Joburi de viitor: (86) Proiectant de soluții de stocare a datelor

03 Apr. 2021, 05:00
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Fetco Veronica
03 Apr. 2021, 05:00 // Oameni şi Idei //  Fetco Veronica

Pe măsură ce sistemele digitale devin mai complexe și omniprezente, solicitările cu privire la depozitarea datelor vor fi la mare căutare.

Proiectant de soluții de stocare a datelor: Responsabilități

Astfel de tehnologii precum Augmented (AR) și Realitate virtuală (VR), inteligență artificială (AI) și tehnologiile senzorilor au uriașe solicitări de stocare a datelor, nu numai în ceea ce privește capacitate, dar în soliditate și durabilitate. Designerii soluțiilor de stocare a datelor vor desena pe o varietate de tehnologii inovatoare și în schimbare rapidă sisteme de stocare a datelor pentru a crea soluții speciale pentru clienți. De exemplu, o singură soluție presupune stocarea ADN-ului. ADN-ul este mai mic decât
chiar și un microcip și poate atinge o densitate de 215 Petabytes de stocare pe gram. Doar patru grame de ADN pot conține valoarea unui an de informații produse de întreaga umanitate combinată; ADN-ul este durabil și durează peste 100 de ani. Alte soluții posibile includ nanoparticule, în „materie moale” pentru a face un dispozitiv lichid de stocare sau discuri versatile holografice.

Proiectant de soluții de stocare a datelor: Abilități

Designerul de soluții de stocare a datelor vor avea nevoie de abilități de inginerie digitală la nivel înalt, vor fi capabili să selecteze și să sugereze creativ modificarea și aplicarea celor mai recente tehnologii pentru probleme specifice de stocare. Ei vor trebui să înțeleagă natura și cerințele unei varietăți de formulare de date și cerințe de depozitare. De multe ori vor lucra în echipe transdisciplinare pentru a dezvolta soluții viabile, ceea ce implică capacități de colaborare și abilități de comunicare.

Realitatea Live

11 Dec. 2023, 14:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
11 Dec. 2023, 14:14 // Actual //  Lupu Eduard

Istoria reală a unei femei de 32 de ani, agresată fizic și amenințată de soț, este relatată într-un nou spot social lansat de Ministerul Afacerilor Interne. Din fericire, victima a reușit să ceară ajutor la timp, să își salveze propria viață și viața viitorului copil.

„Am 32 de ani și lucrez în calitate de vânzătoare. Soțul nu este angajat. Într-o zi, când am revenit de la muncă, l-am găsit în stare de ebrietate. M-a amenințat că mă ucide pe mine și copilul pe care îl port. Am reușit la timp să scap și să chem poliția, care mi-a oferit ajutor și l-a îndepărtat. Îmi pare rău că nu am cerut ajutor mai devreme”, povestește protagonista, rolul căreia este jucat de o actriță a Teatrului Național „Mihai Eminescu”.

Mesajul spotului social este adresat tuturor victimelor violenței în familie, care sunt încurajate să raporteze toate cazurile de abuz la numărul unic de urgenţă 112 sau la telefonul de încredere 08008 8008.

„Suntem alături, pentru că siguranța și viața ta contează. Sună la orice oră la 112 sau la telefonul de încredere 0 8008 8008. La Centrul de Justiție Familială vei fi ajutată și protejată de polițiști, medici, psihologi și alți specialiști calificați, care te vor consulta gratuit și vor fi alături de tine pe toată durata procesului de asistență și protecție. Știm prin ce treci și te vom ajuta să depășești aceste momente grele”, transmite MAI.

Prin lansarea acestui nou spot social, MAI continuă campania de sensibilizare a societăţii şi de încurajare a victimelor violenţei în familie pentru a raporta abuzurile şi să apeleze la ajutorul autorităţilor. Spotul precedent era adresat victimelor violenţei sexuale, iar îndemnul a rămas același: „Nu ești singură! Nu este vina ta! Ai încredere în puterea ta!”. 

„Prin lansarea aceastei campanii ne propunem să informăm, sensibilizăm şi să atragem atenţia societăţii asupra tuturor formelor de violenţă în familie care există, inclusiv a celei psihologice, care în ţara noastră nu este percepută ca formă a violenţei în familie”, notează MAI.

Conform datelor Ministerului de Interne, în perioada ianuarie – noiembrie 2023 au fost înregistrate 766 de cazuri de violență în familie, 11 dintre ele fiind soldate cu vătămarea corporală gravă şi decesul victimei. În anul 2022, 24 de femei şi-au pierdut viaţa urmare a acţiunilor violente în mediul familial.

Pentru a proteja victimele violenţei în familie, în 2023 au fost monitorizate 635 de ordonanțe de protecţie, emise de către instanţele judecătoreşti, dintre care în 554 de cazuri este vorba de monitorizare prin intermediul brățărilor electronice, aplicate agresorilor.

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău