Joburi de viitor: (86) Proiectant de soluții de stocare a datelor

03 Apr. 2021, 05:00
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Fetco Veronica
03 Apr. 2021, 05:00 // Oameni şi Idei //  Fetco Veronica

Pe măsură ce sistemele digitale devin mai complexe și omniprezente, solicitările cu privire la depozitarea datelor vor fi la mare căutare.

Proiectant de soluții de stocare a datelor: Responsabilități

Astfel de tehnologii precum Augmented (AR) și Realitate virtuală (VR), inteligență artificială (AI) și tehnologiile senzorilor au uriașe solicitări de stocare a datelor, nu numai în ceea ce privește capacitate, dar în soliditate și durabilitate. Designerii soluțiilor de stocare a datelor vor desena pe o varietate de tehnologii inovatoare și în schimbare rapidă sisteme de stocare a datelor pentru a crea soluții speciale pentru clienți. De exemplu, o singură soluție presupune stocarea ADN-ului. ADN-ul este mai mic decât
chiar și un microcip și poate atinge o densitate de 215 Petabytes de stocare pe gram. Doar patru grame de ADN pot conține valoarea unui an de informații produse de întreaga umanitate combinată; ADN-ul este durabil și durează peste 100 de ani. Alte soluții posibile includ nanoparticule, în „materie moale” pentru a face un dispozitiv lichid de stocare sau discuri versatile holografice.

Proiectant de soluții de stocare a datelor: Abilități

Designerul de soluții de stocare a datelor vor avea nevoie de abilități de inginerie digitală la nivel înalt, vor fi capabili să selecteze și să sugereze creativ modificarea și aplicarea celor mai recente tehnologii pentru probleme specifice de stocare. Ei vor trebui să înțeleagă natura și cerințele unei varietăți de formulare de date și cerințe de depozitare. De multe ori vor lucra în echipe transdisciplinare pentru a dezvolta soluții viabile, ceea ce implică capacități de colaborare și abilități de comunicare.

Realitatea Live

23 Iul. 2021, 17:53
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Iul. 2021, 17:53 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Rețeau de socializare Intagram este foarte populară, în special printre tineri. La sigur urmărești și vedete, care vorbesc o altă limbă decât cele pe care le cunoști tu. În acest sens, Instagram introduce o nouă schimbare care te va ajuta să înțelegi mai ușor mesajul transmis de persoanele pe care le urmărești.

La sigur, te ciocnești cu siatuații când storiesurile nu sunt în engleză sau într-una din limbile de circulație internațională. Din această cauză nu înțelegi mesajul unui artist sau al unei persoane importante de interes pentru tine. Până aum, ceea ce trebuia să faciera să ieș din aplicație și să încerci să traduci ”ce a vrut să spună autorul”.

Acum, acest lucru nu mai este necesar. Instagram a introdus o nouă funcție care va traduce orice text străin și pe care îl vei putea vedea în Stories. Această nouă caracteristică este lansată la nivel global, astfel că toți acești peste 1 miliard de abonați se pot bucura de noua funcție.

Când aplicația detectează că vizualizezi o poveste într-o altă limbă, îți va afișa mesajul ”Vedeți traducerea”, în partea din stânga sus a aplicației. Tot ceea ce va trebui să faci este să atingi bannerul respectiv pentru a vedea textul în limba maternă.

Funcția poate traduce textul în peste 90 de limbi deși, momentan, aceasta nu poate funcționa la fel și cu audio. Inevitabil, asta înseamnă că sunt șanse să existe povești pe care să nu le înțelegi, atunci când cel pe care îl urmărești transmite un mesaj pe cale verbală.

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală