Jeff Bezos, Drake și alții investesc 80 de milioane de dolari în Overtime. Cu se ocupă compania

22 Apr. 2021, 16:27
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Apr. 2021, 16:27 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Compania de media sportivă Overtime a asigurat o rundă de strângere de fonduri de 80 de milioane de dolari cu investitori, printre care firma de investiții a lui Jeff Bezos, animatorul global Drake, co-fondatorul Reddit Alexis Ohanian și mai mulți jucători ai Asociației Naționale de Baschet, scrie CNBC.

„Amplitudinea și diversitatea acestui grup de investiții, inclusiv lideri din afaceri, divertisment, tehnologie și sport, vorbește despre creșterea remarcabilă a Overtime și traiectoria noastră viitoare”, a declarat cofondatorul și CEO-ul Dan Porter într-un comunicat. „Credem că acesta este doar vârful aisbergului, întrucât dezvoltăm noi modalități prin care Overtime poate interacționa și distra următoarea generație de sportivi și fani”.

Overtime este o companie media care distribuie conținut sportiv original pe rețelele de socializare, inclusiv Snapchat, YouTube și Facebook. De asemenea, compania și vinde articole de îmbrăcăminte cu logo-urile și brandurile sale. Strângerea de fonduri vine la mai mult de o lună după ce Overtime a anunțat o ligă de baschet plătită pentru jucătorii tineri.

Bezos Expeditions, firma de investiții personale a CEO-ului Amazon, este una dintre companiile legate de această rundă de finanțare. Firma globală de investiții Blackstone, Morgan Stanley și numeroase vedete NBA, inclusiv Devin Booker, Trae Young și Klay Thompson, s-au alăturat rundei de investiții. Starul WNBA Chiney Ogwumike este, de asemenea, un investitor.

Până în prezent, Overtime, cu sediul în Brooklyn, spune că a strâns peste 140 de milioane de dolari. În martie, compania a apărut pe primul loc când a anunțat Overtime Elite, o ligă de baschet pentru tinerii între 16 și 18 ani, care le permite să câștige cel puțin 100.000 de dolari pe an.

Compania a declarat că conținutul său este transmis de mai mult de 1,7 miliarde de ori pe lună pe toate platformele sociale. De la lansarea sa în 2016, a spus Overtime, are aproape 50 de milioane de adepți ai rețelelor sociale.

„Această strângere de fonduri reflectă oportunitățile incredibile de creștere asociate cu o astfel de poziție de lider pe piață, inclusiv posibilitatea de a aduce Overtime Elite în lume “, a declarat Michael Spirito, partener la firma de investiții Sapphire Sport Partner, care a condus runda de finanțare.

Realitatea Live

26 Ian. 2022, 23:20
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Ian. 2022, 23:20 // Actual //  Lupu Eduard

Aşa numiţii crypto-infractori au spălat în 2021 circa 8,6 miliarde de dolari în criptomonede, un avans de 30% prin comparaţie cu anul precedent, arată noi date publicate de Chainalysis, citate de Yahoo Finance.

În total, criptomonedele furate din 2017 până la finalul anului trecut valorează peste 33 de miliarde de dolari, majoritatea sumei fiind trimisă de-a lungul timpului către exchange-uri centralizate.

Cea mai mare diferenţă între spălarea banilor fiat şi spălarea criptomonedelor este că, având în vedere transparenţa inerentă a blockchain-ului, putem monitoriza mai uşor felul în care infractorii mută criptomonede între portofele şi servicii crypto, în încercarea de a-şi converti fondurile în cash.”

Raportul arată că finanţele descentralizate (DeFi) au început să joace un rol mult mai mare în spălarea criptomonedelor, în vreme ce 17% din fondurile trimise de pe portofele ilicite s-au îndreptat către protocoale descentralizate, de la doar 2% în 2020.

Totodată, Chainalysis subliniază diferenţa între furt şi escrocherie. Adresele asociate cu acte de furt au trimis sub jumătate din fondurile sustrase către platforme de tip DeFi – peste 750 de milioane de dolari în criptomonede.

De exemplu, „armata” de hackeri a Coreei de Nord, responsabilă de furarea a 400 de milioane de dolari în crypto, a folosit protocoale DeFi pentru a spăla banii.
Pe de altă parte, escrocii trimit majoritatea fondurilor către adrese din exchange-uri centralizate.

Cercetarea realizată de Chainalysis a luat în calcul cantitatea de criptomonede trimise de pe adrese ilicite către adrese găzduite de servicii.

„Dacă nu există niciun mod prin care să accesezi fondurile, nu există de la bun început nicio motivaţie să comiţi infracţiuni cu criptomonede – de aceea, spălatul de bani se afla la baza tuturor altor infracţiuni cu criptomonede”, reiese din textul redactat de Chainalysis.

Totuşi, banii spălaţi au reprezentat doar 0,05% din volumul total de tranzacţii din 2021. Prin comparaţie, anul trecut au fost spălaţi între 800 de miliarde şi 2.000 de miliarde de dolari în aşa-zişii bani fiat, emişi de băncile centrale.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău