Locuri de muncă pe o insulă singuratică, în mijlocul Oceanului: salariu de 36.500 de euro, iată unde puteți aplica

08 Mai 2023, 08:22
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
08 Mai 2023, 08:22 // Actual //  bani.md

Locuri de muncă pe cea mai singuratică insulă: 36.500 de euro sunt puși la bătaie. Pe una dintre cele mai îndepărtate insule din lume – la mii de kilometri distanță de civilizație – există un loc vacant! Candidații trebuie să fie rezistenți.
Pe Insula Gough nu există așezări locuite în mod continuu, doar un grup de cercetare menține în prezent un mic avanpost aici. Și exact acolo este disponibil acum un loc de muncă! O organizație britanică de protecție a vieții sălbatice caută acum un nou angajat pe una dintre cele mai îndepărtate insule din lume.

Insula Gough, parte a teritoriului britanic de peste mări Sfânta Elena, Ascension și Tristan da Cunha, se află în mijlocul Atlanticului de Sud. Între aceasta și Capul Bunei Speranțe din Africa de Sud se întind aproximativ 2.600 de kilometri de mare. Este aproape la fel de departe până la Jamestown, principalul oraș al teritoriului de peste mări. Până în America de Sud, mai trebuie să adăugați încă 900 de kilometri.

Bineînțeles, acolo nu există aeroport, motiv pentru care candidații trebuie să se priceapă și la mare. Călătoria cu vaporul durează o săptămână întreagă. Dar apoi veți avea parte de o natură sălbatică, neatinsă – și de aproximativ 8 milioane de păsări.

Tocmai pentru acestea din urmă, Societatea Regală pentru Protecția Păsărilor (RSPB) caută acum un observator pentru a întări echipa de la fața locului. În fișa postului se precizează clar că se caută doar candidați rezistenți, care pot face față vremii de acolo.

Două dintre britanicele care lucrează acolo, Rebekah și Lucy. Ele au declarat pentru BBC la ce să se aștepte: “Ca britanice, credeam că suntem obișnuite cu ploaia. Dar acolo plouă foarte mult”. La acestea se adaugă și vânturile puternice. “Ne aflăm la o zonă de vânturi puternice de vest aproape tot timpul anului pe o mică stâncă în mijlocul Atlanticului de Sud. Așa că avem parte de vreme destul de extremă”.

Dacă doriți să vă alăturați echipei sale ca “ofițer de teren”, trebuie să fiți capabili să o suportați și să petreceți zile lungi în locurile de cuibărit ale păsărilor sălbatice.

Dacă toate acestea nu v-au descurajat încă, iată alte detalii. Organizația britanică dorește o persoană cu o diplomă științifică relevantă sau cu experiență în lucrul cu păsările sălbatice. Dar și care să-și suflece mânecile la muncă pentru baza de pe insula Gough. Spălatul, eventualele reparații fac, de asemenea, parte din muncă. Toate acestea pe lângă mentalitatea de Robinson Crusoe.

Pentru acest loc de muncă, care este fixat pentru 15 luni, nu există aproape nicio posibilitate de a pleca pur și simplu între timp. Vă așteaptă un salariu de 25.723 până la 27.614 lire sterline pe an (inclusiv 26 de zile de concediu). Aceasta înseamnă că pentru întreaga misiune pe una dintre cele mai singuratice insule din lume se plătește echivalentul a 36.482,16 euro. O afacere deloc rea, având în vedere că este posibil ca cheltuielile proprii să fie aproape de zero în această perioadă. Mai puteți aplica până în luna mai AICI.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

23 Nov. 2024, 09:40
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
23 Nov. 2024, 09:40 // Actual //  Ursu Victor

Northvolt AB a cerut protecţie împotriva falimentului în Statele Unite, după ce o încercare disperată de a obţine finanţare de salvare a eşuat, lăsând producătorul de baterii într-o situaţie dificilă, cu doar o săptămână de lichidităţi disponibile, potrivit Bloomberg.

Furnizorul suedez de baterii pentru vehicule electrice va încerca să se reorganizeze în cadrul capitolului 11 din Codul falimentului american, conform unei declaraţii emise joi. Potrivit unui depozit, Northvolt avea aproximativ 30 de milioane de dolari în numerar şi datorii de 5,84 miliarde de dolari.

Această sumă face ca Northvolt să fie una dintre cele mai îndatorate companii care au solicitat falimentul în Statele Unite în acest an, potrivit datelor Bloomberg. Aceasta este urmată de Intrum AB, o altă companie suedeză care a depus o cerere similară săptămâna trecută.

Compania a ales să urmeze calea legală din SUA pentru a oferi un cadru familiar investitorilor existenţi şi potenţialilor investitori interesaţi să furnizeze finanţare, a explicat o sursă apropiată situaţiei.

Această decizie încheie luni de negocieri cu proprietarii, clienţii şi creditorii, în încercarea de a găsi o soluţie pentru continuarea activităţii, după ce resursele financiare au fost epuizate. Northvolt a redus cu un sfert numărul angajaţilor şi a renunţat la planurile de extindere, pentru a face faţă unei crize de lichidităţi care s-a agravat în toamnă, după ce a pierdut un contract important şi nu a reuşit să acceseze un împrumut verde de 5 miliarde de dolari.

Compania a fost considerată un simbol al speranţelor europene de a crea un lanţ de aprovizionare independent pentru vehiculele electrice, în concurenţă cu producătorii stabiliţi din China şi Coreea de Sud.

Fabrica emblematică Northvolt Ett, situată lângă Cercul Arctic din Suedia, va continua să funcţioneze în mod normal pe durata reorganizării. „Compania va continua să livreze produse clienţilor, îndeplinindu-şi în acelaşi timp obligaţiile faţă de furnizorii esenţiali şi va asigura plata salariilor angajaţilor”, a afirmat compania.

În cadrul procedurii de faliment, Northvolt va avea acces la aproximativ 145 de milioane de dolari în garanţii de numerar, conform declaraţiilor companiei. Scania CV AB, divizia de camioane a Volkswagen AG şi un client important al Northvolt, a anunţat că va contribui cu 100 de milioane de dolari pentru finanţarea debitorului în posesie.

Judecătorul american de faliment Alfredo Perez a spus în timpul unei audieri de joi că va aproba cererea Northvolt de a începe utilizarea finanţării din faliment şi a altor împrumuturi pentru a acoperi salariile şi cheltuielile angajaţilor în timpul procesului de reorganizare conform capitolului 11. După reducerile de personal anunţate, Northvolt mai are aproximativ 6.400 de angajaţi în Suedia, Polonia şi Statele Unite.

Filialele Northvolt care se ocupă de fabricile planificate în Germania şi Canada nu fac parte din procesul de faliment conform capitolului 11, dar compania a declarat că aceste proiecte vor fi amânate.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală