La sigur, aceasta este unica cale pe care o pot alege avioanele bieloruse de mâine

28 Mai 2021, 11:36
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
28 Mai 2021, 11:36 // Actual //  Otilia Cotruța

Rusia va rămâne singura direcție prin care avioanele din Belarus vor putea zbura din 29 mai.

O serie de alte țări și-au închis spațiul aerian navelor înregistrate în Belarus. Acestea includ Polonia, Letonia și Lituania. În plus, au fost introduse unele restricții în Republica Cehă, Suedia și Finlanda.

La rândul său, compania aeriană belarusă Belavia a anulat zborurile către Tallinn, Estonia, timp de trei luni. Decizia a fost luată în legătură cu prezența interzicerii zborurilor de la autoritățile aeronautice ale statului european.

Realitatea Live21 Iun. 2021, 16:41
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
21 Iun. 2021, 16:41 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

O replică a picturii de renume mondial „Mona Lisa” a lui Leonardo da Vinci s-a vândut vineri unui colecționar european pentru aproximativ 3,4 milioane de dolari la Casa de licitații Christie’s.

Copia, cunoscută sub numele de „Hekking Mona Lisa”, se aștepta să se vândă cu o sumă de 200.000 până la 300.000 de euro într-o licitație online. S-a vândut de aproximativ 10 ori mai mult.

„Aceasta este o nebunie, acesta este un record absolut pentru o replică „Mona Lisa”, a declarat un purtător de cuvânt al lui Christie pentru Reuters.

Numită după proprietarul său anterior, Raymond Hekking, se credea că replica a fost pictată la începutul secolului al XVII-lea de un pictor italian.

Hekking a spus că deține adevărata „Mona Lisa”, potrivit casei de licitații. El a spus că un aspect similar a fost returnat la Muzeul Luvru după ce tabloul adevărat a fost furat în 1914.

„Arta provoacă, fascinează, uneori obsedează”, a spus Pierre Etienne, director internațional de picturi Old Master la casa de licitații.

„Această lucrare și istoria sa ilustrează fascinația pe care Mona Lisa și aura lui Leonardo da Vinci le-au păstrat întotdeauna”, a spus casa de licitații.