Jaf de zeci de milioane de euro în bijuterii. A fost atacat faimosul magazin Bvlgari din Paris

08 Sept. 2021, 14:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
08 Sept. 2021, 14:13 // Actual //  Dumitrita Culiuc

O bandă de hoți a forțat intrarea în magazinul Bvlgari din Place Vendôme din Paris. Hoții au furat bijuterii în valoare de aproximativ 10 milioane de euro. Poliția a reacționat rapid, urmărind infractorii, iar doi dintre ei au fost prinși, scrie TheGuardian.

Mai ceva ca în filme

Bărbații în costume elegante au furat bijuteriile marți, cu puțin timp înainte de ora prânzului, din magazinul recent reamenajat din Place Vendôme, în inima Parisului, unde se află hotelul Ritz. Patru dintre complici au fugit pe scutere, în timp ce ceilalți trei au fugit cu un BMW gri. Ultimii trei, au fost nevoiți să fugă pe jos, în timp ce poliția a tras focuri de armă asupra mașinii, în proximitatea centrului comercial Les Halles, aflat la mai puțin de 2 kilometri.

„Reacție rapidă a poliției pariziene după un jaf la o bijuterie din Place Vendôme. Doi suspecți în custodie”, a precizat poliția din Paris pe Twitter. O urmărire a celorlalți suspecți era în curs de derulare.

Care e valoare bijuteriilor furate?

Potrivit unei surse apropiate anchetei, hoții au furat bijuterii în valoare de 10 milioane de euro de la Bvlgari, faimosul magazin de bijuterii italian care face parte din gigantul francez de lux LVMH.

În ultimele luni, jafurile violente au vizat din ce în ce mai mult magazinele de bijuterii din Paris, iar infracționalitatea și securitatea sunt așteptate să se afle pe primul loc în topul preocupărilor alegătorilor în alegerile prezidențiale din 2022.

Realitatea Live

01 Dec. 2023, 17:39
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Dec. 2023, 17:39 // Actual //  Lupu Eduard

Astăzi, Guvernul a aprobat proiectul de buget pentru anul 2024, evidențiind o creștere a veniturilor și reduceri semnificative a deficitului. Potrivit ministrului Finanțelor, Petru Rotaru, proiectul bugetului a fost elaborat având în vedere perspectivele de dezvoltare economică pentru următorii 3 ani și prognoza macroeconomică actualizată în octombrie.

Veniturile estimate la bugetul de stat pentru anul viitor sunt programate să atingă suma de 66,63 miliarde lei, în creștere cu 1,3% față de cifrele actualizate pentru 2023. Cheltuielile sunt estimate la 82,22 miliarde lei, reprezentând o reducere de 2,2%, iar deficitul se va situa la 15,59 miliarde lei, cu o reducere semnificativă de 14,9%.

Ministrul Rotaru a subliniat că proiectul de buget pentru 2024 a luat în considerare perspectivele de dezvoltare economică, precum și prognozele macroeconomice convenite cu experții FMI. Conform acestora, se estimează că PIB-ul va crește cu 3,5%, inflația medie anuală va fi de 5,7%, iar salariile medii vor crește cu 10,18%.

În structura veniturilor bugetului de stat pentru 2024, impozitele și taxele vor reprezenta peste 91,7%, cu o creștere de 9%. Principala sursă fiscală va fi TVA, estimată să aducă venituri de 34,17 miliarde lei, în creștere cu 8%.

Cheltuielile bugetului vor fi axate pe obiectivele de politică fiscală pe termen mediu și prioritățile sectoriale, inclusiv protecția socială, salarizarea în sectorul public și implementarea proiectelor conforme cu acordurile încheiate cu partenerii de dezvoltare.

Fonduri semnificative sunt alocate pentru proiecte cu finanțare externă, cu peste 80 de proiecte programate pentru implementare în 2024. Acestea includ sprijin pentru sectorul drumurilor, proiecte în domeniul învățământului superior, energie și altele.

Proiectul de lege privind bugetul pentru 2024 trebuie să fie aprobat de parlament înainte de a deveni efectiv.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău