Lovitură crâncenă pentru fugarul Șor! Banii murdari îi îngroapă partidul

23 Iul. 2022, 13:15
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
23 Iul. 2022, 13:15 // Actual //  Lupu Eduard

Partidul Șor va fi scos în afara legii, dacă se va dovedi finanțarea ilegală, anunță directorul Centrului Național Anticorupție, Iulian Rusu. „Dacă se va demonstra că a fost finanțat ilegal, conform Codului Penal, Partidul ȘOR, a spus  Rusu.

Șeful CNA a spus că, în cadrul recentelor percheziții la sediul partidului, au fost colectate o serie de materiale, care sunt analizate foarte minuțios pentru consolidarea probatoriului acumulat.

Potrivit lui Rusu, deși în documentele Partidului Șor este trecută o finanțare de 1,6 milioane de lei, CNA a ajuns la concluzia că finanțarea reală este de 20 de milioane de lei. „Dacă se va demonstra că a fost finanțat ilegal, conform Codului Penal, Partidul Șor va fi radiat din registrul partidelor politice.

În cadrul ședinței de astăzi, 21 iulie, a Parlamentului, Marina Tauber a rămas fără imunitate. Procurorul general interimar Dumitru Robu a prezentat acuzațiile în fața deputaților. După care deputat a fost reținută pentru 72 de ore.

Tauber este acuzată că ar fi participat în scheme de finanțare ilegală a Partidului Șor.

Robu susține că doar pentru organizarea concertului din 19 iunie artiștilor ruși Filip Kirkorov și Morgenshtern le-au fost achitate 260 de mii USD. Deși concertul nu a avut loc, banii partidului nu au fost returnați.

„Banii provin de la grupul Șor, inclusiv sunt făcute plăți cu crypto și persoane din alte state. Membrii partidului sunt remunerați lunar cu câte 100 mii de euro Au fost folosite rapoartele financiare ale partidului în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare”.

Doar în primul semestru al anului 2022 cheltuielile nejustificate au constituiit 20 mil. de lei.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

10 Aug. 2022, 18:00
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
10 Aug. 2022, 18:00 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Ultimele magazine ale Domino’s Pizza din Italia au fost închise după ce firma care își opera punctele de vânzare din țară a depus faliment, scrie BBC.

Deținătorul de franciză ePizza SpA a fost lovit de pandemie, potrivit Bloomberg. Vestea ieșirii din țară a gigantului fast-food a fost sărbătorită de unii utilizatori ai rețelelor de socializare.

EPizza SpA a depus pentru prima dată faliment la începutul lunii aprilie, după ce a fost afectată de restricțiile legate de coronavirus.

Compania a mai spus că se confruntă cu o concurență tot mai mare, deoarece restaurantele tradiționale au început să livreze pizza.

Ca parte a procesului de faliment, firma a primit protecție față de creditorii săi timp de 90 de zile. Cu toate acestea, această protecție a luat sfârșit luna trecută.

Începând cu 2020, compania gestiona direct 23 de puncte de vânzare în Italia și alte șase magazine au fost administrate prin sub-francizare, potrivit documentelor de faliment.

În comparație, Marea Britanie și Irlanda au peste 1.200 de magazine, ceea ce o face cea mai mare piață Domino’s din Europa.

Cel mai mare lanț de pizza din lume are peste 18.300 de magazine în peste 90 de piețe internaționale la nivel global, majoritatea fiind administrate ca francizați.

Când a intrat în Italia în urmă cu șapte ani, Domino’s și-a propus să iasă în evidență față de producătorii tradiționali de pizza din țară, cu un serviciu cuprinzător de livrare la domiciliu și un meniu distinctiv, care include topping-uri în stil american precum ananasul.

Cu toate acestea, s-a confruntat cu o concurență din ce în ce mai acerbă în timpul pandemiei, deoarece restaurantele locale s-au înscris la platforme de livrare de alimente precum Deliveroo și Just Eat.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău