Joburi de viitor: (84) Strateg de confidențialitate a datelor

31 Mart. 2021, 05:00
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Fetco Veronica
31 Mart. 2021, 05:00 // Oameni şi Idei //  Fetco Veronica

În viitor, va fi mult mai dificil să protejăm confidențialitatea datelor, pentru că toată lumea va fi întotdeauna „conectată” la rețele prin implanturile digitale din corpul lor care le va asigura sănătatea și le va îmbunătăți stilul de viață. Hackingul va fi o problemă majoră, întrucât daele persoanele vor putea fi furate pentru răscumpărare șifurtul de identitate va avea repercusiuni grave.

Strateg de confidențialitate a datelor: Responsabilități

Un strateg de confidențialitate a datelor va fi responsabil pentru proiectarea de soluții pentru protejarea datelor.

Strategii privind confidențialitatea datelor înființează sisteme și software pentru a reduce riscul de hacking. În cazul în care o sistemul este piratat, ei vor lucra pentru a-l repara, pentru a recupera datele și pentru a minimiza impactul asupra vieții oamenilor.

Strateg de confidențialitate a datelor: Abilități

Strategii de confidențialitate a datelor au abilități analitice dezvoltate și vor fi orientați spre detalii. Au un nivel ridicat de alfabetizare digitală,
și cunoașterea celor mai recente tendințe din  securitate cibernetică. Au abilități de codare și înțeleg arhitectura sistemelor, firewall-urile, rețelelor și sistemelor de operare.

Realitatea Live22 Iun. 2021, 18:08
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Iun. 2021, 18:08 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Potrivit unui nou studiu, Așgabat, capitala Turkmenistanului este cel mai scump oraș pentru expați. Topul analizează 209 orașe comparate din punct de vedere al cheltuielilor pentru locuit, transport, hrană și distracție, având drept punct de reper New York-ul. Așgabat a detronat Hong Kong-ul, și este urmat de capitala Libanului, Beirut și Tokyo, scrie Aleph News.

Turkmenistan este al patrulea producător de gaze la nivel mondial. Expații care aleg să locuiască acolo lucrează în domeniu, așa că banii nu ar fi o problemă. Capitala țării, Așgabatul, se află în deșert, la 30 de kilometri de granița cu Iranul, pe vechiul Drum al Mătăsii.

Cei care merg acolo spun că are imaginea unui oraș pustiu, iar dictatura este mai puternică decât în Coreea de Nord. Când ieși pe stradă te orbește lumina care se reflectă în clădirile de marmură albă. Prețurile au sărit în aer la Așgabat anul trecut, pentru că țara trece printr-o puternică criză economică.