Numărul de oameni care locuiesc în orașe crește în continuare. Ca urmare, proiectanții de habitate umane vor proiecta orașe inteligente cu clădiri mai înalte, transporturi ridicate, agricultură verticală și porturi verticale (porturi de navete aeriene și spațiale cu piste verticale).
Proiectant de habitate umane: Responsabilități/Atribuții
Proiectanții de habitate umane dezvoltă și proiectează utilizarea terenurilor și mediul construit, inclusiv aerul, apa și infrastructura zonelor urbane, cum ar fi rețelele de transport, comunicații și distribuție.
Ei folosesc teoria regenerativă, practicile economiei circulare și principiile net pozitive de proiectare pentru a construi condiții eficiente de viață și de lucru. În timp ce milioane de oameni trăiesc în aceste așezări verticale enorme, proiectanții de habitate umane se concentrează, de asemenea, pe construirea de comunități locale care să îmbunătățească sănătatea și bunăstarea. Toate clădirile sunt construite având în vedere durabilitatea mediului și echilibrul ecosistemului și sunt menținute și în acest fel.
Proiectanții de habitate umane se bazează pe mii de senzori de mediu distribuiți prin orașe, datele din care sunt analizate folosind algoritmi avansați pentru a informa procesele de proiectare și întreținere.
Proiectant de habitate umane: Abilități
Proiectanții de habitate umane au evoluat din profesia de urbanist. Ei au cunoștințe despre teoria planificării și pot avea o pregătire educațională în arhitectură, economie, managementul mediului sau știință, geografie sau sociologie. Vor fi interesați de problemele sociale, economice, de mediu și culturale și de intersecția lor. Au bune abilități de comunicare scrisă și orală, atenție la detalii și abilități analitice și de rezolvare a problemelor. Abilitățile lor vizuo-spațiale sunt excelente, la fel ca și competențele lor digitale și capacitatea de a da sens datelor mari folosind tehnici algoritmice.