Maib susține antreprenorii cu noi facilități prin Programul guvernamental „373”

17 Mai 2024, 15:28
 // Categoria: Actual // Autor:  Soroceanu Olga
17 Mai 2024, 15:28 // Actual //  Soroceanu Olga

Maib anunță că este pregătită să acorde credite conform noilor modificări aprobate în cadrul Programului guvernamental „373”. Aceste modificări aduc o serie de facilități suplimentare pentru antreprenori, menite să sprijine dezvoltarea și creșterea afacerilor din diverse domenii.

Despre Programul „373”

Programul „373” este un proiect guvernamental dedicat întreprinderilor micro, mici și mijlocii din Moldova. Prin intermediul acestui program, antreprenorii pot obține credite cu rate avantajoase (7% anual în lei) pentru investiții pe termen lung, având, astfel, posibilitatea de a-și dezvolta afacerea.

Ce prevăd noile facilități incluse în Programul „373”?

Extinderea domeniilor de activitate – programul se extinde pentru a include și companiile din majoritatea sectoarelor de activitate, oferindu-le, astfel, șansa de a accesa sprijin financiar.

Majorarea sumei maxime accesibile – antreprenorii pot acum accesa sume mai mari de finanțare, până la 40 milioane de lei, comparativ cu 15 milioane de lei anterior, pentru a investi în creșterea și dezvoltarea afacerilor.

Finanțarea achiziției de materie primă și materiale necesare în producție sau prestare de servicii – până la 30% din valoarea proiectului investițional solicitat spre finanțare.

Majorarea plafonului maxim de garantare – Guvernul, prin Fondul de Garantare a Creditelor, oferă o protecție mai mare, garantând până la 80% din valoarea creditului acordat, comparativ cu plafonul anterior de 40%. 

Eliminarea plafonului de accesare a ajutorului financiar din partea statului – prin schimbarea statutului măsurii de sprijin din „schemă de ajutor de minimis” în „ajutor de stat”, antreprenorii vor avea acces nelimitat la ajutorul financiar din partea Guvernului.

Aceste facilități suplimentare sunt concepute să susțină și să accelereze dezvoltarea sectorului privat, oferind antreprenorilor resursele necesare pentru a-și realiza obiectivele.

De ce să alegeți Programul „373” prin maib?

Luarea unui împrumut este o decizie importantă. Tocmai de asta, maib face mai ușor atât procesul de creditare, cât și colaborarea cu banca. Puteți contracta creditul rapid, cu o limită preaprobată, fără necesitatea prezenței obligatorii la sucursale și cu posibilitatea de a semna electronic contractele de credit și alte documente aferente.

Descoperiți beneficiile și solicitați acum credite în cadrul Programului pentru susținerea antreprenorilor „373” la orice sucursală maib sau online.

Maib business – unim eforturi, dezvoltăm afaceri!

Realitatea Live

24 Iun. 2024, 17:04
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Iun. 2024, 17:04 // Actual //  Lupu Eduard

Casa familiei prinţesei Diana a fost scoasă la vânzare pentru prima dată în 22 de ani, la preţul de 10,95 milioane de lire sterline, adică aproape 13 milioane de euro, pe site-urile Whetherell şi Chestertons.

Casa, construită la începutul anilor 1980, a aparţinut contesei Raine Spencer, soacra lui Lady Di. Înaltă de patru etaje, aceasta este situată în Mayfair, Londra.

„Cu legăturile sale cu aristocraţia şi regalitatea, ne aşteptăm ca această casă să atragă un interes puternic din partea cumpărătorilor exigenţi din întreaga lume. Aceasta este o casă trofeu cu o istorie ilustră”, a declarat Danish Arif, şeful vânzărilor Mayfair la Chestertons, potrivit Cityam.

Casa de 430 de metri pătraţi are mai multe camere, inclusiv un hol de primire, o sală de recepţie, mai multe bucătării, un lounge, o bibliotecă, două dormitoare cu dressing-uri şi băi proprii, un apartament separat cu un lounge care se deschide pe o terasă orientată spre sud, un dormitor pentru oaspeţi şi locuinţe pentru personal. O scară duce la fiecare dintre cele patru etaje.

Potrivit agenţiei imobiliare Wetherell, casa are un DPE (diagnostic de performanţă energetică) de clasa E.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău