Joburi de viitor: (86) Proiectant de soluții de stocare a datelor

03 Apr. 2021, 05:00
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Fetco Veronica
03 Apr. 2021, 05:00 // Oameni şi Idei //  Fetco Veronica

Pe măsură ce sistemele digitale devin mai complexe și omniprezente, solicitările cu privire la depozitarea datelor vor fi la mare căutare.

Proiectant de soluții de stocare a datelor: Responsabilități

Astfel de tehnologii precum Augmented (AR) și Realitate virtuală (VR), inteligență artificială (AI) și tehnologiile senzorilor au uriașe solicitări de stocare a datelor, nu numai în ceea ce privește capacitate, dar în soliditate și durabilitate. Designerii soluțiilor de stocare a datelor vor desena pe o varietate de tehnologii inovatoare și în schimbare rapidă sisteme de stocare a datelor pentru a crea soluții speciale pentru clienți. De exemplu, o singură soluție presupune stocarea ADN-ului. ADN-ul este mai mic decât
chiar și un microcip și poate atinge o densitate de 215 Petabytes de stocare pe gram. Doar patru grame de ADN pot conține valoarea unui an de informații produse de întreaga umanitate combinată; ADN-ul este durabil și durează peste 100 de ani. Alte soluții posibile includ nanoparticule, în „materie moale” pentru a face un dispozitiv lichid de stocare sau discuri versatile holografice.

Proiectant de soluții de stocare a datelor: Abilități

Designerul de soluții de stocare a datelor vor avea nevoie de abilități de inginerie digitală la nivel înalt, vor fi capabili să selecteze și să sugereze creativ modificarea și aplicarea celor mai recente tehnologii pentru probleme specifice de stocare. Ei vor trebui să înțeleagă natura și cerințele unei varietăți de formulare de date și cerințe de depozitare. De multe ori vor lucra în echipe transdisciplinare pentru a dezvolta soluții viabile, ceea ce implică capacități de colaborare și abilități de comunicare.

Realitatea Live

31 Mai 2023, 16:36
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
31 Mai 2023, 16:36 // Actual //  Lupu Eduard

Compania Laminorul Danube Metallurgical Enterprise SRL (LDME), care a cumpărat în urmă cu 4 ani unitatea de producție de țevi din oțel de la Oțelu Roșu din Caraș Severin, unde activitatea siderurgică este atestată documentar de peste două secole, a intrat în insolvență la solicitarea mai multor creditori, printre care s-a numărat și unul dintre acționari, dar intenționează să se reorganizeze prin atragerea de noi investitori și vânzarea de active neesențiale, relevă date analizate de Profit.ro.

Activitatea siderurgică are o vechime de peste 200 de ani la Oțelu Roșu, fiind atestată documentar prima dată în 1796, în vremea Imperiului Habsburgic.

Principalii acționari ai LDME sunt firma poloneză Sunningwell International Polska, fondată, controlată și condusă de omul de afaceri polonez Marek Frydrych, și Omnisteel SRL din Republica Moldova, deținută de oamenii de afaceri basarabeni Valentin Eșanu (35%), exportator de deșeuri metalice de peste Prut, Andrei Zabolotnîi (35%), proprietarul companiei IT Omnicom, și Alexandru Rotaru (30%).

LDME a cumpărat în 2019 activele de producție siderurgică din Oțelu Roșu de la Ductil Steel, societate ce a făcut parte din portofoliul local al grupului rus Mechel și este controlată acum indirect de către rusul Victor Chumakov, prin Invest Nikarom. Ductil Steel se află în insolvență din 2013.

Proprietarul combinatului Oțelu Roșu are datorii totale recunoscute de 153,5 milioane lei, din care peste 81% (125,04 milioane lei) reprezintă o creanță garantată a ANAF. Tot garantate sunt și creanțele Primăriei Oțelu Roșu (3,15 milioane lei) și Sindicatului Ductil (2,09 milioane lei).

″(…) în 2019, LDME a achiziționat ansamblul funcțional de laminare aflat în patrimoniul Laminorul Brăila, la un preț de 6.000.000 euro, cu plata prețului în rate (…). Debitoarea a achitat prima tranșă din preț, însă începând cu scadența celei de-a doua rate, din cauza apariției pandemiei, care a avut ca urmare scăderea comenzilor, LDME s-a confruntat cu dificultăți financiare, devenind imposibil să respecte planul de plată a ratelor, în total fiind achitate 2.000.000 euro. Față de aceste împrejurări, vânzătoarea a solicitat rezoluțiunea contractelor de vânzare încheiate, bunurile revenind în patrimoniul vânzătoarei, LDME pierzând sumele de bani achitate. După pierderea dreptului de proprietate asupra activelor din Brăila, LDME a suportat plata către aceștia a salariilor pentru întreg anul 2020 (+3 salarii compensatorii), în condițiile în care activitatea de producție a fost suspendată pe toată durata pandemiei. (…) Societatea a fost nevoită să disponibilizeze aproximativ 200 de angajați, de aceasta fiind înștiințat și sindicatul care reprezintă interesele angajaților (…)″, se mai afirmă în document.

Planul inițial din 2019 al LDME la Oțelu Roșu prevedea atingerea unui nivel de producție de 850.000 de tone de oțel lichid pe an și lărgirea gamei de produse, cu elemente precum profile pentru structuri de construcții, secțiuni pentru construcția de nave sau traverse de cale ferată.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău