Jeff Bezos a ales un nou CEO pentru Earth Fund. Sarcina lui va fi să cheltuie 10 miliarde de dolari până în 2030

11 Mart. 2021, 07:00
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Fetco Veronica
11 Mart. 2021, 07:00 // Bani și Afaceri //  Fetco Veronica

Jeff Bezos a anunțat marți că a ales un CEO pentru a-și supraveghea proiectul de filantropie în domeniul schimbărilor climatice în valoare de 10 miliarde de dolari, Earth Fund.

„Suntem încântați să anunțăm că dr. Andrew Steer a fost de acord să conducă Bezos Earth Fund în calitate de președinte și CEO”, a declarat Bezos într-o postare pe Instagram marți.

Steer a fost CEO la organizația globală de cercetare a World Resources Institute (WRI) în ultimii opt ani, scrie Business Insider.

„Mă simt incredibil de norocos să mă alătur Fondului Pământ Bezos în calitate de CEO al acestuia, unde mă voi concentra pe stimularea schimbărilor sistemice pentru abordarea crizelor climatice și naturale, cu accent pe oameni. Prea multe dintre cele mai creative inițiative suferă din cauza lipsei de finanțare , gestionarea riscurilor sau parteneriatele corecte. Aici va fi util Fondul Pământ „, a spus Steer într-o declarație pe site-ul WRI.

„Fondul Pământ va investi în oameni de știință, ONG-uri, activiști și sectorul privat pentru a contribui la stimularea noilor tehnologii, investiții, schimbări de politici și comportament. Vom accentua justiția socială, deoarece schimbările climatice rănesc în mod disproporționat comunitățile sărace și marginalizate”, a adăugat el în un tweet.

Steers a spus că obiectivul lui Bezos este să cheltuiască 10 miliarde de dolari până în 2030.

Bezos a anunțat în februarie anul curent că va demisiona din funcția de CEO al Amazon, unde va prelua rolul de președinte executiv care consumă mai puțin timp. Bezos a spus că o parte din raționamentul său pentru renunțarea la slujba sa de CEO Amazon a fost să se concentreze asupra inițiativelor sale filantropice, inclusiv Fondul Pământ – precum și The Washington Post (pe care îl deține) și compania sa de explorare spațială Blue Origin.

Realitatea Live

28 Mart. 2023, 15:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Mart. 2023, 15:59 // Actual //  Lupu Eduard

Populaţia Pământului ar putea atinge un maxim istoric de aproximativ 9 miliarde de locuitori. Estimările cercetătorilor

Cercetătorii din cadrul iniţiativei Earth4All pentru Fundaţia Global Challenges au declarat că, dacă lumea ar face un „salt uriaş” în ceea ce priveşte investiţiile în dezvoltarea economică, educaţie şi sănătate, populaţia globală ar putea atinge un vârf de 8,5 miliarde de oameni până în 2050.
Proiecţia a folosit un nou model pentru a explora două scenarii în acest secol, iar estimarea este semnificativ mai mică decât cele ale mai multor previziuni, inclusiv cele ale Naţiunilor Unite, potrivit Independent.
În primul scenariu, în care se aşteaptă ca lumea să continue să se dezvolte economic într-un mod similar cu cel din ultimii 50 de ani, cercetătorii estimează că populaţia globală ar putea atinge un vârf de 8,6 în 2050, înainte de a scădea la 7 miliarde în 2100.
În cel de-al doilea scenariu – numit de cercetători „Salt uriaş” – aceştia estimează că populaţia ar putea atinge un vârf de 8,5 miliarde de oameni în jurul anului 2040, urmând să scadă la aproximativ 6 miliarde de oameni până la sfârşitul secolului.
Aceştia spun că o investiţie fără precedent în reducerea sărăciei, în special în educaţie şi sănătate, precum şi în securitatea alimentară şi energetică, inegalitatea şi echitatea de gen, ar putea duce la acest scenariu.
„Principala problemă a omenirii este consumul de carbon de lux şi de biosferă, nu populaţia. Locurile în care populaţia creşte cel mai rapid au amprente de mediu extrem de mici per persoană, în comparaţie cu locurile care au atins vârful de populaţie cu multe decenii în urmă”, a declarat Jorgen Randers, un alt coautor.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău