Philip Morris, producătorul de țigări IQOS și Marlboro, intenționează să părăsească Rusia înainte de sfârșitul anului

23 Iul. 2022, 12:52
 // Categoria: Slider // Autor:  Lupu Eduard
23 Iul. 2022, 12:52 // Slider //  Lupu Eduard

Producătorul de tutun Philip Morris (care deține mărcile comerciale Marlboro, Parliament, Bond, Chesterfield și L&M) anunță că va părăsi piața rusă până la sfârșitul anului 2022. Acest lucru a fost anunțat într-un interviu acordat Bloomberg de către directorul executiv al companiei, Jacek Olczak, care sste citat de meduza.io.

„Lucrăm pentru a pune capăt prezenței noastre în Rusia, dar nu cred că acest lucru se va întâmpla în următorul trimestru. Presupun că până la sfârșitul anului vom putea părăsi Rusia”, a spus Olchak.

El a adăugat că piața rusă pentru Philip Morris este a șaptea ca mărime, iar cota de piață a companiei, potrivit acestuia, este de 27%. Olchak a menționat că a decis să părăsească Rusia din cauza dificultăților cu lanțurile de aprovizionare și tranzacțiile financiare.

În martie, Philip Morris a anunța că va reduce producția și va opri investițiile în Rusia. În iunie, The Wall Street Journal a raportat că productorul a încercat să-și vândă afacerea din Rusia din luna martie și că este în discuții cu furnizorii interesați să cumpere.

Philip Morris este reprezentat în Rusia din 1977, când țigările Marlboro au început să fie produse în cinci orașe ale Rusiei, inclusiv Moscova. Acum, producătorul are o fabrică în Sankt Petersburg și birouri de vânzări în aproximativ 100 de orașe. Pe lângă țigări, compania produce sisteme de încălzire a tutunului IQOS în Rusia. În Rusia sunt aproximativ 3.200 de angajați Philip Morris.

Universitatea Yale estimează că peste 1.000 de companii au decis să-și întrerupă operațiunile în Rusia după începerea invaziei ruse a Ucrainei în februarie.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

24 Sept. 2023, 14:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Sept. 2023, 14:38 // Actual //  Lupu Eduard

Fostul premier și om de afaceri, Ion Sturza, a făcut declarații notabile referitoare la corupția la nivel înalt și ineficiența guvernului în gestionarea crizei energetice din Republica Moldova, „cee ce ne costă pe noi zeci de milioane în tarifele la energie la gaze”.

Sturza a subliniat că, în opinia sa, schemele de corupție la nivel înalt sunt în prezent la „minimul istoric” în Republica Moldova, concentrându-și afirmațiile pe președinție, guvern, parlament și agenții de stat. Acest comentariu vine într-un moment în care lupta împotriva corupției rămâne o prioritate majoră pentru autoritățile din Moldova și pentru societatea civilă.

În plus, Sturza a abordat problema crizei energetice care a lovit țara anul trecut, afirmând că aceasta a fost mai degrabă rezultatul incompetenței decât al corupției. El a explicat că inițial au existat discuții cu mari companii și bănci internaționale care erau dispuse să ajute Moldova să rezolve problema energetică, dar în cele din urmă, unii parteneri internaționali au renunțat la această colaborare, din cauza a ceea ce Sturza a numit „incompetență” din partea liderilor locali.

Sturza a evidențiat și anumite aspecte specifice ale gestionării crizei, cum ar fi achiziționarea de păcură la prețuri duble față de cotațiile de pe piață și achiziționarea de gaze la prețuri de trei ori mai mari într-un moment în care prețurile pe piață erau în scădere. El a subliniat că astfel de decizii nu pot fi explicate prin corupție, ci mai degrabă prin incompetență.

„Am prevăzut acest dezastru, am prevăzut ce o să se întâmple cu prețurile la gaz, la păcură care astăzi ies la suprafață. Chiar nu vreau să fac proces de intenție nu vreau să spun că a fost corupție, dar incompetența este flagrantă care ne costă zici de milioane. Or, incompetența se pedepsește sigur, însă unii au fost promovați. Ați cumpărat păcură dublu față de prețul de cotații printr-o schemă obscură fără de a vedea traseul, care cel mai probabil a venit din Federația Rusă ca origine. Ați cumpărat caz de 3 ori mai scump în condițiile când era clar că prețul se duce la vale. Ați adus vaccinul în perioada când deja toți nu știu ce să fac cu el”, a punctat Sturza în cadrul unei recente emisiuni de la Vocea Basarabiei

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău