Land Rover s-a apucat să facă un Defender electric ce va consuma hidrogen. În acest an încep testările

15 Iun. 2021, 12:35
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
15 Iun. 2021, 12:35 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Constructorul de mașini Jaguar Land Rover anunţă că dezvoltă un prototip de vehicul electric cu pilă de combustie pe bază de hidrogen (fuel cell electric vehicle – FCEV) bazat pe noul Land Rover Defender! Modelul va începe să fie testat în acest an.

Conceptul FCEV face parte din obiectivul Jaguar Land Rover de a atinge zero emisii de eşapament până în 2036 și emisii nete de carbon în lanțul de aprovizionare, produse și operațiuni până în 2039.

FCEV-urile, care generează electricitate din hidrogen pentru a alimenta un motor electric, sunt complementare vehiculelor electrice cu baterii (BEV) în parcursul către emisiile nete ale vehiculului. FCEV-urile cu hidrogen oferă o densitate ridicată de energie și realimentare rapidă, precum și pierderi minime de autonomie la temperaturi scăzute, ceea ce o face o tehnologie ideală pentru vehicule mai mari, cu rază mai lungă de acțiune sau pentru cele operate în medii calde sau reci, scrie autoblog.md.

Proiectul de inginerie avansată al Jaguar Land Rover, cunoscut sub numele de Project Zeus, este parțial finanțat de Centrul Avansat de Propulsie, susținut de guvernul britanic, și va permite inginerilor să înțeleagă modul în care un grup propulsor cu hidrogen poate fi optimizat pentru a oferi performanța și capacitatea așteptată de clienții: de la autonomie la realimentare și de la remorcare până la capacitatea off-road.

Prototipul cu zero emisii de evacuare Defender FCEV va începe testarea spre sfârșitul anului 2021 în Marea Britanie pentru a verifica atributele cheie, cum ar fi capacitatea sa off-road și consumul de combustibil. Nu se exclude că în viitor Defender va produce în serie o astfel de versiune dacă testele vor aduce un rezultat bun.

Pentru a livra Project Zeus, Jaguar Land Rover a colaborat cu parteneri de cercetare și dezvoltare de talie mondială, inclusiv Delta Motorsport, AVL, Marelli Automotive Systems și UK Battery Industrialization Center (UKBIC) pentru a cerceta, dezvolta și crea prototipul FCEV.

“Știm că hidrogenul are un rol de jucat în viitorul mix de trenuri de propulsie din întreaga industrie a transportului și, alături de vehiculele electrice cu baterie, oferă o altă soluție de emisii zero pentru capabilitățile și cerințele specifice ale gamei de vehicule de clasă mondială Jaguar Land Rover. Munca depusă alături de partenerii noștri în Project Zeus ne va ajuta în călătoria noastră de a deveni o afacere netă cu zero emisii de carbon până în 2039, în timp ce ne pregătim pentru următoarea generație de vehicule cu emisii zero”, a declarat Ralph Clague, şeful diviziei Hydrogen and Fuel Cells la Jaguar Land Rover.

Realitatea Live

23 Iul. 2021, 17:53
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Iul. 2021, 17:53 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Rețeau de socializare Intagram este foarte populară, în special printre tineri. La sigur urmărești și vedete, care vorbesc o altă limbă decât cele pe care le cunoști tu. În acest sens, Instagram introduce o nouă schimbare care te va ajuta să înțelegi mai ușor mesajul transmis de persoanele pe care le urmărești.

La sigur, te ciocnești cu siatuații când storiesurile nu sunt în engleză sau într-una din limbile de circulație internațională. Din această cauză nu înțelegi mesajul unui artist sau al unei persoane importante de interes pentru tine. Până aum, ceea ce trebuia să faciera să ieș din aplicație și să încerci să traduci ”ce a vrut să spună autorul”.

Acum, acest lucru nu mai este necesar. Instagram a introdus o nouă funcție care va traduce orice text străin și pe care îl vei putea vedea în Stories. Această nouă caracteristică este lansată la nivel global, astfel că toți acești peste 1 miliard de abonați se pot bucura de noua funcție.

Când aplicația detectează că vizualizezi o poveste într-o altă limbă, îți va afișa mesajul ”Vedeți traducerea”, în partea din stânga sus a aplicației. Tot ceea ce va trebui să faci este să atingi bannerul respectiv pentru a vedea textul în limba maternă.

Funcția poate traduce textul în peste 90 de limbi deși, momentan, aceasta nu poate funcționa la fel și cu audio. Inevitabil, asta înseamnă că sunt șanse să existe povești pe care să nu le înțelegi, atunci când cel pe care îl urmărești transmite un mesaj pe cale verbală.

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală