Philip Morris, producătorul de țigări IQOS și Marlboro, intenționează să părăsească Rusia înainte de sfârșitul anului

23 Iul. 2022, 12:52
 // Categoria: Slider // Autor:  Lupu Eduard
23 Iul. 2022, 12:52 // Slider //  Lupu Eduard

Producătorul de tutun Philip Morris (care deține mărcile comerciale Marlboro, Parliament, Bond, Chesterfield și L&M) anunță că va părăsi piața rusă până la sfârșitul anului 2022. Acest lucru a fost anunțat într-un interviu acordat Bloomberg de către directorul executiv al companiei, Jacek Olczak, care sste citat de meduza.io.

„Lucrăm pentru a pune capăt prezenței noastre în Rusia, dar nu cred că acest lucru se va întâmpla în următorul trimestru. Presupun că până la sfârșitul anului vom putea părăsi Rusia”, a spus Olchak.

El a adăugat că piața rusă pentru Philip Morris este a șaptea ca mărime, iar cota de piață a companiei, potrivit acestuia, este de 27%. Olchak a menționat că a decis să părăsească Rusia din cauza dificultăților cu lanțurile de aprovizionare și tranzacțiile financiare.

În martie, Philip Morris a anunța că va reduce producția și va opri investițiile în Rusia. În iunie, The Wall Street Journal a raportat că productorul a încercat să-și vândă afacerea din Rusia din luna martie și că este în discuții cu furnizorii interesați să cumpere.

Philip Morris este reprezentat în Rusia din 1977, când țigările Marlboro au început să fie produse în cinci orașe ale Rusiei, inclusiv Moscova. Acum, producătorul are o fabrică în Sankt Petersburg și birouri de vânzări în aproximativ 100 de orașe. Pe lângă țigări, compania produce sisteme de încălzire a tutunului IQOS în Rusia. În Rusia sunt aproximativ 3.200 de angajați Philip Morris.

Universitatea Yale estimează că peste 1.000 de companii au decis să-și întrerupă operațiunile în Rusia după începerea invaziei ruse a Ucrainei în februarie.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

21 Iul. 2024, 17:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
21 Iul. 2024, 17:13 // Actual //  Lupu Eduard

Administraţia Naţională (AN) Apele Române a anunţat vineri că România a solicitat majorarea debitului de apă eliberată din barajul Stânca-Costeşti, de la 38 mc/s la circa 60 mc/s, pentru o perioadă de 7 zile.

”În urma solicitării părţii române, grupul operativ tehnic de la acumularea Stânca-Costeşti a aprobat şi executat majorarea debitului evacuat din acumulare, de la 38 mc/s la circa 60 mc/s pentru o perioadă de 7 zile. Partea română şi cea din Republica Moldova vor monitoriza situaţia debitelor afluente (care intră în acumulare) în vederea pregătirii manevrelor ulterioare,” a transmis ANM Apele Române, potrivit news.ro.

Instituţia a precizat că reparaţia conductei prizei de rezervă de la barajul Stânca-Costeşti a fost finalizată, asigurând astfel resursele de apă necesare atât pentru alimentarea cu apă a judeţului Botoşani, cât şi pentru irigaţiile deservite de această sursă.

Din cauza secetei severe, mai multe zone din România se confruntă cu probleme în furnizarea apei, în peste 290 de localităţi fiind impuse restricţii. Majorarea debitului de apă evacuată din barajul Stânca-Costeşti este o măsură esenţială pentru a face faţă acestei situaţii critice şi pentru a asigura necesarul de apă pentru populaţie şi agricultură.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău