferitelor monumente şi muzee, etc.

Destinaţie foarte populară în ultimii ani, Dubai ocupă locul al treilea în clasament, cu aproximativ 436 de euro pentru o excursie de o zi şi o noapte. Deşi costul pe noapte este mai ridicat decât la Paris (319 euro în medie), principalul oraş din Emiratele Arabe Unite se poate lăuda cu un transport în comun foarte ieftin (12 euro), la fel ca şi preţul numeroaselor activităţi oferite (18 euro).

Pe locul patru se află capitala britanică, Londra. Pentru a petrece o zi şi o noapte în oraşul lui Big Ben, va trebui să cheltuiţi în medie 432 de euro, din care 291 de euro pentru hotel, 30 de euro pentru metrou, 38 de euro pentru activităţi şi 40 de euro pentru mâncare.

Şi tot o altă capitală europeană este cea care completează această listă a celor mai scumpe oraşe din lume pentru o noapte. Pentru a petrece o zi şi o noapte la Roma, va trebui să plătiţi în medie 359 de euro. În detaliu, asta înseamnă 180 de euro pe noapte, 22 de euro pentru transport, 48 de euro pentru mâncare şi 37 de euro pentru activităţi locale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău