Joe Biden şi Boris Johnson caută să obţină un nou acord între SUA şi Marea Britanie. Ce presupune întâlnirea de azi

10 Iun. 2021, 15:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
10 Iun. 2021, 15:45 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Statele Unite şi Marea Britanie au promis că vor semna o nouă „Cartă a Atlanticului” pentru a cimenta comerţul, călătoriile şi legăturile tehnologice dintre cele două naţiuni. Astăzi, Joe Biden și Borish Boris Johnson vor avea o întâlnire unde vor discuta detalii.

Premierul britanic Boris Johnson şi preşedintele american Joe Biden se vor întâlni înaintea summit-ului G7, eveniment care are loc vineri în Cornwall, sud-estul Angliei.

Cei doi vor vorbi despre crearea unui nou plan modelat după documentul semnat în august 1941 de prim-ministrul Winston Churchill şi preşedintele Franklin D. Roosevelt, prin care au setat obiectivele pentru perioada postbelică, scrie Ziarul Financiar.

Prima Cartă a Atlanticului a inclus acorduri de promovare a democraţiei şi a liberului schimb. Ieri, guvernul de la Londra a declarat că planul din 1941 a fost „unul dintre cele mai mari triumfuri ale relaţiilor dintre Regatul Unit şi SUA”, care „a făcut mai mult decât orice alt acord în ceea ce priveşte conturarea ordinii mondiale, conducând direct la crearea ONU şi NATO”.

Carta Atlanticului din 2021 va recunoaşte că, deşi lumea este un loc total diferit faţă de 1941, „valorile pe care le împărtăşesc Marea Britanie şi Statele Unite rămân aceleaşi”, spune guvernul britanic.

„La fel cum ţările noastre au lucrat împreună pentru a reconstrui lumea după cel de-al Doilea Război Mondial, aşa ne vom uni şi acum forţele împotriva imenselor provocări care ameninţă astăzi planeta – de la apărare globală şi securitate la proiectele post-coronavirus şi oprirea schimbărilor climatice”, reiese din declaraţia guvernului Regatului Unit.

Noul acord va aborda reluarea călătoriilor între cele două state, stimularea comerţului şi facilitarea proceselor de cooperare între dintre firmele britanice şi americane prezente în sectorul tech.

 

Realitatea Live

23 Sept. 2021, 14:30
 // Categoria: Slider // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Sept. 2021, 14:30 // Slider //  Dumitrita Culiuc

Membrii Consiliului Audiovizualului (CA) au acordat licența de emisie unanim în ședința de joi, 23 septembrie curent, pe un termen de 9 ani pentru postul de televiziune 3,14 TV. Proiectul a fost prezentat de Elena Pahomova, prezentatoarea emisiunii „Механизм Действия” de la NTV, postul tv afiliat socialiștilor. Potrivit acesteia, o echipă de jurnaliști profesioniști și cu experiență în spate de 10-20 de ani în domeniu s-au decis să aducă o altă abordare pe piață, cu fețe noi, scrie Realitatea.md.

Nicolae Dastic a prezentat subiectul, după care prin online Elena Pahomova a luat cuvânt și a prezentat proiectul. Jurnalista a anunțat că, mai întâi, a fost formată Asociația Obștească „Media Content” și după asta a fost fondat SRL-ul „Constanta Media” care va deține postul de televiziune 3,14 TV.

„Cine sunt fondatorii? Toți sunt profesioniști din mass-media, cu o experiență destul de mare, 10-20 de ani. Toți au trecut de la reporteri, cameramani, prezentatori, regizori până la editori în diferite redacții și vrem să facem o echipă nouă. De ce 3,14 TV? Este de la constanta „pi” din matematică. … Vrem să aducem o altă abordare a știrilor, a evenimentelor. Nu vrem să facem concurență altor posturi și nici să fim primii, ci să avem discuții profunde. Vrem să aducem alți oameni pe ecran, să apară experți din economie, politologie, dar și cultură. Ei să devină vedetele”, a spus Elena Pahomova.

Întrebată dacă postul tv va respecta regula de 80 la sută de produs în limba română, jurnalista a răspuns în următorul fel: „Da, desigur. Vedeți că și eu mă strădui să vorbesc. Pentru mine și echipă este important să vorbim în limba de stat, absolut”.

Membrii CA au apreciat că toate documentele sunt în regulă și, mai ales, că în conformitate cu proiectul tocmai 91% va fi produs propriu.

Într-un final, membrii CA au aprobat unanim pentru acordarea licenței de emisie.

Este de menționat că, la aceeași ședință, membrii CA au aprobat acordarea licenței de emisie și la solicitarea „BEST WAY MEDIA” SRL pentru postul de televiziune SPECIAL TV.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală