Joburi de viitor: (84) Strateg de confidențialitate a datelor

31 Mart. 2021, 05:00
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Fetco Veronica
31 Mart. 2021, 05:00 // Oameni şi Idei //  Fetco Veronica

În viitor, va fi mult mai dificil să protejăm confidențialitatea datelor, pentru că toată lumea va fi întotdeauna „conectată” la rețele prin implanturile digitale din corpul lor care le va asigura sănătatea și le va îmbunătăți stilul de viață. Hackingul va fi o problemă majoră, întrucât daele persoanele vor putea fi furate pentru răscumpărare șifurtul de identitate va avea repercusiuni grave.

Strateg de confidențialitate a datelor: Responsabilități

Un strateg de confidențialitate a datelor va fi responsabil pentru proiectarea de soluții pentru protejarea datelor.

Strategii privind confidențialitatea datelor înființează sisteme și software pentru a reduce riscul de hacking. În cazul în care o sistemul este piratat, ei vor lucra pentru a-l repara, pentru a recupera datele și pentru a minimiza impactul asupra vieții oamenilor.

Strateg de confidențialitate a datelor: Abilități

Strategii de confidențialitate a datelor au abilități analitice dezvoltate și vor fi orientați spre detalii. Au un nivel ridicat de alfabetizare digitală,
și cunoașterea celor mai recente tendințe din  securitate cibernetică. Au abilități de codare și înțeleg arhitectura sistemelor, firewall-urile, rețelelor și sistemelor de operare.

Realitatea Live

07 Dec. 2022, 17:27
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
07 Dec. 2022, 17:27 // Actual //  Lupu Eduard

Guvernul alocă mai puțini bani la ministerul Infrastructurii, dar și cel al Agriculturii. Informațiile se regăsesc în proiectul de Lege a Bugetului pentru anul 2023, aprobat de cabinetul de miniștri. 

Cel mai mult s-a tăiat la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, condus de Andrei Spînu – 1,5 miliarde lei. Astfel, dacă în 2022, bugetul acestui minister era de 6,1 miliarde lei, pentru 2023 este prevăzut un buget de 4,6 miliarde lei, scrie realitatea.md.

Ministerul Economiei, în fruntea căruia se află Dumitru Alaiba, a pierdut 574 de milioane de lei, comparativ cu anul trecut. Astfel, de la un buget de 827 223 700 lei, cât a fost anul trecut, s-a redus până la 252 939 900 lei.

Veste proastă și pentru agricultori, bugetul ministerului de resort a scăzut cu 550 milioane lei, asta chiar dacă acest an a fost unul secetos, iar scumpirea carburanților și a inputurilor le-a dat mari bătăi de cap fermierilor. Astfel, bugetul ministerului Agriculturii în 2023 va fi de 2,2 miliarde de lei, în comparație cu 2,7 miliarde în anul 2022.

Bugetul ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene a fost diminuat cu 139 de milioane de lei și va fi de peste jumătate de miliard. Totodată, ministerul Mediului va fi redus cu 37 de milioane de lei, până la 561 712 700 lei.

Proiectul Legii Bugetului de stat pentru anul 2023 prevede venituri de 64,9 miliarde de lei și cheltuieli de 83,2 de miliarde de lei. Deficitul bugetar anul viitor va fi de peste 18,3 miliarde de lei sau 6% din PIB.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău