Locuri de muncă pe o insulă singuratică, în mijlocul Oceanului: salariu de 36.500 de euro, iată unde puteți aplica

08 Mai 2023, 08:22
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
08 Mai 2023, 08:22 // Actual //  bani.md

Locuri de muncă pe cea mai singuratică insulă: 36.500 de euro sunt puși la bătaie. Pe una dintre cele mai îndepărtate insule din lume – la mii de kilometri distanță de civilizație – există un loc vacant! Candidații trebuie să fie rezistenți.
Pe Insula Gough nu există așezări locuite în mod continuu, doar un grup de cercetare menține în prezent un mic avanpost aici. Și exact acolo este disponibil acum un loc de muncă! O organizație britanică de protecție a vieții sălbatice caută acum un nou angajat pe una dintre cele mai îndepărtate insule din lume.

Insula Gough, parte a teritoriului britanic de peste mări Sfânta Elena, Ascension și Tristan da Cunha, se află în mijlocul Atlanticului de Sud. Între aceasta și Capul Bunei Speranțe din Africa de Sud se întind aproximativ 2.600 de kilometri de mare. Este aproape la fel de departe până la Jamestown, principalul oraș al teritoriului de peste mări. Până în America de Sud, mai trebuie să adăugați încă 900 de kilometri.

Bineînțeles, acolo nu există aeroport, motiv pentru care candidații trebuie să se priceapă și la mare. Călătoria cu vaporul durează o săptămână întreagă. Dar apoi veți avea parte de o natură sălbatică, neatinsă – și de aproximativ 8 milioane de păsări.

Tocmai pentru acestea din urmă, Societatea Regală pentru Protecția Păsărilor (RSPB) caută acum un observator pentru a întări echipa de la fața locului. În fișa postului se precizează clar că se caută doar candidați rezistenți, care pot face față vremii de acolo.

Două dintre britanicele care lucrează acolo, Rebekah și Lucy. Ele au declarat pentru BBC la ce să se aștepte: “Ca britanice, credeam că suntem obișnuite cu ploaia. Dar acolo plouă foarte mult”. La acestea se adaugă și vânturile puternice. “Ne aflăm la o zonă de vânturi puternice de vest aproape tot timpul anului pe o mică stâncă în mijlocul Atlanticului de Sud. Așa că avem parte de vreme destul de extremă”.

Dacă doriți să vă alăturați echipei sale ca “ofițer de teren”, trebuie să fiți capabili să o suportați și să petreceți zile lungi în locurile de cuibărit ale păsărilor sălbatice.

Dacă toate acestea nu v-au descurajat încă, iată alte detalii. Organizația britanică dorește o persoană cu o diplomă științifică relevantă sau cu experiență în lucrul cu păsările sălbatice. Dar și care să-și suflece mânecile la muncă pentru baza de pe insula Gough. Spălatul, eventualele reparații fac, de asemenea, parte din muncă. Toate acestea pe lângă mentalitatea de Robinson Crusoe.

Pentru acest loc de muncă, care este fixat pentru 15 luni, nu există aproape nicio posibilitate de a pleca pur și simplu între timp. Vă așteaptă un salariu de 25.723 până la 27.614 lire sterline pe an (inclusiv 26 de zile de concediu). Aceasta înseamnă că pentru întreaga misiune pe una dintre cele mai singuratice insule din lume se plătește echivalentul a 36.482,16 euro. O afacere deloc rea, având în vedere că este posibil ca cheltuielile proprii să fie aproape de zero în această perioadă. Mai puteți aplica până în luna mai AICI.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

04 Iul. 2025, 18:52
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
04 Iul. 2025, 18:52 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Sezonul 2025 al cireșelor aduce provocări și oportunități pentru producătorii moldoveni, în contextul unor fluctuații semnificative pe piața internațională, anunță Asociația Moldova Fruct.

Deși exporturile în volum au scăzut față de anul trecut – doar 8000 de tone față de 10.000 de tone în iunie 2024 – valoarea totală a exporturilor a crescut spectaculos, ajungând la 20 milioane de dolari, față de 13 milioane în aceeași perioadă a anului trecut. Creșterea cu 51,4% a prețului mediu de export a compensat pierderile cantitative.

Situația regională a influențat direct acest salt valoric. În timp ce Italia se bucură de un sezon bogat și o cerere crescută, alte țări importante producătoare, precum Grecia și Turcia, au fost afectate sever de condițiile meteo extreme din primăvară. Inclusiv recolta din Republica Moldova a fost influențată de acești factori, cu efecte asupra volumelor disponibile pentru export.

Pe lângă valoarea crescută, o schimbare notabilă este și în structura geografică a exporturilor. Dacă în 2024 84% din cireșe mergeau spre țările CSI, în 2025 ponderea a scăzut la 70%. În schimb, livrările către statele din Uniunea Europeană s-au majorat de la 16% la 28%. Printre noile piețe se numără Italia, Croația, Serbia, Bosnia și Danemarca.

Piața din România s-a remarcat printr-o evoluție spectaculoasă: în iunie 2025 au fost exportate 1666 tone de cireșe moldovenești, de aproape două ori mai mult decât în aceeași lună din 2024 (842 tone), iar valoarea acestora a crescut cu 65%.

 
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO