Joburi de viitor: (85) Data Farmer

01 Apr. 2021, 05:00
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Fetco Veronica
01 Apr. 2021, 05:00 // Oameni şi Idei //  Fetco Veronica

Data Famer vor fi urmașii fermierilor de aur din jocurile online și minerilor de bitcoin ai începutul secolului 21, acești analiști de date numiți Data Farmers care creează algoritmi semi-autonomi care identifică și urmărește conexiunile între seturi de date fără legătură.

Data Farmer: Responsabilități

Contabil parțial, detectiv parțial, muncitor parțial, fermierii de date își „mulg” algoritmii în mod regulat pentru a extrage extrapolări semnificative din comparații de date stochastice. Ei vor transmite cunoștințele pe care le-au acumulat afacerilor, coordonatorilor, comunităților și organizațiilor guvernamentale, agențiilor pentru a prezice tendințele care pot fi utilizate pentru produse și servicii noi, pentru reglementarea comerțului și strategiilor.

Data Farmer: Abilități

Fermierii de date vor avea cunoștințe de programare și abilități de proiectare algoritmică. Aceștia vor fi creativi și flexibili. Vor avea abilități analitice dezvoltate și vor fi buni la rezolvare de probleme. Mulți Data Farmer care lucrează în industrie vor avea nevoie de un spirit antreprenorial.

Data Farmer: Echipă

Data Farmer vor lucra ca freelanceri sau vor lucra pentru companii mici și mijlocii.

Realitatea Live

07 Dec. 2022, 17:27
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
07 Dec. 2022, 17:27 // Actual //  Lupu Eduard

Guvernul alocă mai puțini bani la ministerul Infrastructurii, dar și cel al Agriculturii. Informațiile se regăsesc în proiectul de Lege a Bugetului pentru anul 2023, aprobat de cabinetul de miniștri. 

Cel mai mult s-a tăiat la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, condus de Andrei Spînu – 1,5 miliarde lei. Astfel, dacă în 2022, bugetul acestui minister era de 6,1 miliarde lei, pentru 2023 este prevăzut un buget de 4,6 miliarde lei, scrie realitatea.md.

Ministerul Economiei, în fruntea căruia se află Dumitru Alaiba, a pierdut 574 de milioane de lei, comparativ cu anul trecut. Astfel, de la un buget de 827 223 700 lei, cât a fost anul trecut, s-a redus până la 252 939 900 lei.

Veste proastă și pentru agricultori, bugetul ministerului de resort a scăzut cu 550 milioane lei, asta chiar dacă acest an a fost unul secetos, iar scumpirea carburanților și a inputurilor le-a dat mari bătăi de cap fermierilor. Astfel, bugetul ministerului Agriculturii în 2023 va fi de 2,2 miliarde de lei, în comparație cu 2,7 miliarde în anul 2022.

Bugetul ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene a fost diminuat cu 139 de milioane de lei și va fi de peste jumătate de miliard. Totodată, ministerul Mediului va fi redus cu 37 de milioane de lei, până la 561 712 700 lei.

Proiectul Legii Bugetului de stat pentru anul 2023 prevede venituri de 64,9 miliarde de lei și cheltuieli de 83,2 de miliarde de lei. Deficitul bugetar anul viitor va fi de peste 18,3 miliarde de lei sau 6% din PIB.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău