Joburi de viitor: (48) Trendwatcher

18 Feb. 2021, 15:47
 // Categoria: Carieră // Autor:  Realitatea.md
18 Feb. 2021, 15:47 // Carieră //  Realitatea.md

Într-un viitor în care ritmul schimbării este incredibil de rapid, Trendwatchers vor fi angajați demari companii și agenții guvernamentale pentru a urmări cele mai recente evoluții în știință, tehnologie, probleme sociale și mediu înconjurator.

Trendwatcher: Responsabilități/Abilități/Interacțiune

Trendwatchers va ști ce poate să se întâmple în continuare și cum să profitați la maxim de schimbări.

Trendwatchers vor evolua în mai multe domenii, cum ar fi noi oportunități care apar adesea la intersecție de tendințe (de exemplu, dezvoltarea Tehnologii de stocare a datelor bazate pe ADN care crește exponențial capacitatea de stocare a datelor, în același timp cu tehnologiile de roi care permit abordări de date foarte mari). Vor alimenta informații și recomandări înapoi către CEO și liderii guvernamentali, astfel încât să poată folosi pentru a crea o strategie.

În afaceri, Trendwatchers va fi interesat în mod deosebit de cum să schimbe evoluțiile în oportunități de realizat, produse sau servicii noi, să găsească piețe noi sau să le acceseze în moduri noi.

În guvern, s-ar putea să funcționeze cu reglare predictivă analiști sau în portofoliile directorului executiv. Trendwatchers vor fi interesați de tendințe în mai multe discipline și domenii ale activității umane.

Trendwatcher: Abilități

Vor avea excelente abilități de analiză și sinteză a informațiilor și vor fi buni la scanarea orizontului și la identificarea a ceea ce ar putea deveni o oportunitate. Abilitățile de comunicare orală și scrisă vor fi bine dezvoltate.

Realitatea Live

22 Mart. 2023, 17:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Mart. 2023, 17:45 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Reconstruirea economiei Ucrainei, după invazia declanşată de Rusia în urmă cu un an, este estimată în prezent să coste 411 miliarde de euro, de 2,6 ori mai mult decât Produsul Intern Brut al Ucrainei în anul 2022, arată un nou studiu realizat de Banca Mondială, Naţiunile Unite, Comisia Europeană şi Ucraina, transmite Reuters.

Potrivit informațiilor, estimarea acoperă un an de la debutul invaziei ruseşti şi cuantifică pagubele fizice directe provocate infrastructurii şi clădirilor, impactul asupra vieţii şi mijloacelor de trai ale oamenilor precum şi costul reconstrucţiei.

Suma de 411 miliarde de dolari reprezintă o revizuire dramatică faţă de estimarea anterioară de 349 miliarde de dolari, avansată de Banca Mondială în luna septembrie a anului trecut.

Noua estimare vine la o zi după ce Fondul Monetar Internaţional (FMI) a anunţat că a ajuns la un acord cu Guvernul ucrainean pentru un acord pe patru ani în valoare totală de 15,6 miliarde de dolari. Acordul cu FMI ar putea permite autorităţilor de la Kiev să obţină ajutoare suplimentare, în valoare de miliarde de dolari, de la alte organisme, după ce va fi aprobat de boardul FMI, în următoarele săptămâni.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Potrivit unei evaluări rapide cu privire la nevoile urgente, Ucraina va avea nevoie de 14 miliarde de dolari pentru reconstrucţia prioritară în 2023, ceea ce va necesita o finanţare de 11 miliarde de dolari peste ceea ce este prevăzut în bugetul Ucrainei pentru acest an.

Aproximativ 22% din necesităţile de reconstrucţie sunt în sectorul transportului, în timp ce 17% sunt în domeniul locuinţelor, 11% în sectorul energiei şi 7% în agricultură.

Comparativ cu precedentele estimări, cea mai mare revizuire a fost realizată în ceea ce priveşte necesităţile din sectorul energiei, unde pagubele sunt acum de cinci ori peste nivelul din luna iunie 2022, susţine Banca Mondială. Cele mai mari creşteri au fost în regiunile de pe linia frontului precum Doneţk, Harkov, Lugansk şi Herson, care au fost vizate cu precădere de atacurile cu rachete ruseşti începând din luna octombrie.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău