Land Rover s-a apucat să facă un Defender electric ce va consuma hidrogen. În acest an încep testările

15 Iun. 2021, 12:35
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
15 Iun. 2021, 12:35 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Constructorul de mașini Jaguar Land Rover anunţă că dezvoltă un prototip de vehicul electric cu pilă de combustie pe bază de hidrogen (fuel cell electric vehicle – FCEV) bazat pe noul Land Rover Defender! Modelul va începe să fie testat în acest an.

Conceptul FCEV face parte din obiectivul Jaguar Land Rover de a atinge zero emisii de eşapament până în 2036 și emisii nete de carbon în lanțul de aprovizionare, produse și operațiuni până în 2039.

FCEV-urile, care generează electricitate din hidrogen pentru a alimenta un motor electric, sunt complementare vehiculelor electrice cu baterii (BEV) în parcursul către emisiile nete ale vehiculului. FCEV-urile cu hidrogen oferă o densitate ridicată de energie și realimentare rapidă, precum și pierderi minime de autonomie la temperaturi scăzute, ceea ce o face o tehnologie ideală pentru vehicule mai mari, cu rază mai lungă de acțiune sau pentru cele operate în medii calde sau reci, scrie autoblog.md.

Proiectul de inginerie avansată al Jaguar Land Rover, cunoscut sub numele de Project Zeus, este parțial finanțat de Centrul Avansat de Propulsie, susținut de guvernul britanic, și va permite inginerilor să înțeleagă modul în care un grup propulsor cu hidrogen poate fi optimizat pentru a oferi performanța și capacitatea așteptată de clienții: de la autonomie la realimentare și de la remorcare până la capacitatea off-road.

Prototipul cu zero emisii de evacuare Defender FCEV va începe testarea spre sfârșitul anului 2021 în Marea Britanie pentru a verifica atributele cheie, cum ar fi capacitatea sa off-road și consumul de combustibil. Nu se exclude că în viitor Defender va produce în serie o astfel de versiune dacă testele vor aduce un rezultat bun.

Pentru a livra Project Zeus, Jaguar Land Rover a colaborat cu parteneri de cercetare și dezvoltare de talie mondială, inclusiv Delta Motorsport, AVL, Marelli Automotive Systems și UK Battery Industrialization Center (UKBIC) pentru a cerceta, dezvolta și crea prototipul FCEV.

“Știm că hidrogenul are un rol de jucat în viitorul mix de trenuri de propulsie din întreaga industrie a transportului și, alături de vehiculele electrice cu baterie, oferă o altă soluție de emisii zero pentru capabilitățile și cerințele specifice ale gamei de vehicule de clasă mondială Jaguar Land Rover. Munca depusă alături de partenerii noștri în Project Zeus ne va ajuta în călătoria noastră de a deveni o afacere netă cu zero emisii de carbon până în 2039, în timp ce ne pregătim pentru următoarea generație de vehicule cu emisii zero”, a declarat Ralph Clague, şeful diviziei Hydrogen and Fuel Cells la Jaguar Land Rover.

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 12:36
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Iul. 2021, 12:36 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Când pandemia COVID-19 a forțat milioane de oameni să renunțe la locul de muncă, comercianții cu amănuntul au văzut creșteri ale cererii de produse care erau deosebit de populare în rândul persoanelor care se aflau în casele lor.

Această cerere i-a ajutat să obțină profituri record în timpul pandemiei, inclusiv giganți cu amănuntul precum Amazon și Walmart, precum și un elev de 16 ani de liceu din Hopewell, New Jersey, pe nume Max Hayden.

Hayden și-a intensificat forța de revânzare a articolelor pe Amazon și alte piețe online în 2020, în tonul profiturilor cu șase cifre. De fapt, prin direcționarea specifică a produselor pe care le știa că vor avea o cerere mare și o ofertă scurtă în diferite puncte ale pandemiei – de la piscine supraterane în perioada verii, la încălzitoarele de terasă din toamna trecută, dar niciodată de necesități pandemice, spune el.

Băiatul a reușit să vândă produse în valoare de peste 1,7 milioane de dolari ca vânzător pe Amazon Marketplace în 2020.

Dacă ar fi să luăm în considerare și celelalte piețe online în care a vândut articole, cum ar fi Facebook Marketplace și Craigslist, Hayden a obținut venituri de peste 2 milioane de dolari anul trecut, revândând articole populare.

După ce a luat în calcul costurile precum transportul și prețurile originale de vânzare cu amănuntul ale produselor, Max spune că a obținut un profit total pentru anul de „aproximativ 110.000 USD pentru mine”.

În septembrie, Hayden și-a înregistrat oficial afacerea ca societate cu răspundere limitată sau LLC, numită MH Book Store. Acum este un CEO de 16 ani.

Un tânăr antreprenor

Deși are abia 16 ani, tânărul a vândut jucării pe eBay în clasa a V-a și apoi, în școala medie, a câștigat bani vândând bomboane și alte dulciuri colegilor săi.

„Am fost arestat de vreo două ori pentru că am vândut filete fidget [la școală], dar de acolo am vândut filatori fidget la târgul din oraș și apoi online”, spune el.

„Max a avut întotdeauna un spirit antreprenorial”, spune mama sa, Jennifer Hayden, care lucrează ca asociat client pentru o instituție financiară (tatăl lui Max, numit și Max, este arhitect). „A iubit banii și este foarte creativ. Și cred că cei doi împreună sunt un fel de ceea ce l-a adus acolo unde se află astăzi ”.

Actuala afacere de revânzare online a lui Hayden a început cu adevărat în 2019, începând cu produse de revânzare populare, cum ar fi adidași. A început cu doar aproximativ 300 de dolari din banii lui.

„Am început cu banii de la ziua mea, lucruri de genul acesta”, spune Hayden, adăugând că nu a trebuit să împrumute niciodată bani de la părinți pentru a-și finanța afacerea.

În ultimul an, însă, afacerea lui Hayden a devenit supraîncărcată. Multe articole pe care le vinde online au un preț dublu față de prețul de vânzare cu amănuntul, spune Hayden, dar uneori pot chiar să aducă o majorare de până la 400% dacă produsul are o cerere deosebit de mare.

Pe acest front, Hayden primește ajutor de la mai multe grupuri la care s-a alăturat pe platforma de mesagerie Discord, unde distribuitorii împărtășesc sfaturi despre ce produse să vizeze și care comercianți cu amănuntul ar putea avea în continuare un articol fierbinte în stoc. Membrii grupului Discord plătesc taxe lunare pentru calitatea de membru, iar Hayden spune că costul variază de obicei de la 20 USD la 100 USD pe lună pentru fiecare grup, dar merită să vă ajutați cu alți revânzători.

Hayden spune că își petrece adesea ore întregi cercetând ce produse se revând cu mult mai mult decât prețurile lor de vânzare cu amănuntul, indiferent dacă este vorba de Discord sau de studierea datelor furnizate de Amazon Marketplace vânzătorilor săi.

„La începutul pandemiei, am vândut lucruri precum console Nintendo Switch și camere web pentru persoane cu copii, astfel încât să poată lucra de acasă și să meargă la școală de acasă”, explică Hayden. „Multe dintre aceste articole se vindeau toate, precum și echipamente pentru exerciții la domiciliu și chiar uneori mașini de cusut și producători de pâine, lucruri pe care oamenii le făceau după ce erau blocați acasă.”

„După școală și muncă, mergeam la diverse Wal-Marts și Targets și [Max ar cumpăra cât mai multe bazine pe care le-am putea încadra în spatele mașinii”, spune Jennifer Hayden.

„Venea toamna, am început să vând încălzitoare de terasă, deoarece încălzitoarele de terasă erau necesare pentru întrunirile în aer liber”, spune Max. Au existat [o mulțime] de limite la adunările interioare din toamnă.”

Hayden este foarte conștient de faptul că succesul său în afaceri a venit într-un moment în care mulți alții s-au luptat în mijlocul pandemiei. Dar, în același timp, la fel ca alte companii online care au prosperat în 2020 (de la giganți precum Amazon la întreprinderile mici care au pivotat pentru a se concentra pe comerțul electronic), Hayden simte, de asemenea, că pur și simplu a văzut o oportunitate bună de afaceri și a profitat de ea.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală